Gasztro

Gasztro

Tapas 10 − Spanyol kedvenceink a tányéron

Molnár Péter | 2015.06.07.

Bizonyára sokan tudjátok, a tapas valójában egy tálalási szokást vagy étkezési módot jelöl, amikor egész tányért betöltő fogások helyett csak kis adagokat szolgálnak fel. Bár Spanyolországban ennek évszázados hagyománya van, ne gondoljátok, hogy a derék hispánok mindig csak csipegetnek. Tapas ide, KultúrTapas oda − az alábbiakban kedvenc spanyol ételeinket mutatjuk be Nektek.

#spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol gasztronómia #spanyol fogások #spanyol éttermek #spanyol halételek

Gasztro
Gasztro

Spanyol bárányborda az ünnepi asztal közepén

Molnár Péter | 2015.04.06.

A húsvéti asztalon rendszerint olyan finomságok is helyet szoktak kapni, amiket az év többi napján ritkán fogyaszt az ember. Ilyen a bárányhús is, amely nálunk kétségkívül a húsvéti menü koronaékszere, Spanyolországban viszont gyakran tálalt fogás egész évben. Íme egy remek ünnepi recept − nem csak a húsvéti asztalra!

#spanyol ételek #spanyol receptek #spanyol báránysült #spanyol bárányborda #bárányborda #báránysült

Gasztro

Kis spanyol bortörténet kezdőknek és haladóknak

Kada Anikó | 2015.04.02.

Spanyolország, csakúgy mint a kultúrában vagy a gasztronómiában, a borok területén is szinte végtelen színességet mutat. Köszönhetően az Ibériai-félsziget földrajzi változatosságának, teljesen más fajta bort fogunk találni például a Földközi-tenger és a katalán hegyek között megbúvó vidéken, mint a száraz Andalúziában. De még mielőtt sorozatunkkal belevágunk a borok ízlelésébe, ismerkedjünk meg a spanyol bortörténettel.

#spanyol borok #spanyol borászatok #spanyol bor #spanyol borkalauz #vörösbor #fehérbor

Gasztro
Gasztro

Lélekmelengető fokhagymaleves La Manchából

Czecze Gabriella | 2015.02.15.

A spanyol konyha csak fokhagymából és vallásos előítéletből áll – legalábbis Julio Camba spanyol költő szerint. Utóbbiról nem nyilatkozhatunk, a fokhagyma azonban kétségkívül meghatározó karaktert ad a spanyol ízvilágnak, így télvíz idején pedig – fokhagymaillat ide vagy oda – nem csak az ízlelőbimbóink, de immunrendszerünk is meghálál majd egy tál La Mancha-i módra készült forró, sült fokhagymás levest.

#spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol fokhagyma #spanyol levesek #spanyol fokhagymaleves #spanyol fokhagymakrémleves

Gasztro
Gasztro

Paella, a spanyol konyha világhírű nagykövete

Fahn Sarolta & Molnár Péter | 2015.01.13.

Mindenki ismeri, szinte mindenki kóstolta már, mégis keveset tudunk arról, hogy honnan származik. A valenciai Albuferában a rizsföldek és a helyi alapanyagok találkozása a sáfránnyal olyan jól sikerült néhány száz évvel ezelőtt, hogy mára a paella a spanyol gasztronómia világhírű nagykövete lett.

#spanyol receptek #paella #spanyol paella #paella recept #spanyol rizseshús #rizseshús

Gasztro
Gasztro

A legfinomabb ünnepi mandulás édességek

Czecze Gabriella | 2014.12.23.

Előre szeretnék figyelmeztetni mindenkit: a továbbiakban kalóriák százezreivel folytatjuk nagy karácsonyi sütigyűjteményünket Spanyolország kedvenc téli finomságaiból. Ezúttal a több száz év alatt tökéletesített mandulás édességek legjobbjaiból nassolunk.

#spanyol sütemények #spanyol turrón #spanyol mandulás süti #spanyol karácsonyi süti #spanyol mandulás édesség #spanyol karácsonyi sütemények