¡Feliz cumpleaños, spanyolosok!

2 évesek lettünk. Vagy 5. Ez tulajdonképpen csak nézőpont kérdése. Egyik sem rövid idő, de azért ne aggódjatok, még nem tervezünk nyugdíjba menni. Sőt, hamarosan születésnapi meglepetéssel készülünk Nektek.

Bármennyire is pózolunk most, be kell lássuk, az igazi születésnaposok valójában Ti vagytok. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen néhányan már az 5 évvel ezelőtt startoló KultúrTapas blog első posztjainál is lelkesen kattintgattatok, 2 évvel ezelőtt pedig mindannyiunkkal nagyot fordult a világ.

„A külvárosi bárok borgőzös hangulata ugyanolyan részét képezi Spanyolországnak, mint a világhírű múzeumok installációi.”

− jelentettük ki merészen 5 évvel ezelőtt, hozzátéve, hogy aki kizárólag Picassóra vagy serrano sonka tapasokra számít, az csalódni fog. A KultúrTapas online magazin 2014-es indulása aztán bebizonyította, hogy szerencsére kevesen csalódtatok, mára pedig Ti alkotjátok Magyarország egyik legnagyobb spanyolos közösségét.

Mi azt szeretnénk, ha ebben a közösségben mindenki jól érezné magát − a Pireneusokon innen és túl. Akit a magazin cikkei hívogatnak, keresgéljen és kattintson minél többször, de akkor se csüggedjen, ha éppen nem talál valamit. Nemcsak a Facebookon, emailben is írhattok nekünk, várjuk az ötleteket és a tippeket, sőt, spanyolos kérdésekre is mindig szívesen válaszolunk az imperfecto használatától kedvenc spanyol sörünkig bezárólag. És ehhez még születésnapra sincs szükség!

2 évvel ezelőtti ígéreteink ma

„Egyeseknek Cervantes. Vagy Gaudí. Vagy a spanyol borok. Esetleg az el Clásico. Vagy végeláthatatlan homokos partok. Sziklákat csapkodó tarajos hullámok az Atlanti-óceán horizontja alatt. Álmos vasárnap délutánok egy középkori főtéren. Egy megnyugtató café con leche, vagy éppen a gyorsvasút száguldó csodája. A végtelen olajligetek. Vagy égig érő pálmák. Évezredes barlangrajzok és világhírű festmények. A flamenco keserédes mozdulatai. A Camino kilométerei testben és lélekben, esetleg bikák patáinak dobogása a macskaköves utcákon… mindenkinek mást jelent Spanyolország. Nekünk a szenvedélyünket.

Egyeseknek talán szélmalomharcnak tűnik, a KultúrTapas online magazin mégis eltökélt abban, hogy mostantól ezt a szenvedélyt adja át Olvasóinak. A Don Quijote, netán Picasso szerelmeseinek, a spanyol ízek kedvelőinek és a világbajnokok szurkolóinak. De leginkább azoknak, akik még nem ismerik ezt a csodálatosan sokszínű országot, amelynek kultúrája még ma is rejtélyesnek és romantikusnak tűnhet a magyar ember számára. Mi elsősorban ezt a sokszínűséget szeretnénk megmutatni Nektek, formai és tartalmi korlátok nélkül. Felfedve a rejtélyeket, de semmiképpen sem eloszlatva a romantikát.”

A célunk pedig az, hogy ezentúl Ti is minél több szerepet kapjatok ebben a közösségben. Már eddig is jöttek tőletek vendégírások, néhányan megosztottátok velünk életetek egy kis szeletét az Otthon Spanyolországban-sorozattal, de nemrég létrehoztuk az Együtt a spanyolosok Facebook-csoportot is annak érdekében, hogy egymással is megoszthassatok bármit, ami spanyolos. Egyre többen vagyunk az Instagramon is, ahol a #kulturtapas hashtaget használva megoszthatjátok velünk a legszebb spanyolos pillanataitokat… és itt még nincs vége, hamarosan jön a folytatás! Ugye emlékeztek?

Spanyolország minket, Mi egymást inspiráljuk

Start typing and press Enter to search