Utazás

Utazás

Így találj magadnak munkát Spanyolországban!

Marczel Márta | 2016.05.16.

Mire van szükségünk a spanyolországi letelepedéshez? Mi az a NIE-szám? Hogyan szerezhetünk spanyol TAJ-kártyát? − sok más mellett ezekre a kérdésekre kaphattatok választ cikkünk előző részéből, amiben a hosszabb távú spanyolországi tartózkodás (munka, tanulás) első, nélkülözhetetlen hivatalos lépéseit tekintettük át. Ezúttal arról lesz szó, milyen munkát érdemes megcélozni Spanyolországban és mit várhatunk tőle elsősorban. Személyes példák, tippek és trükkök minden mennyiségben Marczel Márti tollából.

#spanyol egyetemek #ügyintézés spanyolországban #spanyol állások #spanyolországi letelepedés #spanyolországi munkavállalás #spanyol munkák #útravalók

Utazás

Így kezdj új életet Spanyolországban! − Minden, amire a kiköltözés során figyelni érdemes

Marczel Márta | 2016.05.16.

Bár a gazdasági válság kétségtelenül nagyon megrázta Spanyolországot, az Ibériai-félsziget ma is az egyik legkedveltebb úti célnak számít itthon – nem csak a külföldi nyaralás tervezésekor. Egyre több magyar próbál(na) szerencsét Spanyolországban, de a helyi bürokrácia útvesztőiben sokan nehezen boldogulnak, pláne spanyol tudás híján. Marczel Márti, állandó spanyolországi vendégszerzőnk most a saját példáján keresztül mutatja be Nektek, mire is van szükség a letelepedéshez és a sikeres munkakereséshez.

#spanyol egyetemek #munkavállalás spanyolországban #ügyintézés spanyolországban #spanyolországi utazás #spanyolországi költözés #spanyol munka #spanyol munkahelyek #útravalók

Utazás

Együtt a spanyolosok!

KultúrTapas | 2016.04.25.

Vasárnap este a 3000. like is befutott a KultúrTapas Facebook-oldalára, ami egy kicsit nosztalgikussá tett minket. Nem is olyan régen még az ezredik követőnknek − és persze az őt megelőzőknek − mondtunk köszönetet, ma pedig már háromezren alkotják Magyarország leggyorsabban növekvő spanyolos közösségét. Ebből az alkalomból kiválasztottunk 8 képeslapot Nektek, amikre az elmúlt 3000 like-ból különösen szívesen gondolunk vissza. Együtt a spanyolosok, köszönjük, hogy velünk vagytok!

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol nyaralás #spanyol látnivalók #spanyol képeslapok

Utazás
Utazás

Van 2 perced? Sétálj egyet Barcelonában!

Molnár Péter | 2016.03.30.

Barcelona egy meseszép és elbűvölő város, amit imádunk. Mindez azonban nem sok vigaszt nyújt, amikor az ember több ezer kilométerre gubbaszt az irodában vagy éppen a szeszélyes március ellen gombolja össze a kabátját. Az alábbi zseniális videó legalább 2 percre elrepít a katalán fővárosba, hogy végigsétálhass a Ramblán, kívül-belül megcsodálhasd a Sagrada Famíliát, vehess egy mély lélegzetet a Montjuïc tetején vagy éppen bolyonghass egy kicsit a Barri Gòtic lenyűgöző sikátorai közt. Ez bizony 2 perc alatt még annak sem adatik meg, aki olyan szerencsés, hogy egy barcelonai irodában gubbaszthat nap mint nap.

#katalónia #barcelona #barcelonai utazás #barcelonai látnivalók #séta barcelonában #barcelonai városnézés

Utazás

Nézd csak, a lábaid előtt hever Barcelona!

KultúrTapas | 2016.03.12.

Barcelona akaratlanul is lépten-nyomon emléket állít Antoni Gaudínak. A katalán főváros padlói legalább olyan varázslatosak, mint a Parc Güell mozaikjai, és a Bored Panda erre most bizonyítékot is talált. Hálásak lehetünk Sebastian Erras német fotóművésznek, aki a lenyűgöző barcelonai látnivalók között a lábai elé is pillantott, hogy megmutassa nekünk a színpompás Barcelonát − alulnézetből.

#katalónia #katalán kultúra #barcelona #güell park #sagrada família #gaudí

Utazás

Egy metropolis árnyalatai: Madrid & Barcelona

Gáspár Balázs | 2016.02.15.

Ahogy mindenhol, úgy Spanyolországban is voltak, vannak olyan fotográfusok, akik különleges módon képesek megörökíteni az országuk vagy egy-egy város és a benne élő emberek életét – az 1950-es években az egyik ilyen fényképész Francesc Català-Roca volt, aki Barcelona és Madrid utcáit járva olyan felvételeket készített, amelyeknek eredetisége és frissessége a mai napig érzékelhető. Gáspár Balázs első írása a KultúrTapason.

#barcelona #madrid #spanyol fotográfia #spanyol fényképészet #spanyol fotóművészet #catalá-roca

Utazás
Utazás

Picasso kalandjai Cuencában és Mallorcán

Türk Dalma | 2015.12.10.

Kétrészes sorozatunk folytatásában a Juan March Alapítvány további intézményei kerülnek fókuszba: a cuencai Spanyol Absztrakt Művészeti Múzeum és a Palma de Mallorca-i Spanyol Kortárs Művészeti Múzeum, amelyek gyűjteményeik mellett meseszép épületük és környezetük miatt is vonzzák a Spanyolországban kiránduló, kultúrára szomjas érdeklődőket.

#spanyol művészet #spanyol múzeumok #juan march alapítvány #fundación juan march #spanyol kiállítások #cuenca #palma de mallorca #mallorca #casas colgadas

Utazás

A XXI. századi Bilbao sötét arca

Molnár Péter | 2015.11.20.

A baszkföldi Bilbaót az 1990-es évekig Spanyolország legszürkébb iparvárosai között tartották számon, a sötétség gyakran szó szerint beborította a várost a gyárkéményekből áradó füstnek köszönhetően. Bár a radikális ipari átalakulás közel sem volt fájdalommentes, Bilbao mára Spanyolország egyik legmodernebb nagyvárosává vált, ahol az életszínvonal nyugat-európai mércével mérve is kiemelkedő. Andrés Horrillo, spanyol fotográfus képei már ezt a XXI. századi Bilbaót és emblematikus épületeit ábrázolják, ám a színeknek köszönhetően visszaköszön valami a múltból: az egykori iparváros hangulata elnyúlik a bilbaói égen.

#spanyolország #spanyol utazás #észak-spanyolország #baszkföld #bilbao #spanyol városok