Paella, a spanyol konyha világhírű nagykövete
Fahn Sarolta & Molnár Péter | 2020.09.18
Mindenki ismeri, szinte mindenki kóstolta már, mégis keveset tudunk arról, hogy honnan származik. A valenciai Albuferában a rizsföldek és a helyi alapanyagok találkozása a sáfránnyal olyan jól sikerült néhány száz évvel ezelőtt, hogy mára a paella a spany…
13 tapas, amire egész Spanyolország büszke lehet
Molnár Péter | 2017.06.08
Tapasozni egyet jelent a jó társasággal, a finom falatokkal és az élet élvezetével. Persze egy csipetnyi büszkeség sem hiányozhat a receptből, hiszen a miniatűr spanyol műremekek az ország sokszínűségének jegyeit is magán viselik. A kiváló helyi alapanyag…
A paella világnapja: 3 tévhit a spanyol konyha nemzeti kincséről
Molnár Péter | 2019.09.20
Quique Dacosta, Spanyolország emblematikus, újhullámos és nem mellesleg 3 Michelin-csillaggal büszkélkedő séfje szerint itt az idő szabadságot adni a paella-készítésnek. Könnyű neki, miután minden létező tudás és a tapasztalat birtokában nemrég a londoni …
Spanyol paella recept: Így készítsd el otthon a spanyolok nemzeti ételét
Molnár Péter | 2020.09.11
Néhány száz év spanyol kulináriai fortélyai nem vesznek el, legfeljebb átalakulnak és fel-fellángolnak néha. Akár a narancságak egy hatalmas serpenyő paella alatt... Hogy mi a titka a jó paellának? Nehéz megmondani, hiszen mindenki másra esküszik. Azért a…
A Paella világnapja: 12 dolog, amivel a spanyol rizses hús meglep
Molnár Péter | 2020.09.15
Szeptember 20-án ünnepeljük a spanyolok nemzeti ételének, a bácskai rizses hús távoli rokonának a világnapját. Az, hogy a paella világnapot kapott, már önmagában elég furcsa, pedig a remek spanyol rizsételt amúgy is rengeteg különös történet lengi körül. …