Utazás

Utazás

Emlékszel még, milyen volt először megérkezni Spanyolországba?

Reznicsek Éva | 2019.09.08.

"Két frissen érettségizett húsz év körüli lány, két bőrönd, két kézipoggyász, finom kávéillat, izgatottan mosolygó, beszélgetésbe merült arcok egy repülőtéren. Nem egy ilyet láthat az ember utazásai során. De talán mégsem én vagyok az egyetlen, aki elmosolyodott örömében a spanyol szavak hallatán a Budapest-Sevilla járaton. Sőt, talán abban sincs semmi különös, hogy azon a sevillai repülőtéren spanyolul kértem buszjegyet. Én mégis úgy érzem, ezeket a bizonyos első pillanatokat sosem fogom elfelejteni…" – Reznicsek Éva első írása a KultúrTapason egy különleges első alkalomról, amely mindannyiunkban ott él legbelül.

#andalúzia #spanyol nyaralás #sevilla #sevillai utazás

Utazás

Barcelona turistacsapdák nélkül: Élet a katalán fővárosban egy helyi magyar szemével

Maros Dalma | 2019.09.07.

“Augusztus, Barcelona. Talán a legidálisabb hónap bemutatni szeretett Barcelonánk másik arcát, néha undok és mindig izgi világát. A barcelonai látványosságokat tucatnyi útikönyv mutatja be, de milyen is Barcelona igazi arca?” – erről mesél első írásában Maros Dalma, barcelonai lakos a helyiek szemével egy kancsónyi (sangría) travel hacket elárulva. Hol strandolj, tekerj, egyél és bulizz Barcelonában – turistacsapdák nélkül!

#barcelona #barcelona városnézés #barcelonai nyaralás #barcelonai magyarok

Utazás

Camino del Norte: a szabadság és az óceán illata az Északi úton

Kőházi Mercédesz | 2019.08.14.

„Amikor a Camino del Norte jut eszembe, mindig az óceán illatára, halk duruzsolására gondolok. Mindig is nagy álmom volt, hogy végig sétáljam az Északi utat. A Francia és Portugál utat követően éreztem: eljött az idő, készen állok rá.” – meséli Kőházi Mercédesz, akinek szavaival csupán az a káprázatos videó vetekszik, amelyet a Camino del Nortén forgatott. És amelyet most Északi útravalóként megoszt velünk.

#el camino #camino de santigo #szent jakab-út #camino #Camino del Norte #Északi út

Utazás
Utazás

Kiállítás a Santanderi-öbölre: Tengernyi élmény Kantábria legújabb múzeumában

Apáti Anna Zita & Molnár Péter | 2019.07.21.

Egy építész, aki már tervezéskor figyelembe veszi az épület környezetét, tiszteletet érdemel. Renzo Piano és csapata, akik többek között olyan épületeket jegyeznek, mint a Pompidou Központ Párizsban vagy a Whitney Múzeum New Yorkban, többször is járt Észak-Spanyolországban, mielőtt megalkotta volna a Centro Botín kortárs művészeti múzeumot. A kettévágott, félig a Kantábriai-öböl felett egyensúlyozó épület mára Santander új tengerparti ékköve lett.

#Santander #Centro Botín #Kantábria #spanyol múzeum #Botín Központ

Utazás
Utazás

Castellón: Tengerpart, hegyvidék és a narancsvirág illata

Molnár Péter | 2019.06.13.

A Budapesti Spanyol Nagykövetségen rendezett díszvacsorán mutatták be a WizzAir legújabb spanyolországi járatát, Castellónt, amelynek júniusi megnyitásával a légitársaság immár nyolcra növelte spanyolországi járatai számát. Olyan úti cél nyílt meg ismét Spanyolország szerelmesei számára, amelynek felfedezésére egy hét is kevés, nemhogy egy este, ezért a Nagykövetségre meghívást kapó turisztikai szakemberek nem szűkölködnek az új lehetőségekben. A Castellónba induló nyaralókról nem is beszélve.

#valencia #castellón #wizzair spanyolország #Costa del Azahar

Utazás
Utazás
Utazás

Córdobai virágfesztivál: Kukkants be velünk Andalúzia legvirágosabb udvaraiba

Riavicz Ingrid | 2019.02.12.

"20 éve vagyunk visszatérő vendégek Spanyolországban. Azóta tart a szerelem e csodás és sokszínű ország iránt. Szinte minden évben akad egy 'ürügy', amiért ismét vissza kell mennünk: hol egy családi nyaralás, hol egy kis caminózás, hol 'szakmai' okok. Ez utóbbiak közé tartozik Córdoba is, ami már ezer éve illusztris helyet foglalt el a bakancslistánkon, de valahogy sosem jött össze. Egészen tavaly tavaszig." – írta nekünk nemrég Riavicz Ingrid. Csoda, ha virágos patio fesztivál kezdetén kedvet kaptunk egy képzeletbeli córdobai kiránduláshoz.

#andalúzia #dél-spanyolország #spanyol utazás #fieszta #córdoba #virágfesztivál #Patios de Córdoba