#ElGranDerbi: Real Betis - Sevilla FC

Sport

01. 02.

2021.01.02 16:15 Sevilla
#ElGranDerbi: Real Betis - Sevilla FC

A LaLiga „Páros lábbal” búcsúzik 2020-tól: az ünnepek alatt 5 teljes fordulót rendeznek megannyi rangadóval és egy hamisítatlan városi derbivel az újévben. Sevillában talán már a karácsony sem olyan nyugodt, a szilveszterről nem is beszélve: hamarosan itt az #ElGranDerbi a Real Betis Balompié és a Sevilla FC között.

A karácsonyi ünnepek alatt 5 fordulót rendeznek a LaLigában december 20-án, 23-án és 30-án, valamint január 3-án és 10-én. Szenvedélyes meccsek következnek, olyan csapatok találkozójával, mint a Barça és a Valencia, vagy a Real Madrid és a Granada. Szinte természetes, hogy néhány hagyományos spanyol rangadó is terítékre kerül az ünnepek alatt: a baszk derbi (Athletic Club de Bilbao – Real Sociedad) mellett Madridban (Atlético de Madrid – Getafe CF) és Valencia tartományban is helyi összecsapások lesznek (Villarreal CF – Levante UD).

De talán egyiket sem várják olyan lélegzetvisszafojtva, mint Sevillában az El Gran Derbit, ami hagyományosan az év legfontosabb mérkőzése a város zöld-fehér és piros-fehér híveinek egyaránt. A csapatok bemutatását és megannyi érdekességet címlapon hozzuk, most rögzítsük csak a legfontosabb tényeket: az újév nem is indulhatna izgalmasabban január 2-án, mint a sevillai derbivel 16:15-től a Spíler2 TV-n.

sev.jpg

nyerd meg a csapat mezét!

Amikor már azt hinnéd, hogy Sevillában a cipősarkak kopogása és az ütemes tapas csak a flamenco ritmusára lüktethet, eljön a Gran Derbi napja, és a mindig mosolygós sevillaiak összehúzzák a szemöldöküket egy pillanatra. Aztán a lélegzet-visszafojtott csend tapsviharba és hangorkánba csap át, amikor az ővéik kifutnak az örök rivális ellen.

Amikor azt hinnéd, hogy nincs olyan sorozat, amely kilencven évadon át emberek százmillióit ülteti a képernyők elé, vagy éppen százezreket a stadionokba hétvégéről hétvégére, ismét elrajtol a világ legjobb bajnoksága. Ez a LaLiga, megannyi ősi rivális, érték és hagyomány, világhírű egyéniségek a pályán, és azon túl.

A 2020–21-es idényre mi is csapatot építünk, de nyerni biztosan ti fogtok: a LaLiga és a KultúrTapas jóvoltából hónapról hónapra felfedezzük a leghíresebb spanyol városokat a labda útját követve, és minden rangadón kisorsoljuk a bajnokok mezeit az Instagramon. Következik a sevillai #ElGranDerbi gyönyörű mezeivel. Ne maradj le róluk, december 30-án játszunk az Instán!