Mallorca

#spanyolosok

 • Admin | Mallorca

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A repülőtér 8 km-re fekszik Palma de Mallorca városától, taxival vagy busszal a legkönnyebb megközelíteni a belvárost. Az 1-es jelzésű buszok 15-30 percenként közlekednek.
 • Palma városában két metró és számos buszvonal található.
 • Ajánlott autót vagy motort bérelni ‒ a sziget így fedezhető fel a legszabadabban. A környék persze vonattal és busszal is könnyen bejárható: a TIB járatai a Plaça d'Espanyán található pályaudvarról indulnak és Manacorig, illetve Sa Pobláig utazhatsz velük. Semmiképp se hagyd ki a Palma és Sóller között közlekedő nosztalgiavonatot se: a fából készült vagonokban igazi élmény az utazás! A környező településekre tartó buszok szintén a Plaça d'Espanyáról indulnak.

5 fun fact Mallorca-ról

1. MIRÓ

Tudtad, hogy a híres spanyol festő, Joan Miró 1956-tól 1983-ban bekövetkezett haláláig Mallorcán élt?

2. STRANDOK

Mallorcán több mint 300 strand található. Hófehér homok, kristálytiszta víz és nagyon kellemes hőmérséklet; nem csoda, ha a turisták egyik legkedveltebb spanyol célpontja.

3. KATEDRÁLIS

A strandolás mellett szánjunk egy kis időt a kultúrára is, a sziget legfőbb látványosságának számító katedrális például biztosan kihagyhatatlan spot. A gótikus templomot 1229-ben kezdték el építeni, miután I. Jakab leromboltatta a helyén álló mecsetet. Itt található az egyik legnagyobb rózsaablak a világon, amely eredeti állapotban maradt fenn, átmérője 13 méter.

4. BARLANGOK

Tudtad, hogy a szigeten több mint 200 kisebb-nagyobb barlang található? Ezek közül mindössze öt látogatható, amelyek igazi geológiai kincsek.

5. NÉPESSÉG

Tudtad, hogy közel 400 000 lakosával Palma de Mallorca Spanyolország nyolcadik legnépesebb városa? A sziget teljes népessége ennek több mint a duplája, 860 000 fő.