Zaragoza

#spanyolosok véleménye

 • Admin | Zaragoza

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • Budapestről nem indul közvetlen repülőjárat Zaragozába, csak átszállással lehet eljutni repülővel Aragónia székhelyére. Ha szeretsz vonatozni, a Renfe vasúttársaság járataival másfél óra alatt megközelítheted a várost Madridból vagy Barcelonából.
 • A város korrekt busz- és villamoshálózattal rendelkezik. A leghasznosabb vonal talán az 1-es villamos pályája, amely érinti az Avenida de César Augustót és a Plaza de Españát, a Plaza Aragónról már nem is beszélve.
 • Zaragozában rengeteg bicikliutat találhatsz, érdemes bringára pattanni! Egy dologra figyelj csak, mielőtt átadnád magad a suhanásnak: 30 km/h a megengedett maximális sebesség.

5 fun fact Zaragozáról

1. TAOISTA KATEDRÁLIS

A város katedrálisa az egyetlen olyan keresztény építmény a világon, amelyen taoista szimbólumok láthatók (téglából kirakott hat egymás feletti vonal, felváltva egy-egy megszakított és megszakítás nélküli).

2. MOZI

Tudtad, hogy itt forgatták Spanyolország első mozifilmjét? Alig egy évvel a mozi feltalálása után, 1896-ban Jimeno Correas már meg is alkotta a Salida de misa del Pilar című filmjét. 

3. KÖZPONT

A város fontosságát kedvező központi fekvése biztosítja: nagyjából egyenlő távolságra – körülbelül 300 kilométerre – fekszik Madridtól, Barcelonától, Valenciától, Bilbaótól és Toulouse-tól is.

4. CIERZO

Zaragoza egész Spanyolországban híres, vagy inkább hirhedt, száraz és hűvös klímájáról. Az egyik legkellemetlenebb hatást az aragóniai szél, az ún. cierzo nyújtja, amely nagyon lecsökkentheti a hőérzetet. Ha az őszi-téli hónapokban látogatunk a városba, mindig készüljünk meleg holmival.

5. VILÁGKIÁLLÍTÁS

A város adott otthont a 2008-as világkiállításnak, melynek fő témája a víz és a fenntartható fejlődés voltak. Ennek megfelelően 2005 és 2015 között, a „Víz Évtizedében” Zaragozában székelt az ENSZ Titkársága is.