Utazás

Utazás

„Hidd el, akkor leszel igazán szabad, ha nem érdekel mások véleménye" − Édua útja (9. rész)

Vági Édua | 2017.11.17.

„Beszélgettünk róla, hogy ez az út valójában, a rengeteg dolgon kívül, amit személyenként képvisel, és azon felül, hogy egy szuper önismereti túra, kiválóan alkalmas arra is, hogy a másik embert megismerjük a valódi valójában. Szóval egy biztos. Ha megtalálom életem párját elhurcolom a Caminora. Azt hiszem, egyértelműen és hamar kiderülne minden. Mert valahogy itt semmi sem marad rejtve."

#el camino #szent jakab-út #camino #szent jakab-zarándoklat #el camino de santiago #santiago de compostella

Utazás

Az El Camino árnyékában: Galícia 10 legvarázslatosabb látnivalója

Horváth Anna | 2017.11.17.

Bár egy ország kultúrájának, szokásainak és értékeinek megismerése szinte mindig a főváros feltérképezésével kezdődik, a vidéki élet, az apró, kevésbé ismert városok és falvak autentikusabb élményt adhatnak az utazónak. Már csak azért is, mert mentesek a turistákat célzó, sokszor mesterkélt fogásoktól, és a mesés Galícia esetében egy olyan egyedi hatástól, amit egyszerűen lehetetlen kikerülni. Ez a Camino de Santiago.

#santiago de compostela #észak-spanyolország #camino #galícia #cies #ourense #fisterra

Utazás

„Minden bokorban csoda vár rád”: San Antón, a Camino legvarázslatosabb kolostora

Kedves Panni | 2017.11.14.

Tudtam, hogy a Camino különleges élmény lesz. Sokat olvastam róla, sokat beszélgettem olyanokkal, akik már megjárták – mindenki élete legszebb útjaként írta le. A zarándokirodában egy kedves lány így búcsúzott: „Minden bokorban csoda vár rád”. Éreztem, hogy ott a helyem, de azt álmodni sem mertem volna, hogy ennyire euforikus állapotban fogom legyalogolni a 900 kilométert.

#el camino #szent jakab-út #camino #spanyol zarándokút #el camino de santiago #san antón kolostor #látnivalók a caminón

Utazás

„Végül hirtelen minden eltűnt. Ő. Én. Az életem." − Édua útja (8. rész)

Molnár Péter | 2017.11.11.

„Te magad is egy folyó vagy, folyamatosan változó. Az életben semmi sem örök. És aki ezt nem fogadja el, nagyon sokat fog szenvedni. Én is szenvedtem rengeteget, mert nem akartam a változást. Az állandót, a biztosat kerestem. És az élet megtanított arra, hogy bizony kockáztatni kell, elhagyni a komfortzónát és vállalni a változást. Mert megéri. Talán még nem látjuk, de később összeáll majd a kép." (Makai Rita)

Utazás

Antoni Gaudí: egy zseni útja Reustól a Sagrada Familia csúcsáig

Molnár Péter | 2017.11.07.

A Sagrada Familia története valójában nem Barcelonában, hanem az alig 100 kilométerre fekvő Reusban kezdődik, alapját a Penedès-hegység lankái adják, falait a Földközi-tenger szellője emeli a magasba, ahol a légiesen nyújtózkodó tornyok csúcsairól maga az anyatermészet, Gaudí örök tanítómestere tekint le ránk.

#katalónia #barcelona #güell park #sagrada família #gaudí #barcelonai látnivalók #antoni gaudí #reus

Utazás

Minden kezdet nehéz: Camino a komfortzónánkon innen és túl

Kedves Panni | 2017.11.06.

Tudtam, hogy a Camino különleges élmény lesz. Sokat olvastam róla, sokat beszélgettem olyanokkal, akik már megjárták – mindenki élete legszebb útjaként írta le. A zarándokirodában egy kedves lány így búcsúzott: „Minden bokorban csoda vár rád”. Éreztem, hogy ott a helyem, de azt álmodni sem mertem volna, hogy ennyire euforikus állapotban fogom legyalogolni a 900 kilométert.

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #santiago #spanyol zarándoklat #szent jakab-zarándoklat #el camino de santiago

Utazás

„Éreztem, ahogy egy könnycsepp útnak indul, és végigfut az arcomon" − Édua útja (7. rész)

Vági Édua | 2017.11.04.

\"Az ember természeténél fogva idegenkedik a fájdalomtól és a kényelmetlenségtől. Azt akarjuk, hogy minden simán menjen. Pedig ha mozdulatlanok maradunk, nem fogunk fejlődni. Ha mindig a biztonságos játszmát választjuk, álmaink sosem válnak valósággá. Nem kapjuk meg, amint akarunk, ha azt várjuk, hogy Isten a küszöbünkre helyezze azt. Magunkhoz kell ölelnünk a nehézséget és a változást, a kiteljesedett életre vágyunk. Ha a hajó nem inog, az azt jelenti, nem tart sehova..." (Yehuda Berg)

#el camino #santiago de compostela #camino #camino de santiago #spanyol zarándoklat #el camino de santiago #édua útja

Utazás

Mormotafütty, óriáshegyek és egy felejthetetlen kirándulás a Pireneusokban

Kovács Attila | 2017.11.03.

Ha Spanyolország hatalmas, változatos tájait képzeljük magunk elé, első körben biztosan a mediterrán partvidékek pálmafái és hullámzúgása, Andalúzia napégette vidéke vagy épp Galícia ködös óceánpartja jut eszünkbe. Másodszorra is inkább társítjuk Spanyolhon ideájához a Mezeta kopár fennsíkját vagy épp a Baleár-szigetek azúr partjait, mint a hófedte csúcsokat és magashegyi réteken virágzó nőszirmok lila tömegét.

#katalónia #baszkföld #pireneusok #trekking spanyolországban #túrázás spanyolországban #spanyol túrautak #spanyol túraútvonalak

Utazás

„A Camino mindig tudatta velem, hogy nem vagyok egyedül." − Édua útja (6. rész)

Vági Édua | 2017.10.27.

„Figyeld meg az óceán hullámait! Minél magasabbra tör fel egy hullám, annál mélyebb lesz az őt követő hullámvölgy. Az egyik pillanatban a magasba emelkedő hullám vagy, a másikban pedig a mélybe merülő hullámvölgy. Élvezd mindkét állapotot - ne ragaszkodj egyikhez sem! Ne mondd, hogy „én mindig a csúcson szeretnék maradni\"! Ez lehetetlen. Egyszerűen be kell látnod, hogy ez lehetetlen. Ilyen eddig soha senkivel nem történt és nem is fog. Ez egyszerűen nem lehetséges - a dolgok természete már csak ilyen." (Osho)

#el camino #szent jakab-út #camino #camino de santiago #el camino de santiago #vági édua #camino zarándokút

Utazás

Athletic Bilbao: videónapló a baszk oroszlánbarlangból

Ball Around The Globe | 2017.10.26.

„On egin vagy topa\" - mondja Marvin, miközben harmadszorra ismételteti el velünk a baszk “egészségedrét”. Bal kezünkben egy caña (kísérőnek), jobb kezünkben egy patxaran, vagyis ánizs-áfonya likőr. Négynapos, kőkemény hányattatáson vagyunk túl Bilbaóban, de most letesszük a BALL AROUND THE GLOBE-nagyesküt, hogy a maradék 2 napban kihozzuk a maximumot Bilbaóból, a spanyol futball egyik fellegvárából.

#spanyol foci #spanyol futball #spanyol labdarúgás #athletic bilbao #athletic club #spanyol stadionok #ball around the globe