Encuentros Flamencos

Táncművészet

09. 15.

2019.09.15 19:00 Stúdió K Színház
Encuentros Flamencos
Facebook esemény

A flamenco varázsa a találkozásokban rejlik: ahogy a több száz évnyi tradíció a jelen kor zenei és mozgásformáival keveredve éled, ahogy a színpadra lépő művészek a pillanat erejéből, közös energetikai terükből improvizatív módon merítve formálják dallamaikat, ritmusaikat, mozdulataikat.

A zenei hagyomány jelenünk ízlésével, energiáival fuzionál, míg a műfaj művelői egymás művészi világával összefonódva muzsikálnak. E körbe a közönség és reakciói éppúgy bevonódnak, mint a dallamok, így valósul meg a flamenco koncert minden pillanatában megismételhetetlen varázslatos közös és közösségi élménye.

68523293_2495940437131718_3698463151096856576_n.jpg

Az őszi budapesti flamenco idény jelképes megnyitóján Andalúzia zenei kincseit mexikói és magyar művészek hozzák el a Stúdió K Színház színpadára. Olyan  fellépők osztják meg a flamenco élményét, mint a Mexikóból érkező Fernando Soto Gonzáles flamenco gitárművész, honfitársa, Angel Ramos Magaña cajón művész és a Madrid színpadain ismertté vált énekes és flamenco táncművész Keck Mária, kiegészülve Böröcz Petra budapesti flamenco táncossal.

Jegyek 3400 forintos áron kaphatók a Stúdió K Színház jegypénztárában, valamint a jegy.hu oldalon. A koncert után a színházban egyórás Flamenco Klubra várják a fellépő zenészek kíséretével táncolni, tapsolni, énekelni, gitározni vágyókat.

flamenco-koncert.jpg


Fernando Soto Gonzáles

A kiváló mexikói flamenco gitáros különböző flamenco társulatokban működött közre hazáján belül és kívül. Olyan nemzetközileg kiemelkedő flamenco művészek előadásaihoz szerzett zenét, mint Martín Cruz, Marién Luévano, María Juncal, Karen Lugo és olyan kaliberű művészekkel működött együtt, mint Fernando de la Mora, El Amir, Jorge Pardo, Carmen Ledesma, Luis de Luis, Manuel Gago, La Chocolata, La Samarona. Szerepelt a Teatro de Bellas Artes, Teatro de la Cuidad, Auditorio Nacional színpadán, fellépett a Huamántla '98, Atlíxco, Festival Afrocaribeño, Kin Festival, Festival Metepéc színpadain és 5 hónapon keresztül játszott a "Los Tarantos" granadai tablaóban, Sacromontén.

Angel Ramos Magaña

A flamenco cajón művészetét a legnagyobb mesterektől sajátította el, úgy mint El Piraña-, Ramón Porrina-, Kike Terrón- és Manu Masaedótól. Olyan különböző zenei stílust képviselő, nemzetközi művészekkel működött közre, mint Mexicanto, Mitote Jazz, Gabriel Gonzalez y el Groove capital, Jessie Groove, El Amir, Jorge Pardo és Karen Lugo. A két művész aktuális zenei projektje a flamenco fúzió műfajú ZAMAPAAX, amelyet 2017 óta működtetnek.

Keck Mária

Keck Mária a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott modern koreográfusként és az Universidad de Alcalán végzett mesterképzést zeneterápia szakon, Spanyolországban. Flamenco tanulmányait a madridi Academia Flamenco Amor de Diosban tökéletesítette számos világhírű flamenco mesterrel (Inmaculada Ortega, La Truco, Concha Jareño, Carmen La Talegona).
2010-től Madridban él és a város legrangosabb tradicionális flamenco színpadjain táncol (Candela, Café Berlin, El Cortijo, Casa Patas, Sala Barco, Cardamomo, Café de Chinitas, Café Ziryab) a műfaj kiemelkedő spanyol és nemzetközi művelőivel együttműködve (David Durán, Fernando De La Rua, Caridad Vega, Jesús González Hernández, Isabel Soto, Sonia Cortés, Antonio El Ciervo, Luis Miguel Manzano, El Piculabe, Laura Abadia).

Alapítója a De Cobre roma-magyar flamenco fúziós társulatnak, amellyel énekesként és táncosként turnézik fesztiválokon és színházakban Bettina Flater, Víctor Guadiana és Miguel Reyes flamenco művészekkel együttműködve. Táncos a madridi Pellizco del foro társulatban, táncos-énekes a madridi Miguel Reyes Sextetben, alapító-táncos-énekes a szlovén koprodukciós Ex Auróban együttműködve Antonio El Potaje, Guillermo García, Carlos Orgaz, Miguel Reyes, Sonia Cortés, Ernesto Bravo, José Hernández, Bego Salazar, Rubén Puertas, Karen Lugo, Tomaz Pacnik művészekkel.

Négy lemez és egy DVD megjelenéséhez fűződik a neve Madridban és Budapesten (Ethnómada, De Cobre, Ex Auro - szerző, Miguel Reyes Sextet - közreműködő, Pellizco del foro - közreműködő)
Pedagógus és előadóművész Japánban (Fukuoka és Osaka) az Alma de Flamenco akadémián (05.2012-09.2012) és számos flamenco projektben és fesztiválon közreműködik úgy, mint X. Berlin Flamenco Festival/Berlin- Pfefferberg (2005), Tablao Flamenco El Cortijo/Stuttgart (2011), Costa Dorada/London (2010-2012), Flamenco Backstage/Madrid (2017-2018), Flamenco on Fire/Pamplona (2018).

Böröcz Petra

Böröcz Petra a budapesti Brisa del Aire flamenco formáció alapító tagja volt. Táncosként és koreográfusként közreműködött a call17 társulat Lorca előadásában, vendégművészként szerepelt a barcelonai Pere Martínez előadásában a Babel Sound Fesztiválon. Időnként vendég-, illetve társművészként szerepel Keck Mária különböző flamenco estjein. Első önálló táncszínházi darabjával, a Kinőtt szívvel a 2017-es SzólóDuó Fesztiválon és a Vallai Fesztiválon szerepelt. 2016-2019-ben a MOHA Mozdulatművészeti Alapítvány rezidense. 2012 óta tanít flamenco tánctechnikát Budapesten, 2017 ősze óta Keck Máriával együttműködve a Curso Flamenco Raíces program keretében.