Az együttélés terei

Kiállítás

09. 06.

2019.09.06 16:29 Cervantes Intézet
Az együttélés terei

A Cervantes Intézet és a budapesti Ecuadori Nagykövetség bemutatják William Cáceres García: Az Együttélés terei című kiállítását.

Az Együttélés terei egy 24 műből álló sorozatot mutat be, melyek többsége absztrakt és természetábrázolás, akril, akvarell, zsírkréta és alternatív anyagok felhasználásával, mint például homokos akrillpaszta vásznon, jután vagy merített papíron. A kiállítás az egyes rétegeken keresztül kívánja bemutatni az alkotás folyamatait, azzal a céllal, hogy a szemlélő ösztönös késztetést érezzen a művész belső időinek felfedezésére, azon pillanatok meglátására, amelyek az ötletek és a látható valóság között húzódnak meg. Az eredmény az absztrakt és valós elemek együttélése. 
 

William Cáceres García

(született Ambatóban, 1967-ben) ismert ecuadori festőművész, hosszú képzőművész múlttal. Számos önálló és közös kiállításon is szerepeltek művei, az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Európában egyaránt. Azok az évek, melyeket különböző kontinenseken élve töltött, konszolidálják stilusát. Egyszerre érezhetjük az egyes témák megközelítését a szürrealizmus, az absztrakt és figuratív művészet szempontjaiból. 
A művész kitűnően uralja a színeket, a tereket és a formákat, gyakran használva az inka ikonográfiát is, melyek gyökereit jelentik. Ahogyan saját szavaival is mondja: “Műveim azon esztétikai és emberi tapasztalatok kromatikus leírásai, eredményei, melyeken az alkotás folyamatában átmegyek, és ez az időtartam a munkáim lényege. Ezenkívül megkísérlem a realizmust és az absztrakt impresszionizmust úgy társítani, mintha ez egy emberi szükséglet lenne.”
 
A kiállítás 2019. szeptember 6-ig hétfőtől péntekig 10 és 19 óra között ingyenesen megtekinthető a Cervantes Intézetben.