Utazás

Utazás

Nézd csak, a lábaid előtt hever Barcelona!

KultúrTapas | 2016.03.12.

Barcelona akaratlanul is lépten-nyomon emléket állít Antoni Gaudínak. A katalán főváros padlói legalább olyan varázslatosak, mint a Parc Güell mozaikjai, és a Bored Panda erre most bizonyítékot is talált. Hálásak lehetünk Sebastian Erras német fotóművésznek, aki a lenyűgöző barcelonai látnivalók között a lábai elé is pillantott, hogy megmutassa nekünk a színpompás Barcelonát − alulnézetből.

#katalónia #katalán kultúra #barcelona #güell park #sagrada família #gaudí

Utazás

Egy metropolis árnyalatai: Madrid & Barcelona

Gáspár Balázs | 2016.02.15.

Ahogy mindenhol, úgy Spanyolországban is voltak, vannak olyan fotográfusok, akik különleges módon képesek megörökíteni az országuk vagy egy-egy város és a benne élő emberek életét – az 1950-es években az egyik ilyen fényképész Francesc Català-Roca volt, aki Barcelona és Madrid utcáit járva olyan felvételeket készített, amelyeknek eredetisége és frissessége a mai napig érzékelhető. Gáspár Balázs első írása a KultúrTapason.

#barcelona #madrid #spanyol fotográfia #spanyol fényképészet #spanyol fotóművészet #catalá-roca

Utazás
Utazás

Picasso kalandjai Cuencában és Mallorcán

Türk Dalma | 2015.12.10.

Kétrészes sorozatunk folytatásában a Juan March Alapítvány további intézményei kerülnek fókuszba: a cuencai Spanyol Absztrakt Művészeti Múzeum és a Palma de Mallorca-i Spanyol Kortárs Művészeti Múzeum, amelyek gyűjteményeik mellett meseszép épületük és környezetük miatt is vonzzák a Spanyolországban kiránduló, kultúrára szomjas érdeklődőket.

#spanyol művészet #spanyol múzeumok #juan march alapítvány #fundación juan march #spanyol kiállítások #cuenca #palma de mallorca #mallorca #casas colgadas

Utazás

A XXI. századi Bilbao sötét arca

Molnár Péter | 2015.11.20.

A baszkföldi Bilbaót az 1990-es évekig Spanyolország legszürkébb iparvárosai között tartották számon, a sötétség gyakran szó szerint beborította a várost a gyárkéményekből áradó füstnek köszönhetően. Bár a radikális ipari átalakulás közel sem volt fájdalommentes, Bilbao mára Spanyolország egyik legmodernebb nagyvárosává vált, ahol az életszínvonal nyugat-európai mércével mérve is kiemelkedő. Andrés Horrillo, spanyol fotográfus képei már ezt a XXI. századi Bilbaót és emblematikus épületeit ábrázolják, ám a színeknek köszönhetően visszaköszön valami a múltból: az egykori iparváros hangulata elnyúlik a bilbaói égen.

#spanyolország #spanyol utazás #észak-spanyolország #baszkföld #bilbao #spanyol városok

Utazás
Utazás
Utazás
Utazás

¡Vamos a la playa! − Vár a spanyol tengerpart

Marczel Márta | 2015.08.02.

Nyakig merültünk a nyárban, de vannak, akiknek csak augusztus végén vagy szeptemberben jut pár hét várva várt szabadság. Ha még nincs ötletetek merre vegyétek az irányt, itt egy kis kedvcsináló a spanyol partokhoz, ahol még szeptemberben is tombol a nyár. Ha pedig már megvan a repjegyetek Délkelet-Spanyolországba, az alábbi strandokat a világért se hagyjátok ki!

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol tengerpart #spanyol nyaralás #costa brava #costa blanca

Utazás