Kultúra

Kultúra
Kultúra

A flamenco művészete fekete-fehérben

Molnár Péter | 2015.01.31.

Aki azt gondolja, hogy a flamenco csupán tánc és zene, nem látott még flamenco előadást. Ez az évszázados, tán évezredes hagyomány az andalúz lélek tükre, olyan művészeti örökség, amely generációkról generációkra száll. Az alábbi fényképek ennek a mágikus hagyománynak a lenyomatai, arcvonások és mozdulatok őrzői. Flamenco pillanatok fekete-fehérben.

#spanyol kultúra #spanyol zene #andalúzia #flamenco #spanyol tánc #spanyol szokások

Kultúra

Flamenco – az örökölt andalúz életfilozófia

Zsiray Eszter | 2015.01.24.

A flamenco egy olyan csoda, amit látni kell egyszer az életben – sem Andalúziát, sem az andalúz lelket nem lehet teljes egészében megérteni nélküle. Nem véletlen, hogy az UNESCO 2011-ben az eszmei kulturális világörökség részévé választotta, ahogyan az sem, hogy minden jóravaló turista, aki beteszi a lábát Spanyolországba, látni, hallani, érezni akarja.

#spanyol zene #andalúzia #dél-spanyolország #flamenco #spanyol tánc #spanyol flamenco

Kultúra

Franco tábornok és a spanyol diktatúra filmjei

Lénárt András | 2015.01.15.

Kevesen tudják, de Franco tábornok közvetlenül is részt vett a spanyol filmkultúra alakításában. A legfontosabb kapcsolódási pont bizonyára a Raza (Faj) című filmregény szerzőisége, amelyet Jaime de Andrade álnéven jegyzett. Hatalmas filmtárában mégis alig voltak spanyol alkotások.

#spanyol film #spanyol filmek #spanyol dokumentumfilmek #franco tábornok #franco diktatúra #spanyol történelem

Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra

A spanyol Reszkessetek, betörők nyomában

KultúrTapas | 2014.12.27.

Sok családban a mértéktelen ünnepi lakomákat követő beszélgetések vizuális háttere (a karácsonyfa mellett!) a televízió. A modern ünnepkör elengedhetetlen része persze a legtöbbször nézhetetlen műsort kínál idehaza, ezért joggal merülhet fel Bennetek a kérdés: vajon mit néznek a spanyolok karácsonykor? Spanyol karácsonyi filmek akkor és most.

#spanyol filmek #spanyol mozi #karácsony spanyolországban #spanyol karácsonyi filmek #spanyol ünnepi filmek #spanyol karácsonyi mozi

Kultúra