Utazás

Utazás
Utazás

Már 48 UNESCO világörökségi helyszín vár minket Spanyolországban

Molnár Péter | 2019.11.02.

A Gran Canaria-i Risco Caído barlangrendszer beiktatásával 48-ra emelkedett Spanyolország UNESCO világörökségi helyszíneinek száma, az ország pedig továbbra is tartja a dobogós helyét az összesített UNESCO listán. Spanyolország végtelen sokszínűségét jól jelzi, hogy az immateriális kulturális örökség része ezen felül a valenciai Fallas, a mediterrán konyha és a flamenco is. A sornak persze ezzel nincs vége. Galéria Spanyolország világörökségi csodáiról.

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol úti célok #UNESCO

Utazás

Teruel: Spanyol sonka, spanyol dinó, spanyol Rómeó és Júlia

Apáti Anna Zita | 2019.10.22.

Rómeó és Júlia története semmi Diego és Isabel legendájához képest, amelyre Teruel (kiváló sonkája és híres dinoszaurusz leletei mellett!) hatalmas brandet épített. Nem meglepő tehát, hogy minden évben turisták ezrei keresik fel a várost. Egyrészt, hogy láthassák a szerelmes pár sírja fölé emelt mauzóleumot, másrészt pedig sok látogatót vonz az Isabel esküvője (Boda de Isabel) címet viselő történelmi játékok is.

#spanyol ünnepek #fieszta #spanyol múzeumok #Teruel #Aragónia

Utazás

Alcázar, Giralda & Torre del Oro: 15 sevillai élmény és látnivaló

Reznicsek Éva | 2019.09.21.

Azóta vágyom Spanyolországba, amióta 5-6 évvel ezelőtt egy meghatározhatatlan erő elkezdett a spanyol nyelv és kultúrája iránt vonzani, az évek során pedig ez az érzés csak egyre erősödött bennem, egészen addig, hogy most szeptembertől spanyolt és történelmet fogok tanulni az egyetemen. Befejeztem a gimnáziumot, ezzel pedig az életem egy új, jó eséllyel spanyollal teli szakasza kezdődött meg. Mi mással lehetett volna jobban indítani egy ilyen fejezetet, mint egy sevillai utazással?

#andalúzia #sevilla #Giralda #Alcázar #Torre del Oro

Utazás

Emlékszel még, milyen volt először megérkezni Spanyolországba?

Reznicsek Éva | 2019.09.08.

"Két frissen érettségizett húsz év körüli lány, két bőrönd, két kézipoggyász, finom kávéillat, izgatottan mosolygó, beszélgetésbe merült arcok egy repülőtéren. Nem egy ilyet láthat az ember utazásai során. De talán mégsem én vagyok az egyetlen, aki elmosolyodott örömében a spanyol szavak hallatán a Budapest-Sevilla járaton. Sőt, talán abban sincs semmi különös, hogy azon a sevillai repülőtéren spanyolul kértem buszjegyet. Én mégis úgy érzem, ezeket a bizonyos első pillanatokat sosem fogom elfelejteni…" – Reznicsek Éva első írása a KultúrTapason egy különleges első alkalomról, amely mindannyiunkban ott él legbelül.

#andalúzia #spanyol nyaralás #sevilla #sevillai utazás

Utazás

Barcelona turistacsapdák nélkül: Élet a katalán fővárosban egy helyi magyar szemével

Maros Dalma | 2019.09.07.

“Augusztus, Barcelona. Talán a legidálisabb hónap bemutatni szeretett Barcelonánk másik arcát, néha undok és mindig izgi világát. A barcelonai látványosságokat tucatnyi útikönyv mutatja be, de milyen is Barcelona igazi arca?” – erről mesél első írásában Maros Dalma, barcelonai lakos a helyiek szemével egy kancsónyi (sangría) travel hacket elárulva. Hol strandolj, tekerj, egyél és bulizz Barcelonában – turistacsapdák nélkül!

#barcelona #barcelona városnézés #barcelonai nyaralás #barcelonai magyarok

Utazás

Camino del Norte: a szabadság és az óceán illata az Északi úton

Kőházi Mercédesz | 2019.08.14.

„Amikor a Camino del Norte jut eszembe, mindig az óceán illatára, halk duruzsolására gondolok. Mindig is nagy álmom volt, hogy végig sétáljam az Északi utat. A Francia és Portugál utat követően éreztem: eljött az idő, készen állok rá.” – meséli Kőházi Mercédesz, akinek szavaival csupán az a káprázatos videó vetekszik, amelyet a Camino del Nortén forgatott. És amelyet most Északi útravalóként megoszt velünk.

#el camino #camino de santigo #szent jakab-út #camino #Camino del Norte #Északi út

Utazás
Utazás

Kiállítás a Santanderi-öbölre: Tengernyi élmény Kantábria legújabb múzeumában

Apáti Anna Zita & Molnár Péter | 2019.07.21.

Egy építész, aki már tervezéskor figyelembe veszi az épület környezetét, tiszteletet érdemel. Renzo Piano és csapata, akik többek között olyan épületeket jegyeznek, mint a Pompidou Központ Párizsban vagy a Whitney Múzeum New Yorkban, többször is járt Észak-Spanyolországban, mielőtt megalkotta volna a Centro Botín kortárs művészeti múzeumot. A kettévágott, félig a Kantábriai-öböl felett egyensúlyozó épület mára Santander új tengerparti ékköve lett.

#Santander #Centro Botín #Kantábria #spanyol múzeum #Botín Központ

Utazás