EX AURO lemezbemutató és flamenco koncert

Táncművészet

02. 28.

2020.02.28 19:30 Fonó Budai Zeneház
EX AURO lemezbemutató és flamenco koncert
Facebook esemény

A flamenco számtalan színét, árnyalatát eltáncolták, eljátszották már, mégis minden nap születnek újabb és újabb változatok. Keck Mária legújabb dupla koncertje is ilyen lesz: egy tradicionális flamenco előadás és world-jazz fúziója lemezbemutatóval, magyar, szlovén és spanyol művészek közreműködésével. És a KultúrTapas nyereményjátékával, aminek keretében most 2 jegyet nyerhettek a flamenco varázslatra.
 
Mindenki máshogy rezdül önmagában, s mindig máshogy, ha új flamenco társakkal találkozik a zenében. Csodákkal kecsegtető, izgalmas, olykor az egekig emelő, máskor lelombozó, semmiképp nem tét nélküli játék ez.A flamenco andalúz cigány tradíciója magában foglalja a mór, a spanyol, a bizánci liturgia, a szefárd zene lenyomatait. Ugyanígy szervesen tud kapcsolódnia most aktuális zenei és táncnyelvi irányzatokkal. S mint nyitott nyelv hozza össze a különféle kulturális hátterű embereket. Ezen a koncerten magyar, szlovén és spanyol művészek a flamenco improvizatív tradícióján keresztül osztják meg egymással és közönségükkel azt, ahogy ők
 

a flamencóban léteznek, lüktetnek, éreznek.

IMG_9451.jpg
 
Az EX AURO world-jazz-flamenco fúzió projekt Keck Mária és Tomaž Pačnik találkozásából született. Etnikus dalokat szólaltatnak meg saját megfogalmazásukban: indiai, török, arab, szefárdi, roma, perui, argentin és más dallamok keverednek a jazz álomszerű, intenzív hullámaival és a flamenco ritmusok és tánc szilaj feszességével. Miután Spanyolországban, Szerbiában, Macedóniában, Szlovéniában és hazánk színpadjain is többször megfordultak, ezúttal első lemezüket fogják bemutatni Mogyoró Kornél, - a Magyarországon a kritikusok és a közönség által többszörösen választott legjobb jazz ütőhangszerese - közreműködésével.
 

Nyerj 2 jegyet a koncertre!

Keck Mária flamenco művész és vendégeinek koncertjére ünnepi nyereményjátékkal készültünk Nektek! A páros belépőért kövessétek a KultúrTapas Instagram-oldalán, hamarosan jövünk a részletekkel! Játékra fel, ¡suerte!

IMG_7405.jpg

A fellépőkről

  • Tomaž Pačnik aktív résztvevője a szlovén és internacionális jazz színpadoknak, legjelentősebb projektje a Jazoo, egy szlovén ethno-jazz produkció, amellyel már öt lemeze megjelent.
  • Keck Mária kilenc évig élt és építette művészi karrierjét Spanyolországban. Mint táncos és énekes számos tradicionális flamenco és flamenco fúzió projekttel utazta körbe Európát, Japánt és Argentínát.
  • Mogyoró Kornél jelenleg a norvég basszusgitáros Per Mathisen zenekarának - a Heavy Weathernek - tagja, az Ewiva! trióban pedig az énekes Tóth Evelinnel és a hegedűvirtuóz Frankie Látóval zenél együtt. A Meinlpercussion, a Meinlcymbals, a Roland és Audio-Technica nemzetközi endorsere.
  • Mitja Obed, a kiváló szlovén flamenco táncművész most táncol először Budapesten. Számos nemzetközi flamenco és kortárs táncprodukció szereplője, Dél-kelet Európában és Madridban.
  • Böröcz Petrát flamenco táncművészt az utóbbi években főként az improvizatív tradíción alapuló koncerteken, valamint a flamenco és a modern táncnyelveket ötvöző előadásaiban láthatta a fővárosi közönség.
  • Illés János flamenco gitáros egyéni hangú játéka különleges színfont a kelet-európai flamenco szcénában. Keck Máriával évtizedes munkabarátságra tekintenek vissza a Nuestro Aire és a De Cobre formációkban.
  • Jorge Díez flamenco énekes a spanyolországi Huelva tatományból származik. Második hazájának Budapestet választotta, így az itteni közönség már megismerhette őt és autentikus éneklését a Vicky Barcelona bár színpadán és más flamenco esteken.

flamenco.jpg

Jegyár: elővételben 3500 Ft, a koncert napján 4000 Ft