Santander

#spanyolosok

 • Admin | Santander

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A reptérről legegyszerűbben taxival vagy busszal lehet eljutni a belvárosba. A reptéri busz félóránként indul, az út mindössze 10 perc.
 • Az óceán közelsége miatt gyakran esik az eső, párás a levegő. Ha strandolni szeretnél, júliusban vagy augusztusban utazz, akkor a legmagasabb a napsütéses órák száma.

5 fun fact Santanderről

1. CÍMER

A város címerében érdekes módon Sevilla egyik jelképe, a Torre de Oro látható, valamint egy láncot áttépő hajó. Ennek oka, hogy 1247-ben itt készült el az a 13 bárka, mellyel később Ramón de Bonifaz a Guadalquivir-torkolatától felhajózva 1248. május 3-án áttörte a Sevilla-Triana hidat. Sevillát végül a spanyol seregek 1248. november 23-ára hódították vissza a móroktól.

2. ÉGHAJLAT

A „zöld Spanyolország” szívében fekvő város óceáni éghajlata elsősorban azoknak kedvez, akik nem szeretik a nagy hőséget. A havi középhőmérséklet 10 és 20 fok között ingadozik, és éves átlagban több, mint 1100 mm (!) csapadék hullik egyenletes eloszlásban.

3. SARDINERO

A város egyik legfontosabb negyede a strandjáról híres Sardinero, ahová még akkor is érdemes ellátogatni, ha az idő nem alkalmas a fürdésre. Bár a neve szó szerint annyit tesz, „szardíniaárus”, a kiváló partszakaszon garantáltan nem fogjuk majd úgy érezni magunkat, mint egy szardíniásdobozban.

4. HALÉTELEK

Ha szeretnénk a régió kitűnő halételeinek is a legjobbikát a tányérunkon tudni, látogassunk el a kikötő hangulatos vagy éppen puritán vendéglőibe. Csalódni a lehangolónak tűnő környék ellenére sem fogunk biztosan.

5. BANCO SANTANDER

Tudtad, hogy 1857-ben ebből a városból indult világhódító útjára a Banco Santander? A pénzintézet értékét mára 6 milliárd dollárra teszik, ezzel a második legértékesebb spanyol márkanév, és a világ 21. legnagyobb bankja. Székelye ma is a városban található.