Utazás

Utazás

Instagram-gyanús, nem gondoljátok?

KultúrTapas | 2016.11.17.

Alig néhány hónapja, hogy az Instagrammon is megjelentünk, ma pedig már ott tartunk, hogy több mint 300-an követtek minket a második számú közösségi oldalon. Olyan lelkesek vagytok, hogy a jeles számfordulóról szépen le is maradtunk, úgyhogy itt az idő pótolni, méghozzá a KultúrTapas első Instagram-játékával!

#spanyol utazás #kultúrtapas #spanyol fotók #instagram #spanyolország fotókon #spanyol instagram

Utazás

Alicante − Ha már most tele van a hócipőd a téllel

Marczel Márta & Molnár Péter | 2016.11.11.

Alicante gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű – hirdette egy időben a város nem túl kreatív szlogenje, amely mégis megcáfolhatatlan. Mindegy, hogy az ember a Santa Barbara erődből kémleli-e a Földközi-tenger mélykék hullámait, az Explanada sétány mozaikjain andalog elkápráztatva, vagy éppen a forró tengerparti homokban nyújtózik egy nagyot. Alicante biztosan leveszi majd a lábáról.

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol nyaralás #valencia #alicante #costa blanca #spanyol járatok

Utazás

El lehet-e mesélni Kubát két és fél percben?

KultúrTapas | 2016.11.09.

Kuba az Kuba. Elég meghallani a szót, és az ember máris számtalan képet lát felvillanni maga előtt, színeket, hangulatokat, arcokat pillant meg a semmiből. A legtöbben sosem láttuk, mégis megragadja a képzeletünket. Repít magával a pálmafák alá, a történelem áztatta mesebeli tengerpartra és a sikátoros utcák, az egykori pompa romos vagy éppen metál-fényű mementói közé, ahol látjuk magunkat önfeledten táncolni az utcán vagy éppen suhanni a vidéket átszelő utakon, Che Guevara eltökélt pillantásától kísérve... El lehet-e mesélni Kubát 2 és fél percben? − tehette fel magának a kérdést Joshua Morin, és mi hálásak vagyunk neki, hogy a tükörbe nézve biccentett egyet.

#latin-amerika #dél-amerika #kuba #castro #havanna #la habana #karibi térség

Utazás
Utazás

Miss Spanyolország elcsábít, bármerre is járj

Molnár Péter | 2016.10.23.

Ahogy ebben a borongós időben kedvenc Instagram-oldalaink szebbnél-szebb spanyol képekkel csábítottak minket, ránk tört az elvágyódás. Milyen jó is lenne, ha életünk szerelme hirtelen kézen fogna és ott teremnénk a nyújtózkodó Sagrada Família előtt, ringatóznánk a cadaquési kikötő kékségében, csodálnánk a segoviai vízvezeték szédítő magasságát. Hiszen Spanyolország maga a szépség, a kellem, a vágy és a csábítás. Lehetetlen neki ellenállni, de cserébe csalódást sem okoz soha, mindenét odaadja annak, aki őszintén rajong érte. Elkápráztató szépség, aki a maga módján teremt világbékét - legbelül.

#spanyol utazás #spanyol tájak #spanyol városok #miss spanyolország #miss spain #spanyol nők

Utazás

Girona az indexeseket is egy másodperc alatt levette a lábukról

KultúrTapas | 2016.10.21.

Kevés dologban vagyunk olyan biztosak, mint, hogy Magyarósi Csaba nem ismeri az unalom szót. Az index emblematikus arca, aki elsősorban az Egy nap a városban blogról lehet ismerős (hacsaknem nálad épp az Xtractor, a Netizé vagy az Appleblog lesz a hívószó), szóval ez a Csaba most az utazós vonalon bevette a katalóniai Gironát. Noha szűkszavúsággal senki sem vádolhatja − a szava meg ennyi utazást követően nyilván nem akad már el − a videóból sugárzik egyfajta meglepettség. Valami azt súgja nekünk, lesz még Girona privát úti cél arrafelé és reméljük, nálatok is. Nem fogtok csalódni.

#katalónia #spanyolország #barcelona #barcelonai utazás #girona #index #magyarósi csaba

Utazás

Barcelona bringával, rollerrel, szuperhősökkel − Otthon Spanyolországban V.

Molnár Péter | 2016.10.16.

Barcelonát senkinek nem kell bemutatni: elbűvölő parkok, mágikus utcák, hangulatos terek, isteni tengerpart, végtelen sportlehetőségek és programok kint/bent, földön-vízen-levegőben. A Bounce Around Barcelona csapata átutazóként érkezett, de végül a katalán fővárosban ragadt és azóta turisták százait bűvölte már el biciklis, rolleres, vagy éppen gyalogos élménytúráival. Spanyolországban élő magyarokról szóló sorozatunk régi-új interjújában egy működő magyar vállalkozást ismerhettek meg − egyenesen a katalán fővárosból.

#barcelona #barcelonai utazás #barcelonai idegenvezetés #barcelonai út #barcelona biciklivel #barcelonai nyaralás

Utazás
Utazás

Ez a Madrid tényleg sosem alszik − és büszke rá

Molnár Péter | 2016.09.28.

„Madridból az fellegekbe" − hirdeti a közel sem önbizalomhiányos kasztíliai mondás, még szerencse, hogy az igazságtartalmával nehéz lenne vitatkozni. Sehol a tengerpart, vagy legalább egy árva Sagrada Familia, a spanyol főváros feelingje mégis mindenkit levesz a lábáról. Ha pedig leszáll az este, elég csak beleszagolni a levegőbe, hogy érezzük, Madrid igazi party-főváros. Mindenki számára.

#madrid #madridi utazás #madridi nyaralás #madridi látogatás #bulizni madridban #chueca #gay

Utazás

Gaudí csodája nem ismer egyenes vonalakat

Molnár Péter | 2016.09.23.

Minden barcelonai út során eljön az a pillanat, amikor dönteni kell: az ember Gaudí-emléktúrává változtatja a nyaralását − amit lényegében így is, úgy is meg fog tenni −, vagy a múló idővel dacolva próbálja magába szívni a város tengeri levegőjét. Ez pedig súlyos áldozatokkal jár.

#barcelona #barcelonai utazás #barcelonai út #barcelonai nyaralás #gaudí #casa batlló #la pedrera #antoni gaudí #barcelonai nevezetességek