Keresés

Gasztro

Megkóstolták Barcelonát

Molnár Péter |  2015.07.11

Havas Dóra és Fördős Zé, a Street Kitchen népszerű videóblogger párosa legutóbb Barcelonában folytatta európai gasztró-körútját. Természetes, hogy a „Felzabáltuk Európát\" sorozat katalán kiruccanását mi is élvezettel néztük, hiszen az SK olyan örökzöld k…

#spanyol gasztro #spanyol ételek #barcelona #spanyol foodporn #spanyol kaja #katalán ételek

Gasztro

Tapas 20 − Kedvenc spanyol fogásaink

Molnár Péter |  2015.06.28

Kiválasztani 10 kedvenc spanyol ételt legalább olyan nehéz, mint egy tapas bárban csak egy finomságot kóstolni az étlapról. Nem is nehéz, hanem egyenesen lehetetlen... Valami hasonló fogalmazódott meg bennünk a KultúrTapas gasztró-kedvenceit bemutató list…

#spanyol konyha #spanyol ételek #tapas #spanyol gasztronómia #spanyol fogások #spanyol menü

Gasztro

A mai menü: gasztro-szótár spanyol nyaraláshoz

Molnár Péter |  2015.07.22

A budapesti fapados járatok évek óta növekvő kínálata, valamint az Ibéria idei visszatérése miatt Spanyolország immár karnyújtásnyira van. Egy spanyol nyaralást viszont könnyen elronthat a helyiek legendásan rossz angol tudása, és valljuk be, sokszor az ú…

#spanyol #spanyol konyha #spanyol ételek #tapas #spanyol gasztronómia #spanyol nyaralás #spanyolországi nyaralás #útravalók

Gasztro

A nyúlon túl? − Zöldfűszeres nyúlpecsenye recept

Czecze Gabriella |  2015.08.09

„Conejo ido, consejo venido,\" vagyis a jó tanács akkor érkezett, amikor a nyúl már elfutott − mondják a spanyolok, mikor eső után köpönyeget osztanak. Ezúttal szerencsére semmiről sem maradtunk le, de különben is: egy ízletes spanyol nyúlpecsenyéhez sosi…

#spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol receptek #spanyol gasztronómia #spanyol nyúl #nyúlpecsenye

Gasztro

A spanyol olívaolaj titka 5 percbe sűrítve

Molnár Péter |  2015.09.27

Spanyolország a világ első számú olívabogyó-termelő és feldolgozó országa, ahol 2014-ben közel 1 millió 800 ezer tonna (!) olívaolajat állítottak elő. Nem meglepő, hogy ez az elképesztő mennyiség adja a világ olívaolajának 55 százalékát, és a megdöbbentő …

#spanyol gasztronómia #spanyol konyhaművészet #olívaolaj #spanyol olívaolaj #spanyol olajbogyó #olívabogyó

Gasztro

Mi már tudjuk, mi lesz az új házi pálinka

Molnár Péter |  2015.11.01

Virágzik a feketézés a baszk kökénylikőr-piacon. Nem hivatalos adatok szerint az évente forgalomba kerülő 3 és fél - 4 millió liter patxaran mellett további másfél millió (!) liter kerülhet fogyasztásra, elsősorban a rendkívül népszerű, házilag készített …

#spanyol gasztro #spanyol konyha #spanyol italok #kökénylikőr #spanyol gin #spanyol pálinka

Gasztro

Így lett a szerkesztőségi ünneplésből ételorgia

KultúrTapas |  2015.11.04

A KultúrTapas magazin első születésnapján kiemelt partnerünk, a Pata Negra tapas bár látott minket vendégül, a kellemes őszi este pedig csakhamar az élvezetek halmozásába, végül az életben maradásért folytatott kiélezett küzdelembe csapott át. A Frankel L…

#spanyol gasztro #spanyol konyha #kultúrtapas #tapas bár #spanyol étterem #pata negra

Gasztro

5 fogásos spanyol vacsora otthon a konyhában?

Molnár Péter |  2016.01.17

A spanyol receptek nagyobb lehetőséget rejtenek magukban, mint hinnénk. Az alábbi 5 fogásos vacsorához nem lesz szükséged egy hivatásos séf képességeire és eszközeire, sőt, még a konyhába sem kell majd fél napra bezárkóznod. A hatást viszont garantáljuk, …

#spanyol gasztro #spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol receptek #spanyol gasztronómia #spanyol menü

Spanyol Nyelvtanulás

España mantiene 8 restaurantes con tres estrellas

KultúrTapas |  2015.11.30

A galíciai Santiago de Compostelában bemutatták a világhírű Michelin-kalauz 2016-os spanyol-portugál kiadását, amely a tavalyi évhez hasonlóan most is fukarkodott az újdonságokban. Spanyolország megtarthatta 8 három Michelin-csillagra értékelt éttermét, a…

#spanyol #spanyol konyha #spanyol gasztronómia #spanyol éttermek #baszk konyha #baszk gasztronómia #spanyol michelin-kalauz

Gasztro

Spanyol átszállás − Portré a Pata Negráról

Molnár Péter |  2016.01.31

A Kálvin téren átsuhanó Ganz-villamos azért árulkodó, minden más maga Spanyolország. A benti melegből figyelve csalóka a januári budapesti napsütés, a hangulatos andalúz csempék és a forró cortado krémes íze pedig könnyen elhitetik az emberrel, hogy valój…

#spanyol gasztro #spanyol konyha #spanyol ételek #spanyol gasztronómia #pata negra budapest #pata negra