Utazás

Utazás
Utazás
Utazás

#7 élmény, amit nem vársz a Kanári-szigetektől

Molnár Péter | 2016.12.17.

Simogató napsütés, fodros hullámok, és felhőtlen kikapcsolódás 365 napon át. Igéző szavak ezek minden nyaraló számára, nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedekben a Kanári-szigetek Európa egyik legnépszerűbb üdülési célpontjává vált. De az igazi kaland ott kezdődik, ahol a tengerpart véget ér. Ahol a Kanári-szigetek először kacsint ránk igazán.

#spanyol nyaralás #kanári-szigetek #tenerife #gran canaria #lanzarote #fuerteventura #santa cruz

Utazás

Segítség, utazom Barcelonába!

Török Edina (Bounce Around Barcelona) | 2016.12.11.

Hurrá, utazunk Barcelonába! Na de hogyan jutunk be a reptérről? Tényleg olyan sok a zsebtolvaj? Milyen idő lesz? Hol vegyünk buszjegyet? Ilyen és hasonló kérdések jutnak eszünkbe a repülőjegy megvásárlása utáni harmadik másodpercben. A Bounce Around Barcelona szuperhős csapata mindenben segít, csak figyelj, és olvass tovább.

#barcelona #barcelona városnézés #barcelonai kirándulás #barcelona utazás #barcelonai nyaralás #barcelonai nevezetességek #barcelonai tömegközlekedés #barcelonai reptér

Utazás
Utazás

Ibiza, a szerelem és az álmos nappalok szigete

Molnár Péter | 2016.12.02.

Ibiza nem alszik. Elég egy éjszakát eltölteni a szerelem (és a véget nem érő partik) szigetén ahhoz, hogy az ember megértse, miért is válhatott Ibiza Európa-szerte a buli szinonimájává. És akkor a felejthetetlen éjszakákat körbeölelő napsütést, az andalító hullámokat és a romantikus óvárosi utcácskákat még meg sem említettük.

#spanyol utazás #spanyol tengerpart #spanyol nyaralás #ibiza #balear-szigetek #spanyol szigetek

Utazás
Utazás

Málaga útikalauz: Picasso szülővárosa A-tól Z-ig

Kökény Dóra & Molnár Péter | 2016.11.26.

Kinek ne lenne kedve télen is a tengerparton sétálni? A Costa del Sol fővárosában, a napsütötte (nomen est omen) Málagában mindezt bármikor megtehetitek, de igazából Málaga ott kezdődik, ahol a tengerpart véget ér. Andalúzia második legnagyobb városában elég kilépni az utcára, hogy az embert beszippantsa a mediterrán hangulat.

#andalúzia #dél-spanyolország #spanyol utazás #spanyol tengerpart #spanyol nyaralás #malaga #spanyol repülőutak

Utazás

„Úgy döntöttem, bízom a Caminóban" − Közösségi építészet az El Caminón?

Kürthy Ádám András | 2016.11.22.

Vági Édua végzős építészhallgató meglepő kéréssel fordult a Szent Jakab zarándokút internetes közösségéhez: olyan ötleteket, tanácsokat kért a gyakorló caminósoktól, melyekkel praktikusabbá és otthonosabbá lehetne tenni egy zarándokszállást. A kérdés távolról sem elméleti: diplomamunkájában épp ilyen szállást szeretne tervezni, és ha minden jól megy, utóbb megépíteni az Úton. Beszélgetésünkben arról mesél, hogyan ismerte meg a Caminót, mikor jött az ötlet, hogy házat tervezzen rá, és hogy hogyan alakul a „közösségi építészet" keretében elképzelt folyamat.

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #camino de santiago #szent jakab-zarándoklat

Utazás

Derbi: 5 tipp, ha meccsre indulsz Madridba

Molnár Péter | 2016.11.18.

Az ember izgul. Szurkol. Kiabál. A góloknál meg természetesen diadalittasan a levegőbe csap és elmorzsol néhány imát a futballistenekhez. Mert hát a szurkoló már csak ilyen, ennek a lélektanáról esszéket, vagy talán versesköteteket kellene írni. Futballromantika − határon innen, határon túl. Vagy mondjuk inkább azt, a Pireneusokon innen és túl. Egyre több magyar drukker lelkesedik ugyanis a spanyol klubokért, akik izgulnak, szurkolnak, kiabálnak és − kitaláltátok, ugye? − diadalittasan csapnak a levegőbe egy-egy gólnál. Madridiaknál, de nem mindegyiknél. Számukra a szentélybe eljutni olyan... mintha egy szentélyben lennének. Róluk és nekik szól ez a cikk.

#spanyol foci #spanyol futball #atlético #spanyol labdarúgás #real madrid #spanyol csapatok #spanyol klubok