spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

A spanyol múlt idők használata példákkal: pretérito perfecto, imperfecto & indefinido

Zoltán Szilárd | 2017.01.19.

A spanyol nyelvtan talán legbonyolultabb területe az igeragozás és az igeidők használata, amit sokszor sajnos a tankönyvek is csak homályosan magyaráznak. Ráadásul kevés példával, ami talán a legfontosabb lenne, hogy megértsük az igeidők használatát. Most a kijelentő mód (modo indicativo) három leggyakoribb múlt idejének (pretérito perfecto, indefinido és imperfecto) használatát és értelmezését szeretném bemutatni – reményeim szerint homályos foltok nélkül.

#spanyol #spanyol nyelvtan #spanyol nyelvtanulás #spanyol igeidők #spanyoltanulás #spanyol múlt idők #múlt idő a spanyolban #indefinido #imperfecto #preterito perfecto

Spanyol Nyelvtanulás

Tényleg a spanyol az egyik legkönnyebb nyelv?

Zoltán Szilárd | 2017.01.08.

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a spanyol az egyik legkönnyebb nyelv a világon, s többek között ezért is szokták ajánlani azoknak, akik új idegen nyelvet szeretnének elsajátítani, de még nem határozták el magukat, hogy melyik mellett döntsenek. Vajon mennyire igaz ez, és lehet-e egyáltalán itt igazságról beszélni?

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtan #spanyol szókincs #spanyol igeidők #spanyol kiejtés

Spanyol Nyelvtanulás

Újévi tízparancsolat, hogy a spanyol tanulás ne maradjon üres újévi fogadalom

Molnár Péter | 2017.01.03.

„Most születnek az év első füllentései" − kommenteltétek mosolyogva az újévi fogadalmak kapcsán a napokban, mi pedig gondoltunk egyet és összeállítottuk a spanyoltanulók januári tízparancsolatát, hogy ha valami, a spanyol tanulás biztosan ne maradjon üres ígéret.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtan #spanyol nyelvtanfolyam #spanyol otthon #spanyol tanulás önállóan #spanyoltanár

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Az El Camino-kérdésről röviden

Zoltán Szilárd | 2016.10.18.

Mindenki hallott már a híres El Camino de Santiagóról, azt viszont nem biztos, hogy mindenki tudja, melyik a Szent Jakab-út helyes spanyol kiejtése: Camino [kamíno] vagy a Camiño [kamínyo]. A magyar médiában hol így, hol úgy találkozhatunk vele, ráadásul még a névtáblákon is hol az egyik, hol a másik olvasható. Most 2 perc alatt minden kételyt eloszlatunk.

#spanyol #el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #spanyol zarándoklat #szent jakab-zarándoklat #el camino de santiago

Spanyol Nyelvtanulás

5+1 ingyenes app, amivel még profibb lehet a spanyolod

Jeszenszky Márton | 2016.10.11.

Ki mondta, hogy az okostelefonoktól csak butulni lehet? Egy valamire való nyelvtanuló például élelmesen kihasznál minden adandó alkalmat, hogy gyakorolhasson, a mindig a kezünk ügyében lévő kütyü pedig tökéletes asszisztens lehet ehhez – persze a megfelelő programokkal felszerelve! A következő spanyoltanuló alkalmazásokkal garantáltan hasznossá tehetsz egy unalmas vonatutat, egy végtelennek tűnő sorbanállást vagy bármilyen olyan időszakot, amit eddig csak rezignált Facebook-görgetéssel ütöttél el!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol nyelvtanulás #spanyol app #spanyoltanulás #spanyon otthon

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyolozz okosan! Többet ésszel, mint erővel

Szabolcsi Judit | 2016.10.06.

Mostanában szinte minden napra jut egy-egy új tudományos felfedezés, amit az agykutatók, pszichológusok, neurológusok és egyéb „-lógusok” követnek el. És ha már így van, nézzük meg, mit tudunk ebből mi, nyelvtanulók hasznosítani, hogy könnyebben, gyorsabban és tartósabban megtanuljuk a választott idegen nyelvet. Használjuk fel az agykutatás eredményeit a nyelvtanulás megkönnyítésére!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol óra #tanulj spanyolul #spanyol tanulás otthon #nyelvtanulás #spanyolul önállóan

Spanyol Nyelvtanulás

Ezért nincs a spanyolban K

Zoltán Szilárd | 2016.10.04.

Közhely, hogy az újlatin nyelvek a K betűt nem sűrűn használják (azaz szinte soha); sőt, olykor hallani olyat is, hogy „nem tagja az ábécének”. Ami viszont már nem igaz: a spanyol ábécének például mindig is tagja volt, az előfordulási gyakorisága pedig már más kérdés. Ezennel utánajárunk, hogy miért számít ma a K „száműzött” betűnek ezekben a nyelvekben, mi vezetett el a mai helyzethez.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol óra #spanyol nyelvészet #spanyol könyv