Utazás

Utazás

Barcelona turistacsapdák nélkül: Élet a katalán fővárosban egy helyi magyar szemével

Maros Dalma | 2019.09.07.

“Augusztus, Barcelona. Talán a legidálisabb hónap bemutatni szeretett Barcelonánk másik arcát, néha undok és mindig izgi világát. A barcelonai látványosságokat tucatnyi útikönyv mutatja be, de milyen is Barcelona igazi arca?” – erről mesél első írásában Maros Dalma, barcelonai lakos a helyiek szemével egy kancsónyi (sangría) travel hacket elárulva. Hol strandolj, tekerj, egyél és bulizz Barcelonában – turistacsapdák nélkül!

#barcelona #barcelona városnézés #barcelonai nyaralás #barcelonai magyarok

Utazás

Camino del Norte: a szabadság és az óceán illata az Északi úton

Kőházi Mercédesz | 2019.08.14.

„Amikor a Camino del Norte jut eszembe, mindig az óceán illatára, halk duruzsolására gondolok. Mindig is nagy álmom volt, hogy végig sétáljam az Északi utat. A Francia és Portugál utat követően éreztem: eljött az idő, készen állok rá.” – meséli Kőházi Mercédesz, akinek szavaival csupán az a káprázatos videó vetekszik, amelyet a Camino del Nortén forgatott. És amelyet most Északi útravalóként megoszt velünk.

#el camino #camino de santigo #szent jakab-út #camino #Camino del Norte #Északi út

Utazás
Utazás

Kiállítás a Santanderi-öbölre: Tengernyi élmény Kantábria legújabb múzeumában

Apáti Anna Zita & Molnár Péter | 2019.07.21.

Egy építész, aki már tervezéskor figyelembe veszi az épület környezetét, tiszteletet érdemel. Renzo Piano és csapata, akik többek között olyan épületeket jegyeznek, mint a Pompidou Központ Párizsban vagy a Whitney Múzeum New Yorkban, többször is járt Észak-Spanyolországban, mielőtt megalkotta volna a Centro Botín kortárs művészeti múzeumot. A kettévágott, félig a Kantábriai-öböl felett egyensúlyozó épület mára Santander új tengerparti ékköve lett.

#Santander #Centro Botín #Kantábria #spanyol múzeum #Botín Központ

Utazás
Utazás

Castellón: Tengerpart, hegyvidék és a narancsvirág illata

Molnár Péter | 2019.06.13.

A Budapesti Spanyol Nagykövetségen rendezett díszvacsorán mutatták be a WizzAir legújabb spanyolországi járatát, Castellónt, amelynek júniusi megnyitásával a légitársaság immár nyolcra növelte spanyolországi járatai számát. Olyan úti cél nyílt meg ismét Spanyolország szerelmesei számára, amelynek felfedezésére egy hét is kevés, nemhogy egy este, ezért a Nagykövetségre meghívást kapó turisztikai szakemberek nem szűkölködnek az új lehetőségekben. A Castellónba induló nyaralókról nem is beszélve.

#valencia #castellón #wizzair spanyolország #Costa del Azahar

Utazás
Utazás
Utazás

Córdobai virágfesztivál: Kukkants be velünk Andalúzia legvirágosabb udvaraiba

Riavicz Ingrid | 2019.02.12.

"20 éve vagyunk visszatérő vendégek Spanyolországban. Azóta tart a szerelem e csodás és sokszínű ország iránt. Szinte minden évben akad egy 'ürügy', amiért ismét vissza kell mennünk: hol egy családi nyaralás, hol egy kis caminózás, hol 'szakmai' okok. Ez utóbbiak közé tartozik Córdoba is, ami már ezer éve illusztris helyet foglalt el a bakancslistánkon, de valahogy sosem jött össze. Egészen tavaly tavaszig." – írta nekünk nemrég Riavicz Ingrid. Csoda, ha virágos patio fesztivál kezdetén kedvet kaptunk egy képzeletbeli córdobai kiránduláshoz.

#andalúzia #dél-spanyolország #spanyol utazás #fieszta #córdoba #virágfesztivál #Patios de Córdoba

Utazás

Nyaraljunk! De hol? Hozd meg az idei nyár legjobb döntését!

Molnár Péter | 2018.05.29.

A nyár egyet jelent a várva várt szabadságokkal, pihenéssel, utazásokkal. Számtalan nyaralási úti cél közül választhatunk, annak megfelelően, hogy ki hogyan szeret kikapcsolódni leginkább. Vannak, akik a tengerpartra esküsznek, valakit pedig a múzeumok, látnivalók kötnek le jobban. A gasztronómiai kalandozásokat kedvelők pedig szintén keresik a jobbnál jobb városokat, éttermeket. De hogyan döntsük el, hogy merre is induljunk? A Wizz Tours toplistái között ezúttal is előkelő helyen áll Spanyolország.

#spanyol utazás #barcelona #spanyol nyaralás #mallorca #wizzair #porto #zakynthos #nyaralás