spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Az El Camino-kérdésről röviden

Zoltán Szilárd | 2016.10.18.

Mindenki hallott már a híres El Camino de Santiagóról, azt viszont nem biztos, hogy mindenki tudja, melyik a Szent Jakab-út helyes spanyol kiejtése: Camino [kamíno] vagy a Camiño [kamínyo]. A magyar médiában hol így, hol úgy találkozhatunk vele, ráadásul még a névtáblákon is hol az egyik, hol a másik olvasható. Most 2 perc alatt minden kételyt eloszlatunk.

#spanyol #el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #spanyol zarándoklat #szent jakab-zarándoklat #el camino de santiago

Spanyol Nyelvtanulás

5+1 ingyenes app, amivel még profibb lehet a spanyolod

Jeszenszky Márton | 2016.10.11.

Ki mondta, hogy az okostelefonoktól csak butulni lehet? Egy valamire való nyelvtanuló például élelmesen kihasznál minden adandó alkalmat, hogy gyakorolhasson, a mindig a kezünk ügyében lévő kütyü pedig tökéletes asszisztens lehet ehhez – persze a megfelelő programokkal felszerelve! A következő spanyoltanuló alkalmazásokkal garantáltan hasznossá tehetsz egy unalmas vonatutat, egy végtelennek tűnő sorbanállást vagy bármilyen olyan időszakot, amit eddig csak rezignált Facebook-görgetéssel ütöttél el!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol nyelvtanulás #spanyol app #spanyoltanulás #spanyon otthon

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyolozz okosan! Többet ésszel, mint erővel

Szabolcsi Judit | 2016.10.06.

Mostanában szinte minden napra jut egy-egy új tudományos felfedezés, amit az agykutatók, pszichológusok, neurológusok és egyéb „-lógusok” követnek el. És ha már így van, nézzük meg, mit tudunk ebből mi, nyelvtanulók hasznosítani, hogy könnyebben, gyorsabban és tartósabban megtanuljuk a választott idegen nyelvet. Használjuk fel az agykutatás eredményeit a nyelvtanulás megkönnyítésére!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol óra #tanulj spanyolul #spanyol tanulás otthon #nyelvtanulás #spanyolul önállóan

Spanyol Nyelvtanulás

Ezért nincs a spanyolban K

Zoltán Szilárd | 2016.10.04.

Közhely, hogy az újlatin nyelvek a K betűt nem sűrűn használják (azaz szinte soha); sőt, olykor hallani olyat is, hogy „nem tagja az ábécének”. Ami viszont már nem igaz: a spanyol ábécének például mindig is tagja volt, az előfordulási gyakorisága pedig már más kérdés. Ezennel utánajárunk, hogy miért számít ma a K „száműzött” betűnek ezekben a nyelvekben, mi vezetett el a mai helyzethez.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol óra #spanyol nyelvészet #spanyol könyv

Spanyol Nyelvtanulás

100 vicces spanyol kifejezés, amivel színesítheted a spanyolod

Kürthy Ádám András | 2016.09.29.

A nyelvtanulás egyik legszórakoztatóbb része a szólások, szófordulatok megismerése. Ugyan kialakulásuk néha nehezen értelmezhető, és a magyarázatokat érdemes fenntartással fogadni, gyakran érdekes, mulattató képeket tartalmaznak, és apró foszlányokat is felfednek az új nyelv logikájából. A váratlan, vicces tartalom pedig segít, hogy élményszerűbben okosodjunk. Egy szó mint száz, ha velünk tartotok, sorozatunk utolsó részében együtt juthatunk el kedvenc spanyol szólásaink centenáriumáig.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtanulás #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol közmondások #spanyol szókincs

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás