Közélet

Közélet

Pequeño Nicolás: nem mese Spanyolországból III.

Kürthy Ádám András | 2015.02.24.

A Pequeño Nicolás-ügy utóéletében a közvélemény számára több nyugtalanító elem is van. Csakugyan ilyen megtéveszthető a spanyol elhárítás? Tényleg mindenek fölött állnak a személyes kapcsolatok az érvényesülésben? Miből tudott Nicolás luxusautókat és testőröket kölcsönözni magának? Miből futotta neves védőügyvédre? Cikksorozatunk utolsó részében spanyol közéleti személyiségekkel elemezzük a Pequeño Nicolás-jelenséget.

#korrupció #korrupció spanyolországban #korrupciós ügyek #spanyol korrupciós ügy #spanyol televízió #spanyol politikusok

Közélet

Pequeño Nicolás: nem mese Spanyolországból II.

Kürthy Ádám András | 2015.02.19.

Cikksorozatunk első részében Pequeño Nicolás anekdotába illő nyilvános megjelenéseit gyűjtöttük össze. A következőkben áttekintjük, mit művelt a színfalak mögött, valamint milyen kétes ügyek és bűncselekmények fűződnek a vakmerő spanyol fiatalember nevéhez.

#spanyol király #korrupció #korrupció spanyolországban #korrupt spanyol politikusok #korrupciós ügyek #spanyol korrupciós ügy

Közélet

Pequeño Nicolás: nem mese Spanyolországból I.

Kürthy Ádám András | 2015.02.12.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, vagy ahogy a spanyol sajtóban híressé vált, „El Pequeño Nicolás\" még 21. életévét sem töltötte be, ám máris nemzetközi hírnévnek örvend és megkockáztatható, hogy története később is korszakos szimbólum marad. Mégis, mit lehet tudni róla, és vajon miért kelt esete az egyes epizódokon is túlmutató figyelmet? Háromrészes cikksorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ.

#korrupció #korrupció spanyolországban #korrupt spanyol politikusok #spanyol királyi ház #spanyol csalás #korrupciós ügyek

Közélet

„A madridizmus örök" − Real Madrid peña interjú

Molnár Péter | 2015.02.08.

Nem kell az Ibériai-félszigetig utaznunk ahhoz, hogy megtaláljuk a spanyol futball legnagyobb fanatikusait. A KultúrTapas magazin új sorozatában felkeressük a spanyol klubok hazai szurkolóit, elsőként a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesületet. Gyertyánági Andrással, az egyesület alelnökével a Padrón Tapas Bárban beszélgettünk.

#spanyol foci #real madrid #spanyol bajnokság #real madrid klub #real madrid egyesület #magyar real madrid szurkolók

Közélet

Nem véletlenül hívták Bölcsnek − In memoriam Luis Aragonés

Molnár Péter | 2015.02.01.

Egy esztendővel ezelőtt hunyt el Luis Aragonés Suárez, a spanyol labdarúgás kiemelkedő egyénisége. Az Atlético de Madrid ikonikus alakját nagyszerű labdarúgó-karrierje és edzői hagyatéka egyaránt a legnagyobbak közé emelte. Luis Aragonésra emlékezünk.

Közélet

Argentin tangó − interjú Sándor Anikóval

Molnár Péter | 2015.01.22.

Bestsellerek szerzője, akit a magyar olvasók elsősorban a Caminóval azonosítanak. Mégis talán Argentína és a tangó indította el azon az úton, amely Santiagóba és még annál is messzebb vezetett. Sándor Anikó, írónővel készített exkluzív interjúnk második része következik.

#sándor anikó #sándor anikó könyvei #sándor anikó interjú #sándor anikó írónő #sándor anikó iró #pillangó a vállamon

Közélet
Közélet
Közélet
Közélet