Utazás

Utazás

Athletic Club Museoa: A spanyol foci Guggenheim Múzeuma

Apáti Anna Zita & Molnár Péter | 2021.03.30.

Ha régóta követsz minket, biztosan emlékszel Apáti Anna Zita vendégszerzőnk legérdekesebb spanyol múzeumokat bemutató sorozatára. Zita járt már paella- és selyemmúzeumban, lebegett a Santanderi-öböl felett Spanyolország egyik leghíresebb kortárs központjában és most bevette az egyik legjobb focimúzeum kapuját Bilbaóban.

#athletic club #San Mamés #Guggenheim Múzeum #labdarúgás

Utazás
Utazás

Mediterrán űrközpont: Calatrava mesterműve Spanyolország legismertebb látványosságai között

Molnár Péter | 2021.03.07.

Elég egy séta a Turia medrében, hogy az ember úgy érezze magát, mint Alice csodaországban. Spanyolország legnagyobb közparkja rengeteg meglepetést és egésznapos kikapcsolódást tartogat, az igazi áll-leesős-pillanatok azonban a séta végén, a Művészetek és Tudományok Városában érik az embert. Vannak Valencia látványosságai, és van a Ciutat de les Arts i Ciències.

#valencia #Művészetek és Tudományok Városa #Santiago Calatrava

Utazás

Spanyol narancs: Így vesz le a lábadról Valencia

Báder Petra, Molnár Péter & | Utolsó frissítés: | 2021.03.05.

2015. március 13. | Spanyolország harmadik legnagyobb városát nevezték már az "Ezer torony városának", az "új Barcelonának" és a "Túria fővárosának" is. Valenciának mégis önmaga áll a legjobban, hiszen itt aztán gótikus templomokba botlunk lépten-nyomon, narancs és mandarin szegélyezi az utcákat, a kulturális élet fantasztikus, és már májustól fürödhetünk a tengerben!

#spanyol utazás #spanyol tengerpart #valencia #valencia városnézés #valanciai utazás #valenciai út

Utazás

Spanyol nyaralás: hullámvasúton a spanyolországi turizmus

Molnár Péter | 2021.02.25.

Sem a vártnál lassabb oltási menetrendek, sem az elhúzódó össz-európai lezárások nem csökkentik Spanyolország végtelen vonzerejét. Legalábbis erről számolnak be a turisztikai szakportálok, amelyek szerint a 2021-es nyár legkedveltebb úti célja ismét Spanyolország lehet. A spanyol turisztikai szektor ezzel tovább folytatja szokatlan utazását egy olyan hullámvasúton, amelyet sosem látott hullmáhegyek és hullámvölgyek jellemeznek.

#spanyol utazás #spanyol nyaralás #spanyolországi nyaralás #spanyol turizmus #spanyol úti célok

Utazás

Derbi: 5 tipp, ha meccsre indulsz Madridba

Molnár Péter & Székely Bálint | 2020.12.08.

Az ember izgul. Szurkol. Kiabál. A góloknál meg természetesen diadalittasan a levegőbe csap és elmorzsol néhány imát a futballistenekhez. Mert hát a szurkoló már csak ilyen, ennek a lélektanáról esszéket, vagy talán versesköteteket kellene írni. Futballromantika − határon innen, határon túl. Vagy mondjuk inkább azt, a Pireneusokon innen és túl. Egyre több magyar drukker lelkesedik ugyanis a spanyol klubokért, akik izgulnak, szurkolnak, kiabálnak és − kitaláltátok, ugye? − diadalittasan csapnak a levegőbe egy-egy gólnál. Madridiaknál, de nem mindegyiknél. Számukra a szentélybe eljutni olyan... mintha egy szentélyben lennének. Róluk és nekik szól ez a cikk.

#spanyol foci #spanyol futball #atlético #spanyol labdarúgás #real madrid #spanyol csapatok #spanyol klubok

Utazás

Spanyolország az utazást megelőző 72 órában készült negatív PCR tesztet kér a beutazóktól

KultúrTapas | 2020.11.16.

Spanyolország a kockázatos országokból beutazóktól az országba érkezést megelőző 72 óránál nem régebben készült negatív PCR tesztet ír elő a beutazás feltételeként. Az új intézkedés az EU 2020/1475 ajánlásával áll összhangban, amely az Európai Unió országai által bevezetett eltérő ellenőrző módozatokat kívánja felszámolni.

#spanyolország #spanyol utazás #koronavírus Spanyolországban #spanyol egészségügy

Utazás

Így fog kinézni a Sagrada Família, ha egyszer elkészül

Jeszenszky Márton & Molnár Péter | 2020.10.14.

Nemrég jelentették be, hogy Barcelona félkészen is világhírű ékköve, az Antoni Gaudí tervei alapján épülő Sagrada Família-templom építése várhatóan mégsem fejeződik be 2026-ra. A korábban tervezett dátum szimbolikus (az építész halálának 100. évfordulója), a koronavírus ugyanakkor csöppet sem az. Ha egyszer elkészül, a Sagrada Familia így is Európa legmagasabb keresztény temploma lesz, az alábbi drónfelvételbe oltott mozgóképes látványterven pedig ti is megcsodálhatjátok, hogy fest majd teljes pompájában, ahogyan azt Gaudí mester megálmodta!

#barcelona #barcelona városnézés #sagrada família #gaudí #barcelonai látnivalók #sagrada familia érdekességek #sagrada família kész

Utazás

Itt az új Spain.info! Kovásznevelés helyett legyél inkább Spanyolország expert

Melo Eszter & Molnár Péter | 2020.09.14.

A homokos tengerpartok, a simogató napsütés, a folyton nyüzsgő tapasbárok, a kacskaringós andalúz utcácskák útvesztője koronavírus idején sajnos csak álom, de ha már álom, álmodjunk nagyot. A spain.info megújult oldala nemcsak hasznos információk tömkelegével vár minden Spanyolországba vágyót, ennél sokkal többet tesz: ha már mi nem mehetünk az Ibériai-félszigetre, az Ibériai-félszigetet hozza ide!

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol nyaralás #spain.info

Utazás

¿Spanyol nyaralás a koronavírus idején? Így indulj el Spanyolországba idén nyáron

Molnár Péter | 2020.07.31.

Spanyolországba utazni maga a kikapcsolódás. Bármelyik közvetlen úti célt, nyüzsgő meditterán várost, jól ismert vagy éppen eldugott tengerpartot választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy élményekkel feltöltve érkezünk haza. És Spanyolország azért is sokat tesz, hogy mindeközben az egészségünket se kelljen félteni. Utánajártunk, hogyan utazhatunk biztonságosan Spanyolországba ezekben a koronavírusos időkben.

#spanyol utazás #spanyol tengerpart #spanyol út #spanyolországi nyaralás #spanyol járatok #spanyol repülőutak