Utazás

Utazás

Egynapos kirándulások Barcelonából − A Costa Doradán nem csak hármat kívánhatsz

Molnár Péter | 2018.02.15.

Nem hiszünk a mesékben − kivéve, ha Spanyolországról van szó. Aranyló homokjával, illatos boraival és elvarázsolt hegyi falvaival a Costa Dorada ugyanis maga a valósággá vált tündérmese, ami mindenki számára tartogat valami elbűvölő meglepetést. Barcelonától csupán egy órányira olyan világ tárul elénk, amelyet kívánni sem lehet... illetve mégis! A Costa Doradán mindenki megtalálja a számára legtökéletesebb kikapcsolódást.

#katalónia #spanyol nyaralás #gaudí #reus #costa dorada #barcelona látnivalók #barcelonai csillagtúra

Utazás

Felkészülés a Caminóra: Hogyan induljak el a Caminón?

Szent Jakab Baráti Kör | 2018.02.09.

A Camino de Santiago magyarországi szerelmesei és szakértői, a Szent Jakab Baráti Kör új sorozatot indít, amellyel a Caminóra induló (leendő) zarándokok felkészülését segíti. Nekik köszönhetően a jövőben ezeken a hasábokon is hétről-hétre körbejárhattok egy-egy témakört – utazás, bakancsválasztás vagy éppen szállás a Caminón –, elolvashatjátok a legfontosabb tudnivalókat az adott témában, amihez a Facebookon további tapasztalatokat gyűjthettek. ¡Buen Camino!

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #camino de santiago #camino zarándoklat #szállások a caminón

Utazás

Kultúrsokk Limában, avagy 10 perui érdekesség magyar szemmel

Lőrincz-Erdélyi Krisztina | 2018.01.13.

Peru. E szó hallatán szinte látjuk magunk előtt a csodálatos inka birodalom romjait, a ma is színes ruhában járó őslakosokat, a pánsípon játszó indiánokat, a játékosan futkározó lámákat − és rémalmainkban talán egy feltálalt tengerimalacot, a nemzeti eledelt. Pedig Peruban még ezen is túltesznek a meglepetések.

#spanyol szokások #latin-amerika #dél-amerika #peru #lima #kultúrsokk

Utazás

Real-Barça, de még véletlenül sem El Clásico

Molnár Péter | 2018.01.13.

Hiába látogat holnap a Barcelona a Realhoz, nincs olyan spanyol focirajongó, aki összetévesztené a San Sebastián-i meccset az El Clásicóval. A baszk-katalán derbi előtt teszünk egy gyors sétát a mesés Kagyló-öbölben, és Ball Around the Globe-os barátainkkal felfedjük San Sebastián és a Real Sociedad történetének apró, ám annál szórakoztatóbb titkait.

#spanyol foci #spanyol futball #san sebastián #fc barcelona #real sociedad #kagyló-öböl

Utazás

Lanzarote és Barcelona a világ legjobb strandjai között

Molnár Péter | 2018.01.11.

Az amerikai CNN utazási magazinját biztosan nem a kishitűség vezette, amikor előrukkoltak legújabb kihívásukkal: 52 hét a világ legszebb strandjain. Érintetlen földi paradicsomok, valószínűtlenül kéklő fodrok, bársonyosan bézs homok... vagy éppen vad sziklaormok, lenyűgöző meredélyek és a zabolázhatatlan természet nagyszerű öröksége. Minden héten egy-egy új partszakasz, köztük a lanzarotei Papagayo és a barcelonai Sant Sebastià. Na, erre már mi is felkaptuk a fejünket.

#katalónia #barcelona #kanári-szigetek #barceloneta #lanzarote #papagayo #sant sebastiá

Utazás

Tenerife 1500 spanyol túraútvonallal várja a természetjárás szerelmeseit

KultúrTapas | 2018.01.03.

Idén májusban a túrázás szerelmesei ismét Tenerifén gyűlnek össze, miután a szigeten kerül megrendezésre a világszerte ismert Tenerife Walking Festival. Bár a napernyők árnyékot vetnek rá, Tenerife az amatőr és a hivatásos túrázok egyik kedvelt célpontja, nem véletlen, hogy a turisták 15 százaléka végigmegy a sziget 1500 nyilvántartott túraútvonalainak valamelyikén. Nem véletlen tehát, hogy a fesztivál kiemelt helyen szerepel a Kanári-szigetek 2018-as turisztikai rendezvényei között, és minden bizonnyal az amatőr sportolók piros betűs ünnepe lesz. Az alábbiakban a hivatalos spanyol tájékoztató mellett olvashattok korábbi tenerifei trekking kalandjainkról, és a fenntartható fejlődésért tett menő tenerifei újdonságokról is.

#spanyolország #spanyol nyaralás #kanári-szigetek #tenerife #túrázás spanyolországban #teide #nyaralás tenerifén #tenerifei nyaralás #túrázás

Utazás

Útravaló a Caminóra, avagy őrangyalok a test és a lélek Útján

Kedves Panni | 2018.01.03.

Amikor először hallottam a Caminóról, távolinak és elérhetetlennek tűnt. Aztán lassacskán egyre közelebb került, mindenhonnan érkeztek a jelek. Könyvek, filmek, történetek, barátok, akik már végigjárták, vagy csak készültek rá, magányos séták az erdőben, amikor azt éreztem, hív az Út, de leginkább egyfajta belső nyugtalanság, mintha folyton keresnék valamit. Szükségem volt valamilyen spirituális útmutatásra, de nem tudtam, hol keressem. Hagytam, hogy elsodorjon a hétköznapok áradata és közben eltávolodtam a lelkemtől, a bennem levő ártatlan kisgyerektől. Hiába meditáltam minden nap és kirándultam minden hétvégén, valami hiányzott az életemből.

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #zarándoklat #camino de santiago #spanyol zarándoklat

Utazás

20 szerelmes spanyol pillantás... mert Spanyolországnak helye van a szívedben!

Molnár Péter | 2017.12.19.

Mindenkiben ott lapul egy kis Spanyolország. Valahol mélyen, legbelül együtt dobog a szívünk a flamenco ritmusával, megcsillan a salátánkon fénylő olívaolajban, repíti álmainkat a tengerparti szélben. Hányszor és hányszor éreztük a macskaköves spanyol utcácskákat járva, az aranyló homokot vagy a bölcs sziklákat simogatva, hogy bármikor új életet tudnánk kezdeni Spanyolországban. Talán, mert szükségünk van Spanyolországra. Vagy talán azért, mert Spanyolország egyszerűen bennünk él. A spanyol országimázs még véletlenül sem délibáb: Spanyolországnak helye van a szívünkben.

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol nyaralás #spanyol út #közvetlen járatok spanyolországba #wizzair spanyolország #ryanair spanyolország

Utazás

„A Camino önmagunkhoz vezet" − El Camino fotókiállítás a Cervantes Intézetben (interjú)

Horváth Lívia | 2017.12.15.

Noha először bajosan találnánk legkisebb közös többszöröst, a matematika, a fényképészet és a Camino egyaránt közel áll Dr. Csóka Gézához, a matematikatudományok kandidátusához. A tanár úr 2003-ban gyalog zarándokolva, 2016-ban pedig kerékpárral járt a Szent Jakab-úton, csodálatos fényképeiből 2018. január 11-én 6 órától nyílik kiállítás a budapesti Cervantes Intézetben. Bár Csóka Gézát ezúttal kizárólag a Camino-kiállítás képeiről faggattuk, a Cervantes Camino-hónapjának köszönhetően szerencsére számos érdekes programmal találkozhatnak még januárban a Szent Jakab-zarándoklat szerelmesei.

#el camino #cervantes intézet #cervantes #camino #camino-kiállítás #camino-fotók #camino-fotókiállítás

Utazás

Minek tagadni? Télen imádunk csak igazán a Kanári-szigeteken nyaralni!

KultúrTapas | 2017.12.09.

A legtöbbünket hidegrázással tölti el a gondolat, hogy az ünnepi időszak után a tél kétharmada még hátra van. Még jó, hogy Spanyolország ilyenkor is a segítségünkre siet, sőt a Kanári-szigeteken olyan forró telünk lehet, amilyenről nem is álmodtunk volna. Napsütés, strand és persze karneváli pezsgés Tenerifén.

#spanyol nyaralás #kanári-szigetek #tenerife #fuerteventura #wizzair #spanyolország repülővel #spanyolországi közvetlen járatok