Gasztro

Gasztro
Gasztro

Tapas stand-up & Spotify playlist: A Pata Negránál komolyan vették a karantén felspanyolosítását

Molnár Péter | 2020.05.15.

A Pata Negra tapas bárok Spanyolország ritmusára lüktetnek – és ez a karantén alatt sincs másként. A hazai tapas bárok doyenei virtuális paella partival, házhoz vitt Spotify playlisttel és gasztrósított stand up comedy-vel csempésznek haza mediterrán hangulatot a COVID-dal súlyosbított időkben. Ja, és az újranyitáson egyedi sangría promóval mondanak hálát azoknak a vendégeknek, akik végig kitartottak mellettük.

#tapas #tapas bár #spanyol étterem #pata negra

Gasztro

Spanish Extravaganza: Michelin-csillagos spanyol futball a Ritz-Carlton Budapestben

Molnár Péter | 2020.02.20.

Két világszínvonalú márka, a LaLiga és a The Ritz-Carlton, Budapest összefogása hamarosan a magyar fővárosba hozza a spanyol (gasztro)-kultúra legjavát. A világszerte futballünnepnek számító El Clásico hétvégéjén Michelin-csillagos spanyol séfek komponálnak egyedi fogásokat a The Ritz-Carlton, Budapest lenyűgöző díszletei között.

#spanyol futball #el clásico #spanyol konyhaművészet #laliga #Ritz-Carlton

Gasztro

Európai Moziéjszaka: Elena Arzak és a legjobb Női séfek nyomában

KultúrTapas | 2019.11.28.

December első hetében 54 európai városban rendezik meg az Európai Moziéjszakát. Az európai filmkultúra sokszínűségét ünneplő esemény budapesti helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol december 6-án este a gasztronómiáé lesz a főszerep. A Női séfek nyomában című francia gasztrofilmet jegyző Vérane Frédiani Baszkföldtől Peruig bejárta a világot, olyan nagyágyúkkal találkozva, mint Elena Arzak, Anne-Sophie Pic, Dominique Crenn, Barbara Lync vagy Alice Waters. A vetítést követő beszélgetés vendégei a hazai gasztroszcéna nemkevésbé elismert szereplői: Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf, valamint Mautner Zsófi és Jókuti András gasztrobloggerek.

#spanyol konyha #spanyol gasztronómia #Elena Arzak #spanyol séfek #Európai Moziéjszaka

Gasztro
Gasztro

CAVA kóstoló: Pezsgő spanyol érdekesség a caváról

Molnár Péter | 2019.10.09.

A spanyol borok csúcsminőségét aligha vitatják a hazai borkedvelők, a spanyol pezsgőnek azonban továbbra sem árt a cégér. És még mielőtt valaki félreértené, nem a cava kvalitásaira gondolunk, hanem a mögötte rejlő gazdag tradíciók és egyedülálló jellemzők ismeretlenségére. A cava nem másodosztályú champagne, és még véletlenül sem olcsósított prosecco. Fontos hát megismerni... és persze megkóstolni!

#spanyol borok #spanyol pezsgő #vino castillo #cava

Gasztro

A paella világnapja: 3 tévhit a spanyol konyha nemzeti kincséről

Molnár Péter | 2019.09.20.

Quique Dacosta, Spanyolország emblematikus, újhullámos és nem mellesleg 3 Michelin-csillaggal büszkélkedő séfje szerint itt az idő szabadságot adni a paella-készítésnek. Könnyű neki, miután minden létező tudás és a tapasztalat birtokában nemrég a londoni city-ben nyitotta meg legújabb éttermét a rizsek oltárán áldozva. De hogyan is készül egy igazán jó paella? A paella világnapján ennek jártunk utána spanyol séfek útmutatása alapján.

#spanyol konyha #paella #paella recept #spanyol rizs

Gasztro

Budapesti spanyol éttermek is segítenek a #bottlefreezone kihívás teljesítésében

Molnár Péter | 2019.08.20.

A műanyagmentes július után itt az újabb környezettudatos kihívás, amelynek célja az egyszer-használatos műanyagpalackok mennyiségének csökkentése. A BWT vízszűrő-technológiai óriás kihívásába bárki beleállhat, csak egy kulacs és egy kis tudatosság kell hozzá. Mehet?

#spanyol éttermek #pata negra #El Asador de Pata Negra #BWT víz #környezettudatosság

Gasztro

A polip ijesztése: veszélyben a világbajnok spanyol polip

Molnár Péter | 2019.08.08.

„Ha nem lesz igaza, megesszük azt a polipot!” Lassan 10 éve, hogy a spanyol szurkolók ezzel a csatakiáltással vágtak neki a dél-afrikai vb-döntőnek, amelyre a néhány hét alatt világhírnévre szert tevő, egyébként németországi ’pulpo Paul’ spanyol győzelmet jósolt. Bár a döntő után néhány hónappal a biztoscsápú polip elpusztult, valószínűleg még neki sem lenne könnyű megtippelnie, mit hoz a jövő a polip-iparban, miután 10 év alatt csak Spanyolországban megduplázódott a polip iránti kereslet. Nem véletlenül: a polip a galíciai gasztronómia világbajnoka.

#spanyol konyha #galícia #polip #spanyol polip #polip ételek

Gasztro

Spanyol (látvány)konyha: 3 húsmentes spanyol recept a nyárra

Molnár Péter | 2019.07.14.

Bár úgy tűnik, az ibériai kánikula egyelőre megkímél minket, csak idők kérdése, hogy újra próbára tegyen a hőség. A nyári hónapokban nemcsak a bioritmusunk alakul át, hanem a testünk tűrőképessége is, így nem árt, ha fokozottan figyelünk az étkezésünkre és a spanyolországi nyaralásból nem csak a fotókat és a szuveníreket csempésszük haza. Mediterrán tippek és egy frissítő spanyol nyári menü következik az El Asador de Pata Negra (látvány)konyhájából.

#spanyol konyha #spanyol receptek #paella #spanyol étterem #El Asador de Pata Negra