Közélet

Közélet
Közélet

Copa América: futballünnepre készülnek Chilében

Molnár Péter | 2015.05.28.

Pontosan két hét múlva kezdődik az idei év legjobban várt válogatott futballeseménye, a Copa América. Az igazi labdarúgó-egyéniségeket felvonultató tornának a KultúrTapas is kiemelt figyelmet szentel, készüljetek hát velünk a chilei kontinensviadalra. 3 csoport, 12 csapat és 1 hónap hamisítatlan latin futball: ez a Copa América!

#messi #copa américa #dél-amerikai foci #dél-amerikai csapatok #dél-amerikai játékosok #chile

Közélet
Közélet
Közélet

BL szemtől szemben: Real Madrid - Atlético

KultúrTapas | 2015.04.20.

Az elmúlt kiírás madridi házi döntője után ezúttal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében találkozik a Real Madrid és az Atlético de Madrid. A párharc visszavágója előtt a Real Madrid hazai szurkolóit tömörítő Peña Madridista Húngara kért fel minket egy páros interjúra és esélylatolgatásra, aminek nagy örömmel tettünk eleget.

#spanyol foci #atlético #atlético madrid #real madrid #bajnokok ligája #real

Közélet

Made in Spain: Az 5 legjobb spanyol pasi

Türk Dalma | 2015.04.12.

Ki ne ismerné a spanyol futball-válogatott bálványozott játékosait, vagy éppen a tipikus latin lovert megtestesítő Oscar-díjas spanyol színészeket? Bizony, ők azok, akiket rendre elő lehet húzni a kalapból, ha helyes spanyol férfiakról van szó kis hazánkban. Szerencsére Spanyolország hatalmas, és mint ilyen, elfér még benne jó pár – Magyarországon kevésbé ismert – sármos férfi, akire nem csak a külseje miatt érdemes odafigyelni!

#spanyol színészek #spanyol pasik #spanyol focisták #spanyol sportolók #xabi alonso #torreádorok

Közélet

Ősszel állnak forgalomba az új baszk villamosok

Molnár Péter | 2015.04.03.

Március közepén érkezett Budapestre az első spanyolországi gyártású villamos, amelyet rögtön be is mutattak a hazai érdeklődőknek. A baszk CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) Urbos3 típusú járművén jelenleg teszteket végeznek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szakemberei, az első villamosok pedig várhatóan szeptembertől állhatnak forgalomba a felújított 3-as vonalon.

#baszk villamosok #spanyol villamosok #új villamosok budapesten #új pesti villamosok #spanyol villamosok budapesten #caf villamosok

Közélet

El Clásico − Magyar csatárok, magyar gólok nélkül

Molnár Péter | 2015.03.22.

Ma este a Camp Nouban rendezik a spanyol labdarúgás klasszikusát, amelyen az FC Barcelona a Real Madridot fogadja. Az összecsapást már Barcelonától mintegy kétezer kilométerre, Magyarországon is nagyon várják a spanyol futball szerelmesei, akik közül sokan talán nem is sejtik, ez a párharc egykor a magyarokról szólt. Rendhagyó el Clásico-jegyzetünk következik.

#barcelona #real madrid #kubala #kocsis #czibor #puskás #el clásico

Közélet

11-M: A madridi terrortámadások évfordulójára

Molnár Péter | 2015.03.11.

Tragikus évfordulóra emlékeznek Spanyolország-szerte, miután iszlám fundamentalisták 2004. március 11-én Madridban követték el Európa történetének legpusztítóbb terrortámadását. Az ún. 11-M (a dátum spanyol rövidítése alapján) 191 halálos áldozatot követelt, belpolitikai következményei pedig valóságos árhullámként söpörtek végig Spanyolországon.

#madrid #március 11 #madridi bombatámadás #baszk terrorizmus #eta #madridi terrortámadások

Közélet

„Imádjuk Baszkföldet" − íme a magyar Oroszlánok

Molnár Péter | 2015.02.25.

Folytatjuk barangolásainkat a spanyol futball hazai fanatikusai között, a Real Madrid után ezúttal a Kupa-király Athletic Club de Bilbao szurkolóit kerestük fel. Ahogyan az várható, szó volt történelmi hagyományokról, egyedülálló játékos politikáról és mindent elsöprő szenvedélyről. San Mamés magyar Oroszlánjaival beszélgettünk.

#spanyol futball #baszkföld #athletic bilbao #bilbao #athletic szurkolók #bilbao szurkolók #baszk futball