5 spanyol karácsonyi ajándékötlet, aminek a pénztárcád is örülni fog

Egyre fogynak a napok karácsonyig, ezért gyorsan dobunk egy mentőövet, ha még mindig bajban vagy az ünnepi meglepetésekkel. Az igazi karácsonyi meglepetésünk az, hogy nem is olyan nehéz igazi karácsonyi meglepetést találni. Nem hiszel nekünk? Mutatjuk!

1. Együtt (l)enni jó

Szeretnéd meglepni őt egy felejthetetlen spanyol utazással, de a pénztárcád lassan repjegyek nélkül is overbookingot jelez? A Pata Negra ajándékutalványa pillanatok alatt átvágja a karácsonyi díszszalag gordiuszi-csomóját. Ha nem is olyan pihentető, mint egy spanyol nyaralás, a pesti és a budai Pata Negra tapas bárokban eredeti andalúz csempék és hamisítatlan spanyol sonkák varázsolják el szerette(i)det, vagy mondjuk úgy, Spanyolország csupán egy falatnyira van.

A tetszőleges ősszegű és egy évig felhasználható ajándékkártya ráadásul nemcsak azért lehet személyre szabott, mert névreszóló és mutatós, hanem mert mindhárom Pata Negra étteremben beváltható: a fülledt, spanyolos hangulatot kedvelők Pesten; a színpompás andalúz haciendát Budán; a prémium kategóriájú faszénparázson sült húsokat pedig az Asador de Pata Negrában élvezheti ki az ajándékozott − és remélhetőleg az ajándékozó is.

2. Borban az ajándék

Az ünnepi asztal mellett talán még azok is felbontanak egy-egy palack bort, akiknek évközben ez eszébe sem jutna. Sőt, a karácsony közeledtével nem csak barátainkat, de gyakran üzletfeleinket is megajándékozzuk, és ilyenkor igazán nem árt, ha ki tudunk törni az egyhangúságból. Whiskey-ből lesz még otthon egy pár, ráadásul a borkedvelők számára ár-érték arányban nehéz lenne jobb ajándékot találni a spanyol boroknál.

A Vino Castillo Borház kínálatában nemcsak a legnagyobb hazai spanyol szortimentet fogjuk megtalálni, hanem remek féláras akciókat és ingyenes házhozszállítást is. Érdemes körülnézni a webshopban, hiszen egy kis utánajárással − barátok esetében egy ügyes leinformálással − a kedvenc spanyol (bor)régiók és nyári úti célok nedűivel könnyen beletalálhatunk a jóba. Ráadásul ki sem kell tennünk a lábunk érte, ami ebben a decemberi felfordulásban szintén nem elhanyagolható…

3. (Spanyol) könyv, a legszebb ajándék

Biztos elcsépelt, de aki szeret olvasni, annak tényleg a könyv a legszebb ajándék. Pláne, hogy kevés meglepetést lehet annyira személyre szabni, mint egy idegennyelvű-, kedvenc szerző, vagy éppen különleges és ritka kiadás fémjelezte könyvajándékot. Spanyoltanulóknak egy könnyített, spanyol easy-reader válogatás rögtön a fejtöréseink végét jelentheti, de nem feltétlenül kell spanyolosnak lennie a szerettünknek, hogy spanyol könyvet kapjon − nem elég személyes, hogy akitől kapja, az igazi őrült spanyolos…?

Egy kis inspiráció: kedvenc spanyol könyveink (katt a képre!)

4. Kedvenceink akcióban

Elég volt egy gyors Google-keresés ahhoz, hogy rájöjjünk, még a hazai, sokszor igencsak szegényes (még őszintébben: pocsék) spanyol DVD-kiadások terén is parádés ajándékokat találni. Ott van például a kevésbé szép nem képviselői számára kétes etalonként szolgáló Torrente díszdobozos kiadása − vigyázat, ünnepi sláger-gyanú! − vagy a kedvenc spanyol filmjeink listáját vezető (Mocsárvidék) és arról érthetetlen módon éppenhogy lecsúszó (Halálos tézis) modern klasszikus is. Érdemes kutakodni, hiszen a karácsony ellenére − vagy éppen azért − még egy jó kis akciót is kifoghatunk.

Kedvenc spanyol filmjeink (katt a képre!)

5. Süssünk-főzzünk!

Sajnos gyakran előfordul, hogy a nagy karácsonyi ajándékhajkurászásban pont a lényeget veszítjük szem elől. Hiába puffogtatjuk, hogy jobb adni, mint kapni, ha időközben kidülledt szemekkel rohangászunk és szeretet helyett az infarktus „melengeti” a szívünket… Néha ráadásul egy kis figyelmesség többet ér bármilyen személytelen ajándéknál, ezért ha tudjuk, hogy szeretteink örülnének egy kis spanyolos karácsonyi hangulatnak, itt az ideje elengedni a feszkót és sütni egy ünnepi roscónt! Garantáljuk, hogy a legnagyobb meglepetést az találja meg benne, aki megsüti…

Készíts otthon roscónt (katt a képre!)

Start typing and press Enter to search