Spanyol-magyar irodalmi találkozások: Elvira Lindo & Ugron Zsolna

Irodalom

11. 06.

2019.11.06 18:00 Uránia
Spanyol-magyar irodalmi találkozások: Elvira Lindo & Ugron Zsolna
Facebook esemény

Van-e az irodalomnak neme? Meglepetésnek számít-e a XXI. században, ha egy sikerkönyv szerzője nő, egyáltalán létezik-e olyan, hogy női irodalom és női téma? A budapesti Spanyol Nagykövetség, a Cervantes Intézet, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Uránia Nemzeti Filmszínház, valamint az ELTE Spanyol Tanszékének együttműködésében ezekre a kérdésekre keresik a választ a spanyol és a magyar irodalom elismert női szerzői a "DIÁLOGOS: Spanyol-magyar irodalmi találkozások" keretében.

Nem túlzás azt állítani, a spanyol és a magyar irodalom élvonala ad egymásnak találkozót októbertől az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az író vendégek rendhagyó sztárpárokként, kötetlen hangulatban beszélgetnek a kortárs irodalom égető kérdéseiről minden hónap első szerdáján. A szerzőket Dr. Scholz László, az ELTE irodalomprofesszora kérdezi.

Következő alkalommal, november 6-án 18:00 órakor vendégeink: Elvira Lindo és Ugron Zsolna

A beszélgetések során közelképet kapunk a szerzők munkásságáról, egyéni látásmódjáról, miközben az is felvetődik majd, hogyan látják a szerzők saját szerepüket a kortárs irodalomban. A találkozásokon összehasonlításra kerül a női írók hazai és spanyolországi helyzete, és arra is fény derül: miért különleges jelentőségű, ha egy sikeres könyv szerzője nem férfi?

  • A beszélgetések nyelve magyar/spanyol, szinkrontolmácsolás biztosított
  • A belépés díjtalan, előzetes regisztráció nem szükséges a programon való részvételhez