Gasztro

Gasztro

Asador: „Ide mi nem szórakozni jöttünk"

Molnár Péter | 2017.05.03.

A Pata Negra ismét feladta a leckét a hazai gasztrobloggereknek (meg persze nekünk is), új éttermükre szavakat találni ugyanis pont olyan, mint először részt venni a San Fermínen. „Mi az a néhány száz méter a bikákkal, mi az a néhány ezer ember?\" − aztán a valóság megérkezik az arcodba, roppan a bélszín tatár alatt a pirítós, illatozik a tejesbárány bríz, és felvillan előtted az Asador étteremkritikáinak legkisebb közös többszöröse: csak győzzük zsurnálmanírral ezeket remekműveket!

#spanyol konyha #tapas #spanyol éttermek #tapas bár #pata negra #tapas budapesten #asador #pata negra asador

Gasztro
Gasztro
Gasztro
Gasztro

Churros otthon − Édes ébredés spanyol módra

Czecze Gabriella | 2016.05.08.

Spanyolországban az álmos hétköznap reggeleken vagy éppen a hajnalig tartó bulik után mindig akad valahol a környéken egy churrería, ahol a frissen sült churros fahéjas illata szirénként csalogatja az utcákon kóborlókat. Még szerencse, hogy a mámorító spanyol édességért nem muszáj azonnal Kasztíliáig szaladni!

#churros #churros recept #churros otthon #spanyol fánk #spanyol égetett tészta #spanyol édesség

Gasztro

Risitas kedvencétől a baszk vasutasok kuktájáig

Molnár Péter | 2016.05.02.

Kár lenne tagadni, Risitas egy hónappal ezelőtti budapesti látogatása nem csak Bennetek hagyott mély nyomokat. Az andalúz életművész mellett dolgozni hatalmas élmény, egyben nagy szakmai kihívás volt, nem véletlen, hogy végül még egy Risitas-kisszótár is összeállt az együtt töltött napok során. Legendás viccei (...) és jellegzetes dél-spanyol akcentusa mellett − amelyről nemsokára külön is cikkezünk − exkluzív interjúnkban igyekeztünk Nektek bemutatni a „fogatlan manusz\" mögött rejlő embert is, örök sevillai kocsmájával és szokásaival. Most kedvenc étele, a puchero kerül terítékre − egy kis csavarral!

#spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol receptek #spanyol gasztronómia #risitas #spanyol leves

Gasztro
Gasztro
Gasztro

Spanyol átszállás − Portré a Pata Negráról

Molnár Péter | 2016.01.31.

A Kálvin téren átsuhanó Ganz-villamos azért árulkodó, minden más maga Spanyolország. A benti melegből figyelve csalóka a januári budapesti napsütés, a hangulatos andalúz csempék és a forró cortado krémes íze pedig könnyen elhitetik az emberrel, hogy valójában épp egy madridi tapas bárban indítja a napot. A Pata Negra mégis este elevenedik meg igazán, ahogy Losits Vilmos és Mókusz Szilveszter, az első hazai tapas bár tulajdonosai elmesélték nekünk.

#spanyol gasztro #spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol gasztronómia #pata negra budapest #pata negra

Gasztro

5 fogásos spanyol vacsora otthon a konyhában?

Molnár Péter | 2016.01.17.

A spanyol receptek nagyobb lehetőséget rejtenek magukban, mint hinnénk. Az alábbi 5 fogásos vacsorához nem lesz szükséged egy hivatásos séf képességeire és eszközeire, sőt, még a konyhába sem kell majd fél napra bezárkóznod. A hatást viszont garantáljuk, bárkinek is tálalod az alábbi spanyol menüt.

#spanyol gasztro #spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol receptek #spanyol gasztronómia #spanyol menü