Utazás

Utazás

Így kezdj új életet Spanyolországban! − Minden, amire a kiköltözés során figyelni érdemes

Marczel Márta | 2016.05.16.

Bár a gazdasági válság kétségtelenül nagyon megrázta Spanyolországot, az Ibériai-félsziget ma is az egyik legkedveltebb úti célnak számít itthon – nem csak a külföldi nyaralás tervezésekor. Egyre több magyar próbál(na) szerencsét Spanyolországban, de a helyi bürokrácia útvesztőiben sokan nehezen boldogulnak, pláne spanyol tudás híján. Marczel Márti, állandó spanyolországi vendégszerzőnk most a saját példáján keresztül mutatja be Nektek, mire is van szükség a letelepedéshez és a sikeres munkakereséshez.

#spanyol egyetemek #munkavállalás spanyolországban #ügyintézés spanyolországban #spanyolországi utazás #spanyolországi költözés #spanyol munka #spanyol munkahelyek #útravalók

Utazás

Együtt a spanyolosok!

KultúrTapas | 2016.04.25.

Vasárnap este a 3000. like is befutott a KultúrTapas Facebook-oldalára, ami egy kicsit nosztalgikussá tett minket. Nem is olyan régen még az ezredik követőnknek − és persze az őt megelőzőknek − mondtunk köszönetet, ma pedig már háromezren alkotják Magyarország leggyorsabban növekvő spanyolos közösségét. Ebből az alkalomból kiválasztottunk 8 képeslapot Nektek, amikre az elmúlt 3000 like-ból különösen szívesen gondolunk vissza. Együtt a spanyolosok, köszönjük, hogy velünk vagytok!

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol nyaralás #spanyol látnivalók #spanyol képeslapok

Utazás
Utazás

Van 2 perced? Sétálj egyet Barcelonában!

Molnár Péter | 2016.03.30.

Barcelona egy meseszép és elbűvölő város, amit imádunk. Mindez azonban nem sok vigaszt nyújt, amikor az ember több ezer kilométerre gubbaszt az irodában vagy éppen a szeszélyes március ellen gombolja össze a kabátját. Az alábbi zseniális videó legalább 2 percre elrepít a katalán fővárosba, hogy végigsétálhass a Ramblán, kívül-belül megcsodálhasd a Sagrada Famíliát, vehess egy mély lélegzetet a Montjuïc tetején vagy éppen bolyonghass egy kicsit a Barri Gòtic lenyűgöző sikátorai közt. Ez bizony 2 perc alatt még annak sem adatik meg, aki olyan szerencsés, hogy egy barcelonai irodában gubbaszthat nap mint nap.

#katalónia #barcelona #barcelonai utazás #barcelonai látnivalók #séta barcelonában #barcelonai városnézés

Utazás

Nézd csak, a lábaid előtt hever Barcelona!

KultúrTapas | 2016.03.12.

Barcelona akaratlanul is lépten-nyomon emléket állít Antoni Gaudínak. A katalán főváros padlói legalább olyan varázslatosak, mint a Parc Güell mozaikjai, és a Bored Panda erre most bizonyítékot is talált. Hálásak lehetünk Sebastian Erras német fotóművésznek, aki a lenyűgöző barcelonai látnivalók között a lábai elé is pillantott, hogy megmutassa nekünk a színpompás Barcelonát − alulnézetből.

#katalónia #katalán kultúra #barcelona #güell park #sagrada família #gaudí

Utazás

Egy metropolis árnyalatai: Madrid & Barcelona

Gáspár Balázs | 2016.02.15.

Ahogy mindenhol, úgy Spanyolországban is voltak, vannak olyan fotográfusok, akik különleges módon képesek megörökíteni az országuk vagy egy-egy város és a benne élő emberek életét – az 1950-es években az egyik ilyen fényképész Francesc Català-Roca volt, aki Barcelona és Madrid utcáit járva olyan felvételeket készített, amelyeknek eredetisége és frissessége a mai napig érzékelhető. Gáspár Balázs első írása a KultúrTapason.

#barcelona #madrid #spanyol fotográfia #spanyol fényképészet #spanyol fotóművészet #catalá-roca

Utazás
Utazás

Picasso kalandjai Cuencában és Mallorcán

Türk Dalma | 2015.12.10.

Kétrészes sorozatunk folytatásában a Juan March Alapítvány további intézményei kerülnek fókuszba: a cuencai Spanyol Absztrakt Művészeti Múzeum és a Palma de Mallorca-i Spanyol Kortárs Művészeti Múzeum, amelyek gyűjteményeik mellett meseszép épületük és környezetük miatt is vonzzák a Spanyolországban kiránduló, kultúrára szomjas érdeklődőket.

#spanyol művészet #spanyol múzeumok #juan march alapítvány #fundación juan march #spanyol kiállítások #cuenca #palma de mallorca #mallorca #casas colgadas

Utazás

A XXI. századi Bilbao sötét arca

Molnár Péter | 2015.11.20.

A baszkföldi Bilbaót az 1990-es évekig Spanyolország legszürkébb iparvárosai között tartották számon, a sötétség gyakran szó szerint beborította a várost a gyárkéményekből áradó füstnek köszönhetően. Bár a radikális ipari átalakulás közel sem volt fájdalommentes, Bilbao mára Spanyolország egyik legmodernebb nagyvárosává vált, ahol az életszínvonal nyugat-európai mércével mérve is kiemelkedő. Andrés Horrillo, spanyol fotográfus képei már ezt a XXI. századi Bilbaót és emblematikus épületeit ábrázolják, ám a színeknek köszönhetően visszaköszön valami a múltból: az egykori iparváros hangulata elnyúlik a bilbaói égen.

#spanyolország #spanyol utazás #észak-spanyolország #baszkföld #bilbao #spanyol városok

Utazás