Michelin-csillagok a spanyol égbolton
Molnár Péter | 2014.11.15
A 2015-ös Michelin-kalauz bemutatása előtt visszatekintést tartunk, a nagy érdeklődéssel várt Vörös Könyv tavaly kiket ajánlott spanyolországi kiadásában. Vajon idén is olyan kevés meglepetéssel szolgálnak majd a szerkesztők, mint egy évvel ezelőtt?
Az elefántok ösvénye: csodás tapasok Logroñóban
Báder Petra | 2014.11.01
Ha megkérdezel egy spanyolt, mi jut eszébe a La Rioja-i Logroñóról, Spanyolország legkisebb tartományának székhelyéről, rögtön rávágja majd: „Calle del Laurel\". A város leghíresebb utcájában mintegy félszáz bár és étterem várja a gasztro-élményekre vágyó…
Paella, a spanyol konyha világhírű nagykövete
Fahn Sarolta & Molnár Péter | 2020.09.18
Mindenki ismeri, szinte mindenki kóstolta már, mégis keveset tudunk arról, hogy honnan származik. A valenciai Albuferában a rizsföldek és a helyi alapanyagok találkozása a sáfránnyal olyan jól sikerült néhány száz évvel ezelőtt, hogy mára a paella a spany…
Lélekmelengető fokhagymaleves La Manchából
Czecze Gabriella | 2015.02.15
A spanyol konyha csak fokhagymából és vallásos előítéletből áll – legalábbis Julio Camba spanyol költő szerint. Utóbbiról nem nyilatkozhatunk, a fokhagyma azonban kétségkívül meghatározó karaktert ad a spanyol ízvilágnak, így télvíz idején pedig – fokhagy…
Clotxa: szardíniás kebab Katalóniából
Tóth Mayer Gergő | 2015.03.08
Átmulatott éjszakák után, végső éhenhalásunk ellen remek gyógymód az utcán gyorsan megszerezhető és elfogyasztható gyros vagy kebab. Az ember azt gondolná, hogy minden nagyvárosban így működik ez - ám a katalánok előszeretettel különcködnek.
A KultúrTapas csapata a Bontxo Baszk Bisztróban
Molnár Péter | 2015.05.13
A KultúrTapas-projekt megszületésének első és a magazin indulásának „feledik\" évfordulóját ünnepelte nemrég szerkesztőségünk a Falk Miksa utcában található Bontxo Baszk Bisztróban. Fogadjátok szeretettel gasztro-bulvár képes beszámolónkat.
Tapas 10 − Spanyol kedvenceink a tányéron
Molnár Péter | 2015.06.07
Bizonyára sokan tudjátok, a tapas valójában egy tálalási szokást vagy étkezési módot jelöl, amikor egész tányért betöltő fogások helyett csak kis adagokat szolgálnak fel. Bár Spanyolországban ennek évszázados hagyománya van, ne gondoljátok, hogy a derék h…
Nyaralj és tanulj spanyolul Salamancában
Szikora Réka | 2015.06.14
Gondolkodtál már azon, hogyan lehetne kihasználni a nyarat a spanyol tanulásra úgy, hogy a nyaralásról se kelljen lemondanod?
Tapas 20 − Kedvenc spanyol fogásaink
Molnár Péter | 2015.06.28
Kiválasztani 10 kedvenc spanyol ételt legalább olyan nehéz, mint egy tapas bárban csak egy finomságot kóstolni az étlapról. Nem is nehéz, hanem egyenesen lehetetlen... Valami hasonló fogalmazódott meg bennünk a KultúrTapas gasztró-kedvenceit bemutató list…
A mai menü: gasztro-szótár spanyol nyaraláshoz
Molnár Péter | 2015.07.22
A budapesti fapados járatok évek óta növekvő kínálata, valamint az Ibéria idei visszatérése miatt Spanyolország immár karnyújtásnyira van. Egy spanyol nyaralást viszont könnyen elronthat a helyiek legendásan rossz angol tudása, és valljuk be, sokszor az ú…