Közélet

Közélet

Így Valentin-napoztak idén a spanyol celebek

Molnár Péter | 2016.02.14.

Spanyolországban a Valentin-nap nem csak a szerelmesek, hanem a pletyka-rovatok szerelmeseinek a szívét is megdobogtatja, ilyenkor ugyanis a legnagyobb spanyol sztárok elárasztják boldogságukkal a közösségi oldalakat. A spanyol bulvársajtó legjavával versenyezve mi is összeszedtünk Nektek néhány fotót, hogy lássátok, hogyan ünnepelték idén a spanyol celebek San Valentínt.

#spanyol focisták #spanyol valentin-nap #spanyol sztárok #spanyol hírességek #valentin-nap spanyolországban #spanyol celebek

Közélet
Közélet

KultúrTapas Klub: Camino a XXI. században (videó)

KultúrTapas | 2016.01.21.

Januárban második alkalommal is telt ház előtt, mégis igazán családias hangulatban tarthattuk meg a KultúrTapas Spanyol Klub találkozóját − köszönhetően Nektek! A vidám hangulatú beszélgetésen Iglói-Nagy Barbara és Iglói-Nagy István betekintést engedtek nekünk igazán nem mindennapi életükbe, meséltek a Camino lassú átalakulásáról és nem utolsósorban arról, milyen is az élet egy alig 150 lelkes baszk hegyi faluban, amelyen minden évben 35 ezer zarándok vágtat keresztül.

#szent jakab-út #camino #zarándoklat #camino de santiago #corazón puro #zarándokszállás

Közélet
Közélet

Ha én ezt a Camino Klubban elmesélem (videó)

Molnár Péter | 2016.01.15.

Harsány spanyol csevegés nélkül is igazán spanyolos hangulatban zajlott a KultúrTapas Klub első januári találkozója, köszönhetően Kovács Anitának és Orszáczky Istvánnak. A Caminoteca mindig mosolygós párosával Dukát Csilla beszélgetett a Szent Jakab-utat övező misztikumról és egy megvalósult álomról, annak minden szépségével és apró nehézségeivel. Ahogy a Caminoteca-sztorik című videó is mutatja, szerencsére a vidám pillanatokból volt több a zarándokbolt történetében és a szerdai beszélgetésen is, ami csak fokozódott a Camino-akadályverseny alatt.

#szent jakab-út #zarándokút #camino #kultúrtapas #caminoteca #spanyol zarándoklat

Közélet
Közélet
Közélet
Közélet

Día de la Hispanidad – a spanyol nyelv ünnepe

Czecze Gabriella | 2015.10.11.

1492. október 12-én Kolumbusz Kristóf, a genovai származású tengerész, közel két hónap hajózás után, még éppen matrózai lázadásának kitörése előtt megpillantotta a horizonton Guanahaní szigetét. A szigetet – miután kikötött a Spanyol Királyságtól kapott hajóival – a Megváltóról San Salvadornak nevezte el, így indítva a spanyol birodalmat, és vele együtt a spanyol nyelvet is világhódító útjára.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol ünnepek #día de la hispanidad #spanyol nemzeti ünnep #amerika felfedezése

Közélet