Utazás

Utazás

Miss Spanyolország elcsábít, bármerre is járj

Molnár Péter | 2016.10.23.

Ahogy ebben a borongós időben kedvenc Instagram-oldalaink szebbnél-szebb spanyol képekkel csábítottak minket, ránk tört az elvágyódás. Milyen jó is lenne, ha életünk szerelme hirtelen kézen fogna és ott teremnénk a nyújtózkodó Sagrada Família előtt, ringatóznánk a cadaquési kikötő kékségében, csodálnánk a segoviai vízvezeték szédítő magasságát. Hiszen Spanyolország maga a szépség, a kellem, a vágy és a csábítás. Lehetetlen neki ellenállni, de cserébe csalódást sem okoz soha, mindenét odaadja annak, aki őszintén rajong érte. Elkápráztató szépség, aki a maga módján teremt világbékét - legbelül.

#spanyol utazás #spanyol tájak #spanyol városok #miss spanyolország #miss spain #spanyol nők

Utazás

Girona az indexeseket is egy másodperc alatt levette a lábukról

KultúrTapas | 2016.10.21.

Kevés dologban vagyunk olyan biztosak, mint, hogy Magyarósi Csaba nem ismeri az unalom szót. Az index emblematikus arca, aki elsősorban az Egy nap a városban blogról lehet ismerős (hacsaknem nálad épp az Xtractor, a Netizé vagy az Appleblog lesz a hívószó), szóval ez a Csaba most az utazós vonalon bevette a katalóniai Gironát. Noha szűkszavúsággal senki sem vádolhatja − a szava meg ennyi utazást követően nyilván nem akad már el − a videóból sugárzik egyfajta meglepettség. Valami azt súgja nekünk, lesz még Girona privát úti cél arrafelé és reméljük, nálatok is. Nem fogtok csalódni.

#katalónia #spanyolország #barcelona #barcelonai utazás #girona #index #magyarósi csaba

Utazás

Barcelona bringával, rollerrel, szuperhősökkel − Otthon Spanyolországban V.

Molnár Péter | 2016.10.16.

Barcelonát senkinek nem kell bemutatni: elbűvölő parkok, mágikus utcák, hangulatos terek, isteni tengerpart, végtelen sportlehetőségek és programok kint/bent, földön-vízen-levegőben. A Bounce Around Barcelona csapata átutazóként érkezett, de végül a katalán fővárosban ragadt és azóta turisták százait bűvölte már el biciklis, rolleres, vagy éppen gyalogos élménytúráival. Spanyolországban élő magyarokról szóló sorozatunk régi-új interjújában egy működő magyar vállalkozást ismerhettek meg − egyenesen a katalán fővárosból.

#barcelona #barcelonai utazás #barcelonai idegenvezetés #barcelonai út #barcelona biciklivel #barcelonai nyaralás

Utazás
Utazás

Ez a Madrid tényleg sosem alszik − és büszke rá

Molnár Péter | 2016.09.28.

„Madridból az fellegekbe" − hirdeti a közel sem önbizalomhiányos kasztíliai mondás, még szerencse, hogy az igazságtartalmával nehéz lenne vitatkozni. Sehol a tengerpart, vagy legalább egy árva Sagrada Familia, a spanyol főváros feelingje mégis mindenkit levesz a lábáról. Ha pedig leszáll az este, elég csak beleszagolni a levegőbe, hogy érezzük, Madrid igazi party-főváros. Mindenki számára.

#madrid #madridi utazás #madridi nyaralás #madridi látogatás #bulizni madridban #chueca #gay

Utazás

Gaudí csodája nem ismer egyenes vonalakat

Molnár Péter | 2016.09.23.

Minden barcelonai út során eljön az a pillanat, amikor dönteni kell: az ember Gaudí-emléktúrává változtatja a nyaralását − amit lényegében így is, úgy is meg fog tenni −, vagy a múló idővel dacolva próbálja magába szívni a város tengeri levegőjét. Ez pedig súlyos áldozatokkal jár.

#barcelona #barcelonai utazás #barcelonai út #barcelonai nyaralás #gaudí #casa batlló #la pedrera #antoni gaudí #barcelonai nevezetességek

Utazás
Utazás

„Inkább a Kanári-szigeteken, harminc fokban..." − Otthon, Spanyolországban I.

Kürthy Ádám András & Molnár Péter | 2016.09.18.

A Spanyolországban dolgozó magyarokkal készített interjúsorozatunk első részében Szegedi Szabolccsal ismerkedünk meg, akit kalandvágya Pécsről egészen a Kanári-szigetekig vezetett – és ezt egy percig sem bánja.

#utazás spanyolországba #kanári-szigetek #munkavállalás spanyolországban #magyarok spanyolországban #kanári-szigetek utazás #spanyolországi munkahelyek #munka spanyolországban

Utazás
Utazás

10 mágikus pillanat a magyar El Caminóról

Zdolik János (fotó) | 2016.09.13.

A Szent Jakab-út közelebb van, mint hinnéd. A magyarországi Szent Jakab Baráti Kör az elmúlt években sokat tett azért, hogy a Camino ne csak a lelkekben találjon magának ösvényt, hanem a természetben is. Mára elmondható, a Szent Jakab-zarándokút magyarországi szakasza testben és lélekben összeköt minket Santiago de Compostelával. Utóbbinak csodálatos tanúköveit nyújtják Zdolik János fényképei, amelyet a Baráti Kör idei zarándoklatán készített.

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #szent jakab-zarándoklat #el camino de santiago