Utazás

Utazás

Tenerife 1500 spanyol túraútvonallal várja a természetjárás szerelmeseit

KultúrTapas | 2018.01.03.

Idén májusban a túrázás szerelmesei ismét Tenerifén gyűlnek össze, miután a szigeten kerül megrendezésre a világszerte ismert Tenerife Walking Festival. Bár a napernyők árnyékot vetnek rá, Tenerife az amatőr és a hivatásos túrázok egyik kedvelt célpontja, nem véletlen, hogy a turisták 15 százaléka végigmegy a sziget 1500 nyilvántartott túraútvonalainak valamelyikén. Nem véletlen tehát, hogy a fesztivál kiemelt helyen szerepel a Kanári-szigetek 2018-as turisztikai rendezvényei között, és minden bizonnyal az amatőr sportolók piros betűs ünnepe lesz. Az alábbiakban a hivatalos spanyol tájékoztató mellett olvashattok korábbi tenerifei trekking kalandjainkról, és a fenntartható fejlődésért tett menő tenerifei újdonságokról is.

#spanyolország #spanyol nyaralás #kanári-szigetek #tenerife #túrázás spanyolországban #teide #nyaralás tenerifén #tenerifei nyaralás #túrázás

Utazás

Útravaló a Caminóra, avagy őrangyalok a test és a lélek Útján

Kedves Panni | 2018.01.03.

Amikor először hallottam a Caminóról, távolinak és elérhetetlennek tűnt. Aztán lassacskán egyre közelebb került, mindenhonnan érkeztek a jelek. Könyvek, filmek, történetek, barátok, akik már végigjárták, vagy csak készültek rá, magányos séták az erdőben, amikor azt éreztem, hív az Út, de leginkább egyfajta belső nyugtalanság, mintha folyton keresnék valamit. Szükségem volt valamilyen spirituális útmutatásra, de nem tudtam, hol keressem. Hagytam, hogy elsodorjon a hétköznapok áradata és közben eltávolodtam a lelkemtől, a bennem levő ártatlan kisgyerektől. Hiába meditáltam minden nap és kirándultam minden hétvégén, valami hiányzott az életemből.

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #zarándoklat #camino de santiago #spanyol zarándoklat

Utazás

20 szerelmes spanyol pillantás... mert Spanyolországnak helye van a szívedben!

Molnár Péter | 2017.12.19.

Mindenkiben ott lapul egy kis Spanyolország. Valahol mélyen, legbelül együtt dobog a szívünk a flamenco ritmusával, megcsillan a salátánkon fénylő olívaolajban, repíti álmainkat a tengerparti szélben. Hányszor és hányszor éreztük a macskaköves spanyol utcácskákat járva, az aranyló homokot vagy a bölcs sziklákat simogatva, hogy bármikor új életet tudnánk kezdeni Spanyolországban. Talán, mert szükségünk van Spanyolországra. Vagy talán azért, mert Spanyolország egyszerűen bennünk él. A spanyol országimázs még véletlenül sem délibáb: Spanyolországnak helye van a szívünkben.

#spanyolország #spanyol utazás #spanyol nyaralás #spanyol út #közvetlen járatok spanyolországba #wizzair spanyolország #ryanair spanyolország

Utazás

„A Camino önmagunkhoz vezet" − El Camino fotókiállítás a Cervantes Intézetben (interjú)

Horváth Lívia | 2017.12.15.

Noha először bajosan találnánk legkisebb közös többszöröst, a matematika, a fényképészet és a Camino egyaránt közel áll Dr. Csóka Gézához, a matematikatudományok kandidátusához. A tanár úr 2003-ban gyalog zarándokolva, 2016-ban pedig kerékpárral járt a Szent Jakab-úton, csodálatos fényképeiből 2018. január 11-én 6 órától nyílik kiállítás a budapesti Cervantes Intézetben. Bár Csóka Gézát ezúttal kizárólag a Camino-kiállítás képeiről faggattuk, a Cervantes Camino-hónapjának köszönhetően szerencsére számos érdekes programmal találkozhatnak még januárban a Szent Jakab-zarándoklat szerelmesei.

#el camino #cervantes intézet #cervantes #camino #camino-kiállítás #camino-fotók #camino-fotókiállítás

Utazás

Minek tagadni? Télen imádunk csak igazán a Kanári-szigeteken nyaralni!

KultúrTapas | 2017.12.09.

A legtöbbünket hidegrázással tölti el a gondolat, hogy az ünnepi időszak után a tél kétharmada még hátra van. Még jó, hogy Spanyolország ilyenkor is a segítségünkre siet, sőt a Kanári-szigeteken olyan forró telünk lehet, amilyenről nem is álmodtunk volna. Napsütés, strand és persze karneváli pezsgés Tenerifén.

#spanyol nyaralás #kanári-szigetek #tenerife #fuerteventura #wizzair #spanyolország repülővel #spanyolországi közvetlen járatok

Utazás

„Vissza akarok menni. Elölről akarom kezdeni. Újra végigjárni a Caminót...”

Vági Édua | 2017.12.09.

A Camino sosem ér véget. Hogyan is érhetne, hiszen ahogy a zarándokok közti mondás tartja: a cél maga az Út! Az Édua Útja-sorozat pedig éppen 12 hete indult a KultúrTapason, éppen 3 hónapja húztunk bakancsot és hagytuk, hogy Vági Édua kézen fogjon minket és vezessen, csak vezessen végig a Caminón és a Szent Jakab-út mellett egy másik, sokkal rögösebb Úton is. Az úton, amit egykor odafönn rámértek...

#el camino #santiago de compostela #camino #camino de santiago #spanyol zarándoklat

Utazás

PortAventura: Salouban kimaxoltuk Európa egyik legjobb vidámparkját egy órányira Barcelonától

Molnár Péter | 2017.12.02.

Imádjuk Barcelonát. Imádjuk, mert sosem tudunk betelni a szépségével, a hangulatával és azzal a fantasztikus partszakasszal, aminek a szívében fekszik. Ki gondolná, hogy a katalán fővárostól alig több mint 1 órányira kék zászlós strandok tucatjai és olyan kalandok várnak még ránk, amik feldobhatják az első vagy éppen a sokadik barcelonai nyaralást is. Itt az ideje kirándulni egyet és felfedezni Salout, az aranyló Costa Dorada fővárosát.

#costa dorada #salou #spanyol aranypart #portaventura #ferrari #ferrari land #spanyol vidámpark #nyaralás salouban

Utazás

„Amikor megpillantjuk a Santiago táblát, már tudom, hogy nincs visszaút” − Édua útja, utolsó rész

Vági Édua | 2017.12.02.

„A civilizáció hajnala óta, az ember arra vágyik, hogy megértse a világ alapjául szolgáló rendet. Kell hogy legyen valami nagyon különleges az univerzum határainak természetében. És mi lehetne különlegesebb annál, mint hogy nincsen határ. És nem lehetnek határai az emberi törekvésnek sem. Mindannyian mások vagyunk. Akármilyen rossznak tűnik is az élet, mindig lehet tenni valamit,célba lehet érni. Amíg van élet, van remény.\" (Stephen Hawking)

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #zarándoklat #camino de santiago #szent jakab-zarándoklat

Utazás

„Santiago az Út vége, a Camino vége... és az új életem kezdete" − Édua útja (10. rész)

Vági Édua | 2017.11.25.

„Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság… a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet…” (Hamvas Béla)

#el camino #santiago de compostela #camino #camino de santiago #spanyol zarándoklat #compostela #az út

Utazás