Benidorm

#spanyolosok

 • Admin | Benidorm

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • Benidorm, a tengerparti üdülőparadicsom az Alsa busztársaság járataival közvetlenül az Alicantei repülőtérről is megközelíthető, de sűrűn indulnak busz- és vonatjáratok Alicante városból és Valenciából is.
 • A Costa Blanca felfedezésére érdemes autót bérelni, de tömegközlekedéssel is bejárható a vidék: a Costa Blanca települései mentén közlekedik az Alicante TRAM, ami Alicantét, Benidormot, Alteát és Deniát köti össze.
 • Mivel Benidorm a Costa Blanca nem hivatalos „partifővárosa”, mindenhol nagy tömegre számíthatsz.

5 fun fact Benidormról

1. TURIZMUS

Tudtad, hogy 2015-ben Benidorm átlépte a 11 millió vendégéjszakát? Ezzel egész Spanyolországban a negyedik legfelkapottabb turisztikai célpontnak számít, csupán Madrid, Barcelona és San Bartolomé de Tirjana (Kanári-szigetek) előzi meg.

2. ANGOLOK

A nagyszámú brit turistának köszönhetően Benidormban sajátos Gibraltár-hatás érződik. Az angolszász turisták csapatai mellett az angol kiírások és az ír pubok nagy száma miatt is fel- felmerülhet az emberben, melyik országban is van éppen?!

3. VASÚT

Nem szükséges autót bérelnünk ahhoz, hogy Alicantéból eljussunk Benidormba, hiszen a tartomány tengerparti városait összekötő könnyűvasúttal kényelmesen és hamar megtehetjük az alig 50 kilométeres utat.

4. BASZKOK

A XX. század derekán Benidormba települő baszkok örökségeként a belvárosban ma is található néhány utca, amelyet a helyiek zona vascaként emlegetnek. Ha megcsömörlenénk az angol és ír pubok rengetegében, keressük nyugodtan a benidormi városközpont baszk vendéglőit.

5. VÁROSKÉP

Az elképesztő turisztikai fellendülés végérvényesen nyomot hagyott Benidorm városképén, amely mára a tengerparti üdülőhelyek egyik klasszikusa lett. Hangulatos, történelmi óvárosra ne, minden igényt kielégítő szállodasorra és végeláthatatlan homokos partszakaszra ugyanakkor bátran számíthatunk.