Tapas 20 − Kedvenc spanyol fogásaink
Molnár Péter | 2015.06.28
Kiválasztani 10 kedvenc spanyol ételt legalább olyan nehéz, mint egy tapas bárban csak egy finomságot kóstolni az étlapról. Nem is nehéz, hanem egyenesen lehetetlen... Valami hasonló fogalmazódott meg bennünk a KultúrTapas gasztró-kedvenceit bemutató list…
Iratkozz fel hírlevelünkre a kedvezményekért!
KultúrTapas | 2015.10.07
Hamarosan megjelenik októberi hírlevelünk, amelyben az előző hónaphoz hasonlóan ismét találhattok majd részletes spanyol programajánlót és lapszemlét, valamint folytatódik a kedvezményekre jogosító KultúrTapas kuponakció is. Még nem késő feliratkozni!
Így lett a szerkesztőségi ünneplésből ételorgia
KultúrTapas | 2015.11.04
A KultúrTapas magazin első születésnapján kiemelt partnerünk, a Pata Negra tapas bár látott minket vendégül, a kellemes őszi este pedig csakhamar az élvezetek halmozásába, végül az életben maradásért folytatott kiélezett küzdelembe csapott át. A Frankel L…
Spanyol átszállás − Portré a Pata Negráról
Molnár Péter | 2016.01.31
A Kálvin téren átsuhanó Ganz-villamos azért árulkodó, minden más maga Spanyolország. A benti melegből figyelve csalóka a januári budapesti napsütés, a hangulatos andalúz csempék és a forró cortado krémes íze pedig könnyen elhitetik az emberrel, hogy valój…
Nem mind paella, ami fénylik
Marczel Márta | 2017.05.03
Ha a mediterrán Spanyolországba utazunk, a spanyol konyha fő specialitását, a paellát igazán nem hagyhatjuk ki! A küldetés ráadásul nem is tűnik olyan nehéznek, hisz’ az éttermek mindenfelé ínycsiklandozó fotókkal bizonygatják: az ott készített paellánál …
Asador: „Ide mi nem szórakozni jöttünk"
Molnár Péter | 2017.05.03
A Pata Negra ismét feladta a leckét a hazai gasztrobloggereknek (meg persze nekünk is), új éttermükre szavakat találni ugyanis pont olyan, mint először részt venni a San Fermínen. „Mi az a néhány száz méter a bikákkal, mi az a néhány ezer ember?\" − aztán…
Íme a legjobb spanyol éttermek
Molnár Péter | 2017.11.27
A francia gasztro-Biblia, a Michelin-kalauz idén Tenerifén tartotta nagyszabású gáláját, amelyen bemutatták 2018 legjobb spanyol (és portugál) éttermeit. Úgy tűnik, a hét szűk esztendőnek vége a spanyol haute cuisine számára: soha ennyi Michelin-csillag n…
5 spanyol karácsonyi ajándékötlet, aminek a pénztárcád is örülni fog
Molnár Péter | 2017.12.12
Egyre fogynak a napok karácsonyig, ezért gyorsan dobunk egy mentőövet, ha még mindig bajban vagy az ünnepi meglepetésekkel. Az igazi karácsonyi meglepetésünk az, hogy nem is olyan nehéz igazi karácsonyi meglepetést találni. Nem hiszel nekünk? Mutatjuk!
Ez nem steak, ez txuleton – Baszk prémium húsokat kóstoltunk az Asadorban
Molnár Péter | 2019.03.05
Nem séf és nem tenyésztő. Különc – még a világ gasztronómiai fővárosának számító San Sebastiánban is, amit gyakran baszk nevén, Donostiának nevez. Hiszen Imanol Jaca, a baszkföldi Txogitxu Húsok vezetője szerint a nyelv után a gasztronómia árul el a legtö…
Paleo étrend spanyol módra? Glutén- és laktózmentes spanyol ételek nyomában
KultúrTapas | 2019.03.24
Nem étrend, hanem életmód. Sokan, sokszor mondták már ezt a spanyol gasztronómiáról, és aki csak egyszer is belekóstolt a spanyolországi vendéglátásba, nem kérdez többet. Kivéve, ha ételallergiával él, zsonglőrködve a gluténmentes és laktózmentes mindenna…