Utazás

Utazás
Utazás
Utazás
Utazás
Utazás

Toro bravo − a spanyol bika titkának nyomában

Nákó Zsejke | 2015.04.09.

Spanyolország napfény és nevetés. Spanyolország szenvedély és fieszták… Ha pedig fieszták, akkor bikaviadalok. Ehhez az évszázados hagyományhoz, mely a spanyol kultúra egyik legerősebb identitásformáló performansza, az emberek eltérő módon viszonyulnak világszerte. Fontos azonban tudnunk, hogy e mögött a hagyomány mögött rengeteg odaadás, szenvedély és végtelen szerelem húzódik, amit a rondai Reservatauro birtokon a látogatók testközelben élhetnek át.

#matador #spanyol bika #andalúzia #bikaviadalok #torreádor #bikaviadal aréna

Utazás

Latin-Amerikai kalandok a KultúrTapas magazinban

Vámos Róbert | 2015.03.27.

Jó híreink vannak Latin-Amerika szerelmesei számára, hiszen újvilági rovatunk nem mindennapi történetekkel jelentkezik a jövőben. Vámos Róbert, a Sport Televízió operatőre, nem mellesleg, hivatásos világutazó írásai a maja piramisoktól az Atacama-sivatagig kalauzolnak majd minket, de idén a május elsejét is stílusosan ünnepeljük - Kubában. Vámos Róbert bemutatkozó írása következik.

#latin-amerika #mexikó #argentína #latin-amerikai kalandok #latin-amerikai utazás #sport tv

Utazás

10 hely, amit egyszerűen imádni fogsz Madridban

Molnár Péter | 2015.03.01.

A vakítóan kék tengernek és Gaudí káprázatos fantáziájának köszönhetően Madrid évtizedeken át Barcelona mögött kullogott a spanyol nagyvárosok versenyében, a turisták szemében mindenképpen. Spanyolország fővárosának ugyanakkor Montjuïc és Rambla nélkül is olyan hangulata van, ami bárkit levesz a lábáról. Itt az ideje lefoglalni hát a repülőjegyeket, és a Madrid útikönyv mellé odatűzni szerkesztőségünk 10 kedvencét is!

#spanyol utazás #madrid #madridi városnézés #spanyol főváros #madridi utazás #madridi út

Utazás

6 lenyűgöző time-lapse videó Spanyolországról

Molnár Péter | 2015.02.17.

Biztosan lesznek majd, akik megkérdezik: ugyan mi újat mutathat még egy time-lapse videó? Spanyolország válasza csattanós, úgyhogy össze is szedtünk Nektek 5 plusz 1 time-lapset, szinte teljes szinkronban a KultúrTapas magazin mindenkori témáival. Ne szalaszd el kedvenc rovatod videóját, és ha van kedved, nézd meg a mi kedvencünket is!

#spanyolország #dél-spanyolország #spanyol utazás #észak-spanyolország #spanyol nyaralás #utazás spanyolországba

Utazás
Utazás

Édes-bús képeslapok az Atlanti-óceán partjáról

Molnár Péter | 2015.01.07.

Csodálatos azúrkék ég, végeláthatatlan fehér homok és lágyan ringatózó hullámok − legtöbbünkben így él a spanyol tengerpart képe. Ám a Földközi-tenger mellett van Spanyolországnak egy ismeretlen és zord partvidéke, amely évezredek óta formálja a sziklás tájat és az ott élő emberek jellemét. Fent északon, az Atlanti-óceán partján új Spanyolország kezdődik.

#spanyolország #észak-spanyolország #spanyol tengerpart #spanyol tenger #san sebastián #baszkföld