Santiago de Compostela

#spanyolosok

 • Admin | Santiago de Compostela

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • Santiago de Compostelába eljuthatunk a megszokott módszerrel, gyalogszerrel az El Camino útvonalát követve, de ha valaki inkább kihagyná a 800 km-es zarándlatot, akkor sincs egyszerű dolga. Budapestről nem indul közvetlen repülőjárat Santiago de Compostelába, csak átszállással vagy spanyolországi vonat- és buszjáratokat igénybe véve  lehet eljutni a városba.
 • Ha turistaként érkezünk a városba, érdemes jó előre gondoskodni a szállásról ‒ a nagy zarándokforgalom miatt hamar elfogyhatnak a férőhelyek.

5 fun fact Santiago de Compostelaról

1. RALLY

A Santiago de Compostela-i óváros egyik macskaköves utcája bizony nemcsak a Caminóról, hanem a Párizs-Dakarról is híres. A két végén található ugyanis a Paris valamint a Dakar nevű bár, amik nemcsak a helyi fiataloknak, hanem a turistáknak is kitűnő kiindulópontként szolgálhatnak egy sajátos teljesítménytúrához.

2. VILÁGÖRÖKSÉG

Óvárosa Segoviáéhoz hasonlóan 1985 óta a világörökség része, de érdekes módon a listán a város nevével szinte összenövő El Camino de Santiago is megtalálható.

3. ZARÁNDOKHELY

Róma és Jeruzsálem mellett a kereszténység harmadik legfontosabb zarándokhelye, székesegyháza a város nevét is adó Szent Jakab apostol nyughelye.

4. ZARÁNDOKUTAK

Bár a Caminót általában egyes számban emlegetjük, valójában szinte megszámlálhatatlanul sok út tart Santiagóba: Franciaországból a zarándokok négy különböző módon is becsatlakozhatnak a spanyol utakba, de Portugáliából, Németországból, Ausztriából és Magyarországról is vezetnek oda hivatalos ösvények. Ezen kívül Ferrolból és La Corun͂ából indult hagyományosan az angliai partraszállók zarándoklata.

5. TIPIKUS ÉTELEK

Bár a városban jártunkban-keltünkben számos étterem és bár hívogatja a turistát, mindig igyekezzünk olyan helyre betérni, ahol helyiek is vannak. Ha itt kóstoljuk meg a galíciai különlegességnek számító főtt krumplin kínált polipot (pulpo a la gallega) vagy Szent Jakab-kagylót (viera), biztosan nem fogunk csalódni.