Utazás

Utazás

PortAventura: Salouban kimaxoltuk Európa egyik legjobb vidámparkját egy órányira Barcelonától

Molnár Péter | 2017.12.02.

Imádjuk Barcelonát. Imádjuk, mert sosem tudunk betelni a szépségével, a hangulatával és azzal a fantasztikus partszakasszal, aminek a szívében fekszik. Ki gondolná, hogy a katalán fővárostól alig több mint 1 órányira kék zászlós strandok tucatjai és olyan kalandok várnak még ránk, amik feldobhatják az első vagy éppen a sokadik barcelonai nyaralást is. Itt az ideje kirándulni egyet és felfedezni Salout, az aranyló Costa Dorada fővárosát.

#costa dorada #salou #spanyol aranypart #portaventura #ferrari #ferrari land #spanyol vidámpark #nyaralás salouban

Utazás

„Amikor megpillantjuk a Santiago táblát, már tudom, hogy nincs visszaút” − Édua útja, utolsó rész

Vági Édua | 2017.12.02.

„A civilizáció hajnala óta, az ember arra vágyik, hogy megértse a világ alapjául szolgáló rendet. Kell hogy legyen valami nagyon különleges az univerzum határainak természetében. És mi lehetne különlegesebb annál, mint hogy nincsen határ. És nem lehetnek határai az emberi törekvésnek sem. Mindannyian mások vagyunk. Akármilyen rossznak tűnik is az élet, mindig lehet tenni valamit,célba lehet érni. Amíg van élet, van remény.\" (Stephen Hawking)

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #zarándoklat #camino de santiago #szent jakab-zarándoklat

Utazás

„Santiago az Út vége, a Camino vége... és az új életem kezdete" − Édua útja (10. rész)

Vági Édua | 2017.11.25.

„Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság… a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet…” (Hamvas Béla)

#el camino #santiago de compostela #camino #camino de santiago #spanyol zarándoklat #compostela #az út

Utazás
Utazás

Hallgass csak Montalbano felügyelőre! 6 dolog, amit minden spanyolos imádni fog Szicíliában

Kürthy Ádám András | 2017.11.19.

„Bár az olvasásért még sehol sem osztanak díjat, a Montalbano-történetek esetében az olvasás maga a díj.\" – mondja Kürthy Ádám András, állandó szerzőnk és barátunk (ha úgy tetszik: állandó barátunk és szerzőnk). Montalbano felügyelő megjelenését vele együtt vártuk, akár a Messiást. Nemcsak azért, mert csibészes történeteiről évek óta hallunk tőle, hanem azért is, mert Szicília ugyanúgy az álmok birodalma, mint Spanyolország. Induljunk hát útnak Aragóniai Ferdinánd lépteit követve és hódítsuk meg a dél-olasz szigetet Montalbano felügyelő – és hű fordítójának – lelki vezetése mellett. Mert Szicília közelebb van, mint gondolnánk. A szívünkhöz biztosan. (A szerk.)

#barcelona #húsvét #nagyhét #manuel vázquez montalbán #montalbano #szicília #körmenet

Utazás

„Hidd el, akkor leszel igazán szabad, ha nem érdekel mások véleménye" − Édua útja (9. rész)

Vági Édua | 2017.11.17.

„Beszélgettünk róla, hogy ez az út valójában, a rengeteg dolgon kívül, amit személyenként képvisel, és azon felül, hogy egy szuper önismereti túra, kiválóan alkalmas arra is, hogy a másik embert megismerjük a valódi valójában. Szóval egy biztos. Ha megtalálom életem párját elhurcolom a Caminora. Azt hiszem, egyértelműen és hamar kiderülne minden. Mert valahogy itt semmi sem marad rejtve."

#el camino #szent jakab-út #camino #szent jakab-zarándoklat #el camino de santiago #santiago de compostella

Utazás

Az El Camino árnyékában: Galícia 10 legvarázslatosabb látnivalója

Horváth Anna | 2017.11.17.

Bár egy ország kultúrájának, szokásainak és értékeinek megismerése szinte mindig a főváros feltérképezésével kezdődik, a vidéki élet, az apró, kevésbé ismert városok és falvak autentikusabb élményt adhatnak az utazónak. Már csak azért is, mert mentesek a turistákat célzó, sokszor mesterkélt fogásoktól, és a mesés Galícia esetében egy olyan egyedi hatástól, amit egyszerűen lehetetlen kikerülni. Ez a Camino de Santiago.

#santiago de compostela #észak-spanyolország #camino #galícia #cies #ourense #fisterra

Utazás

„Minden bokorban csoda vár rád”: San Antón, a Camino legvarázslatosabb kolostora

Kedves Panni | 2017.11.14.

Tudtam, hogy a Camino különleges élmény lesz. Sokat olvastam róla, sokat beszélgettem olyanokkal, akik már megjárták – mindenki élete legszebb útjaként írta le. A zarándokirodában egy kedves lány így búcsúzott: „Minden bokorban csoda vár rád”. Éreztem, hogy ott a helyem, de azt álmodni sem mertem volna, hogy ennyire euforikus állapotban fogom legyalogolni a 900 kilométert.

#el camino #szent jakab-út #camino #spanyol zarándokút #el camino de santiago #san antón kolostor #látnivalók a caminón

Utazás

„Végül hirtelen minden eltűnt. Ő. Én. Az életem." − Édua útja (8. rész)

Molnár Péter | 2017.11.11.

„Te magad is egy folyó vagy, folyamatosan változó. Az életben semmi sem örök. És aki ezt nem fogadja el, nagyon sokat fog szenvedni. Én is szenvedtem rengeteget, mert nem akartam a változást. Az állandót, a biztosat kerestem. És az élet megtanított arra, hogy bizony kockáztatni kell, elhagyni a komfortzónát és vállalni a változást. Mert megéri. Talán még nem látjuk, de később összeáll majd a kép." (Makai Rita)

Utazás

Antoni Gaudí: egy zseni útja Reustól a Sagrada Familia csúcsáig

Molnár Péter | 2017.11.07.

A Sagrada Familia története valójában nem Barcelonában, hanem az alig 100 kilométerre fekvő Reusban kezdődik, alapját a Penedès-hegység lankái adják, falait a Földközi-tenger szellője emeli a magasba, ahol a légiesen nyújtózkodó tornyok csúcsairól maga az anyatermészet, Gaudí örök tanítómestere tekint le ránk.

#katalónia #barcelona #güell park #sagrada família #gaudí #barcelonai látnivalók #antoni gaudí #reus