Utazás

Utazás

Gardrób-minimalizmus és zarándoklat, avagy milyen ruhákat vigyek a Caminóra?

Szent Jakab Baráti Kör | 2018.02.24.

Hogy milyen és mennyi ruhát viszel a Caminóra, csak rajtad áll! Adunk azért néhány szempontot, hogy mire érdemes odafigyelni a caminós ruhatár összeállításakor, de a fő szabály mindig a következő: mindenből a lehető legkisebbet, legkevesebbet, legkönnyebbet vidd magaddal, hiszen a hátizsák lesz a csigaházad, amit végig a hátadon viszel majd a Szent Jakab-úton! – A Camino de Santiago magyarországi szerelmeseinek és szakértőinek sorozata folytatódik itt és a Szent Jakab Zarándokút Facebook-oldalán egyaránt.

#el camino #szent jakab-út #camino #spanyol zarándoklat #szent jakab baráti kör #felkészülés a caminóra

Utazás

Milyen bakancsot válasszak a Caminóra?

Szent Jakab Baráti Kör | 2018.02.21.

Bakancs vagy túracipő? Netán szandál? Az egyik leggyakrabban előkerülő téma, hogy milyen lábbelit válasszunk a Caminón való gyalogláshoz. Erre nincs egyetlen, mindenkire egyformán érvényes recept. Lábunk formája, érzékenysége, egészségi állapota, terhelhetősége teljesen egyéni. Érdemes jó alaposan körbejárnod a cipő-témát, a kényelem és a biztonság kérdését, és érdemes minél korábban kiválasztanod a neked leginkább megfelelő lábbelit, hogy legyen időd összeszokni vele. A tutit mi sem tudjuk megmondani, de pár szempontot tudunk adni a lábbeli választáshoz a Caminóra. – A Camino de Santiago magyarországi szerelmeseinek és szakértőinek sorozata folytatódik itt és a Szent Jakab Zarándokút Facebook-oldalán egyaránt.

#el camino #santiago de compostela #camino #spanyol zarándoklat #el camino de santiago #bakancs a caminóra

Utazás

Hogyan válasszak hátizsákot a Caminóra?

Szent Jakab Baráti Kör | 2018.02.15.

A Camino de Santiago magyarországi szerelmeseinek és szakértőinek sorozata folytatódik: a Szent Jakab Baráti Kör vezetői ezúttal annak jártak utána, milyen hátizsákkal érdemes elindulni a Caminón és milyen szabályokat érdemes betartanunk ahhoz, hogy a zarándok terhe ne legyen nagyobb annál, amit elbír. Következzenek tehát a legfontosabb hátizsákos tudnivalók, ¡Buen Camino!

#el camino #szent jakab-út #camino #spanyol zarándokút #camino de santiago #hátizsák a caminóra

Utazás

Egynapos kirándulások Barcelonából − A Costa Doradán nem csak hármat kívánhatsz

Molnár Péter | 2018.02.15.

Nem hiszünk a mesékben − kivéve, ha Spanyolországról van szó. Aranyló homokjával, illatos boraival és elvarázsolt hegyi falvaival a Costa Dorada ugyanis maga a valósággá vált tündérmese, ami mindenki számára tartogat valami elbűvölő meglepetést. Barcelonától csupán egy órányira olyan világ tárul elénk, amelyet kívánni sem lehet... illetve mégis! A Costa Doradán mindenki megtalálja a számára legtökéletesebb kikapcsolódást.

#katalónia #spanyol nyaralás #gaudí #reus #costa dorada #barcelona látnivalók #barcelonai csillagtúra

Utazás

Felkészülés a Caminóra: Hogyan induljak el a Caminón?

Szent Jakab Baráti Kör | 2018.02.09.

A Camino de Santiago magyarországi szerelmesei és szakértői, a Szent Jakab Baráti Kör új sorozatot indít, amellyel a Caminóra induló (leendő) zarándokok felkészülését segíti. Nekik köszönhetően a jövőben ezeken a hasábokon is hétről-hétre körbejárhattok egy-egy témakört – utazás, bakancsválasztás vagy éppen szállás a Caminón –, elolvashatjátok a legfontosabb tudnivalókat az adott témában, amihez a Facebookon további tapasztalatokat gyűjthettek. ¡Buen Camino!

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #camino de santiago #camino zarándoklat #szállások a caminón

Utazás

Kultúrsokk Limában, avagy 10 perui érdekesség magyar szemmel

Lőrincz-Erdélyi Krisztina | 2018.01.13.

Peru. E szó hallatán szinte látjuk magunk előtt a csodálatos inka birodalom romjait, a ma is színes ruhában járó őslakosokat, a pánsípon játszó indiánokat, a játékosan futkározó lámákat − és rémalmainkban talán egy feltálalt tengerimalacot, a nemzeti eledelt. Pedig Peruban még ezen is túltesznek a meglepetések.

#spanyol szokások #latin-amerika #dél-amerika #peru #lima #kultúrsokk

Utazás

Real-Barça, de még véletlenül sem El Clásico

Molnár Péter | 2018.01.13.

Hiába látogat holnap a Barcelona a Realhoz, nincs olyan spanyol focirajongó, aki összetévesztené a San Sebastián-i meccset az El Clásicóval. A baszk-katalán derbi előtt teszünk egy gyors sétát a mesés Kagyló-öbölben, és Ball Around the Globe-os barátainkkal felfedjük San Sebastián és a Real Sociedad történetének apró, ám annál szórakoztatóbb titkait.

#spanyol foci #spanyol futball #san sebastián #fc barcelona #real sociedad #kagyló-öböl

Utazás

Lanzarote és Barcelona a világ legjobb strandjai között

Molnár Péter | 2018.01.11.

Az amerikai CNN utazási magazinját biztosan nem a kishitűség vezette, amikor előrukkoltak legújabb kihívásukkal: 52 hét a világ legszebb strandjain. Érintetlen földi paradicsomok, valószínűtlenül kéklő fodrok, bársonyosan bézs homok... vagy éppen vad sziklaormok, lenyűgöző meredélyek és a zabolázhatatlan természet nagyszerű öröksége. Minden héten egy-egy új partszakasz, köztük a lanzarotei Papagayo és a barcelonai Sant Sebastià. Na, erre már mi is felkaptuk a fejünket.

#katalónia #barcelona #kanári-szigetek #barceloneta #lanzarote #papagayo #sant sebastiá

Utazás

Tenerife 1500 spanyol túraútvonallal várja a természetjárás szerelmeseit

KultúrTapas | 2018.01.03.

Idén májusban a túrázás szerelmesei ismét Tenerifén gyűlnek össze, miután a szigeten kerül megrendezésre a világszerte ismert Tenerife Walking Festival. Bár a napernyők árnyékot vetnek rá, Tenerife az amatőr és a hivatásos túrázok egyik kedvelt célpontja, nem véletlen, hogy a turisták 15 százaléka végigmegy a sziget 1500 nyilvántartott túraútvonalainak valamelyikén. Nem véletlen tehát, hogy a fesztivál kiemelt helyen szerepel a Kanári-szigetek 2018-as turisztikai rendezvényei között, és minden bizonnyal az amatőr sportolók piros betűs ünnepe lesz. Az alábbiakban a hivatalos spanyol tájékoztató mellett olvashattok korábbi tenerifei trekking kalandjainkról, és a fenntartható fejlődésért tett menő tenerifei újdonságokról is.

#spanyolország #spanyol nyaralás #kanári-szigetek #tenerife #túrázás spanyolországban #teide #nyaralás tenerifén #tenerifei nyaralás #túrázás

Utazás

Útravaló a Caminóra, avagy őrangyalok a test és a lélek Útján

Kedves Panni | 2018.01.03.

Amikor először hallottam a Caminóról, távolinak és elérhetetlennek tűnt. Aztán lassacskán egyre közelebb került, mindenhonnan érkeztek a jelek. Könyvek, filmek, történetek, barátok, akik már végigjárták, vagy csak készültek rá, magányos séták az erdőben, amikor azt éreztem, hív az Út, de leginkább egyfajta belső nyugtalanság, mintha folyton keresnék valamit. Szükségem volt valamilyen spirituális útmutatásra, de nem tudtam, hol keressem. Hagytam, hogy elsodorjon a hétköznapok áradata és közben eltávolodtam a lelkemtől, a bennem levő ártatlan kisgyerektől. Hiába meditáltam minden nap és kirándultam minden hétvégén, valami hiányzott az életemből.

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #zarándoklat #camino de santiago #spanyol zarándoklat