Utazás

Utazás
Utazás

Tenerife-trekking a babérlombú erdőktől Spanyolország legmagasabb pontjáig

Kovács Attila | 2017.10.17.

„Elég sokat túrázom az Alpok hegyeiben, sőt az Himalája és az Andok sem ismeretlen számomra. Mégis hogyan fordulhat elő, hogy épp Tenerife napfényes szigetén, ahová a ragyogó strandok és a gondtalan nyaralás miatt érkeznek az utazók tömegei, itt keveredem a nem megfelelő felszerelés szégyenébe?\" − Kovács Attila hivatásos világutazó cikke Tenerife ismeretlen oldaláról.

#spanyol utazás #spanyol nyaralás #spanyol út #kanári-szigetek #tenerife #kanári-szigeteki nyaralás #nyaralás a kanári-szigeteken #trekking spanyolországban

Utazás
Utazás
Utazás

Kalandok a kelta üvegvárosban: A Coruña bennfentes

Horváth Anna | 2017.09.30.

Az andalúz nyár pezsgésén, a homokos tengerpartokon és Barcelona szépségein túl Spanyolország számtalan felfedezésre váró csodát tartogat az arra fogékonyak számára. Közvetlenül az El Camino árnyékában, Santiago de Compostelától félórányira bújik meg Galícia kevéssé ismert ékszerdoboza, A Coruña (kasztíliaiul: La Coruña), a kelta üvegváros, ahol öt nagyszerű hónapot tölthettem. Ennyi idő éppen elég arra, hogy az ember szíve belesajduljon az ott szerzett élmények és a város lenyűgöző hangulatának emlékébe. Most a nosztalgia keltette csapongást kicsit összerendezve megpróbálom megmutatni, milyennek láttam én Spanyolországnak ezt az eldugott szegletét.

#camino #galícia #la coruña #a coruna #a corunha #hercules #herkulesspanyol konyha

Utazás

„A Caminón voltam, de őszintén bevallva még mindig mocskosul éreztem magam..." − Édua útja (2. rész)

Vági Édua | 2017.09.30.

A madridi reptéren állva millió érzés és gondolat kavargott bennem, miközben a spanyol feliratok rengetegében próbáltam tájékozódni... Mit keresek én itt? Mit várok ettől az úttól? Tényleg erre van szükségem? Most majd hirtelen minden egy csapásra jobb lesz? Megváltozik az életem? Egyáltalán, képes vagyok én legyalogolni több mint 800 kilométert...? A mélázó gondolathalmazból a buszsofőr kiabálása zökkentett ki, megérkeztem San Sebastiánba!

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #camino de santiago #el camino de santiago

Utazás
Utazás

A Dicsőséges: Puskás a Deportivo Alavésnél?

Ball Around The Globe | 2017.09.22.

Ismersz olyat, aki 50 nap alatt azért autózott 10 000 kilométert, hogy bejárja Spanyolország leghíresebb stadionjait, beszélgessen a helyi szurkolókkal és minden városban focizzon egy jót? Mi hármat is ismerünk: a BALL AROUND THE GLOBE csapata megvalósította azt, amiről a spanyol futball szerelmesei hétről-hétre álmodnak itthon, és most induló sorozatunkban szerencsére minket is magukkal visznek erre a hatalmas idegenbeli túrára. Az első állomás Vitoria-Gasteiz, hiszen holnap a Deportivo Alavés a bajnok Real Madridot fogadja a Mendizorrotza stadionban.

#spanyol foci #spanyol futball #spanyol labdarúgás #deportivo alavés #alavés #vitoria-gasteiz #mendizorrotza

Utazás

„Indulj és ne nézz vissza! Talán erről szól a Camino..." − Édua útja (1. rész)

Vági Édua | 2017.09.22.

A cél maga az Út − mondják az El Caminóról, és hogy ezen az Úton milyen sorsfordító csodák lehetségesek, arról Vági Édua hosszan tudna mesélni. Szerencsére meg is teszi. A KultúrTapas magazin most induló sorozatában kézen fog minket és szombatról-szombatra végigvezet a Camino de Santiago egy-egy szakaszán, megosztva velünk annak az érzelmi hullámvasútnak a történetét, amiről végül Santiago de Compostelában sikerült leszállnia. A tengeri szélben aztán egy új utazás kezdődött. Mert a Camino sosem ér véget.

#el camino #szent jakab-út #santiago de compostela #camino #zarándoklat #camino de santiago #spanyol zarándoklat #el camino de santiago #elcamino