Spanyol nyaralás? Ezt érdemes tudnod!

Zöld utat kapott a spanyol nyaralás. A spanyol hatóságok legfrissebb enyhítései mellett a Spanyol Turisztikai Hivatal magyar nyelvű videóban segít eligazodni az idei első, immár poszt-Covid nyaralással kapcsolatban. A YouTube-csatornánkon található videóban Tóth Brigitta spanyolországi hírszerkesztő minden információt elmond a biztonságos spanyolországi nyaralásról, így ha idén (is) az Ibériai-félszigeten készülsz nyaralni, ne keresgélj tovább: nálunk mindent megtalálsz, amit csak tudni érdemes.

A Külügyminisztérium legfrissebb híreinek egyike szerint Spanyolország zöld utat adott a magyar nyaralóknak, vagyis hazánk már nem számít a koronavírus szempontjából veszélyt jelentő országok közé. Így az utazási korlátozások is megszűnnek, a nyári hónapokban sem oltási igazolványt, sem PCR-tesztet nem kell „bepakolnunk a bőröndbe” a fürdőruha és a napszemüveg mellé. Ahogy az tavaly óta megszokottnak számít Spanyolország esetében, a beutazóknak egyedül a Spain Travel Health portálon kell regisztrálniuk, és néhány kattintással, a spanyol hatóságok hivatalos applikációjában megkaphatják az egészségügyi „útlevelüket” egy QR-kód formájában.

Spanyolországba utazni idén is maga lesz a kikapcsolódás és a feltöltődés. De hogy melyik közvetlen úti célt, nyüzsgő mediterrán metropoliszt, jól ismert vagy éppen eldugott tengerpartot válasszuk, illetve hogyan készültek a spanyolok a nyaralókra, mit tesznek azért, hogy mindenki számára biztonságos legyen a feltöltődés, arról nézzétek meg a Turespaña, a Spanyol Turisztikai Hivatal legfrissebb videó-anyagát a KultúrTapas YouTube-csatornáján.

Start typing and press Enter to search