Mexikói halloween smink: csináld magad La Catrina-makeup halottak napjára

Nem az idei lesz az első év, hogy a halloween bulikban a mexikói halott menyasszonyok csábítanak majd a legkönnyebben. Mégis, az elfuserált vagy egyszerűen csak idegesítő Catrina-sminkeknek se szeri, se száma a YouTube-on, arról nem is beszélve, hogy a legtöbben azt sem tudják, ki az a Catrina. Olvass tovább, és nemcsak a legszexibb, de garantáltan a legtájékozottabb is Te leszel az idei halloween buliban!

Bár nem túlzás, hogy Mexikóban évezredes hagyománya van a halottkultusznak, La Catrina, az elegáns csontvázdáma figuráját mindössze 100 évvel ezelőtt alkotta meg José Guadalupe Posada mexikói rézmetsző. Ennél is meglepőbb, hogy az inspiráció egyenesen a mexikói ellenzéki újságokból jött, melyekben időről-időre halálfejekkel és csontvázakkal illusztrálták a politikusokat érintő kritikákat.

Posada csontvázát később aztán a híres mexikói muralista, Diego Rivera − akit sokan inkább Frida Kahlo férjeként ismerünk − nevezte el La Catrinának, méghozzá a catrín szó jelentését nőiesítve, ami eredetileg a jól öltözött férfiakra vonatkozott, akiket hasonlóan elegáns nők kísértek az arisztokráciát összehozó bálokra és rendezvényekre. A halál női képének eredetéhez egyébként az is hozzátartozik, hogy a spanyolban a halál nőnemű főnév (la muerte), éppen ezért ábrázolta már Posada is női kalapban a csontvázat.

Nyerj egy mexikói ebédet a sminkeddel!

El Mexicano

Jártatok már Budapest legautentikusabb mexikói bisztrójában? Készítsd el a legszexibb La Catrina-sminket, és légy a vendégünk az El Mexicano Taquería következő hagyományos mexikói barbecue-ján november 11-én szombaton. A játékon való részvételhez nem kell mást tenned, mint posztolni a La Catrina-sminkedet az Instagramon és használni a #kulturtapas hashtaget. Csábíts el minket a sminkeddel, és a pároddal együtt megvendégelünk egy hamisítatlan mexikói ebédre!

A nyertes kihirdetése a Facebookon: 2017. november 3.

Ahhoz, hogy egy igazán jó mexikói La Catrina-sminket elkészíthessünk, mindenképpen szükségünk lesz egy könnyen követhető csináld-magad videóra, sminkkészletre és persze néhány (mű)virágra, amit a hajunkba teszünk. Bármilyen hihetetlen is, az utóbbi kettő bekészítése a könnyebb, a gyengébbnél-gyengébb YouTube-videóktól pedig ezúttal mi szabadítunk meg Benneteket. Lássuk az elsőt, ami szerintünk egyben a legjobb választás is:

A rengeteg profi makeup közül válogatva ugyanis nemcsak az a fontos, hogy a kinézett smink elnyerje a tetszésünket, hanem az is, hogy könnyen fel tudjuk tenni az otthoni készletből. Miriam videója ebből a szempontból is telitalálat: nemcsak könnyen követhető, hanem az utolsó lépést leszámítva igazán nem támaszt extra igényeket a sminkkészletünkkel szemben sem. Ha úgy döntötök, hogy a strasszokat, a csillámot és a szempillákat lehagyjátok, akkor is stílusos és szexi Catrinává varázsolhatjátok magatok néhány perc alatt.

És ha szükségetek lenne még egy csipetnyi spanyolra a hangulatba kerüléshez, íme egy másik könnyen követhető, már-már ‘realtime’ házi videó, ami ‘paso a paso’ veszi át Catrina-sminkünk elkészítését − méghozzá hamisítatlan latin-amerikai hangulatban. Lessétek el a trükköket innen is, onnan is, és csábítsatok az idei halloweenen úgy, mint még soha! A mexikói smink és La Catrina biztosan megteszi majd az első lépést…

Start typing and press Enter to search