Javier Bardem, a spanyol rögbi régi-új sztárja

A rögbi és a színészkedés nem fér meg egymással. És ez most kivételesen nem egy szokásos fricska a kőkemény rögbi-játékosok és a kényeskedő focisták között, hanem az Oscar-díjas spanyol színészikon, Javier Bardem karriertörténete… Igen, pontosan.

Ermenegildo Zegna keresve sem találhatott volna jobb főszereplő(ke)t. Az olasz divatház tavaszi-nyári kollekciójának reklámarca nem más, mint az Oscarra jelölt brit színész-üdvöske, Dev Patel és a spanyol Javier Bardem. Ezeken a hasábokon utóbbit biztosan nem kell bemutatni, de ez nem jelenti azt, hogy ne mutathatna valami újat. Kevesen tudják ugyanis, hogy Mr Penélope Cruz − ezért biztos kapnánk egy kis sűrített levegőt − kamaszkorában

a spanyol rögbi-válogatott egyik kiemelkedő tehetségének számított,

a Zegna kreatívjai pedig jó érzékkel építettek erre a kampányban. Így lehet, hogy a rögbi-labdával játszó, életnagyságú Bardemmel már az Andrássy úton is könnyen szembe találhatjuk magunkat − természetesen az olasz luxusmárka üzlete előtt. A Kanári-szigetek-i ikon természetesen a Craig McDean által rendezett reklámszpotban sem vall szégyent, és még egy diszkrét bodicseket is bemutat:

„A rögbi sport, a golf játék.”  Bardem pedig tudja, miről beszél. Legalábbis, ami a rögbit illeti biztosan. 9 évesen a bátyja unszolására ismerte meg a sokszor kőkeménynek bélyegzett sportágat, és egészen a húszas évei és színész karrierje fellendüléséig űzte. Méghozzá hatalmas sikerrel: a Madridban játszó későbbi Oscar-díjas az U16-os és az U18-as spanyol válogatottban egyaránt meghatározó szerepet játszott és csupán két okból nem futhatott be nagyobb karriert rögbi-játékosként:

1. Bigas Luna és a Sonka, sonka már 23 évesen eldöntötte a sorsát

2. „Spanyolországban rögbi-játékosnak lenni olyan, mint Japánban torreádornak”

Nem vitatkozunk Bardemmel. És örülünk a szerencsénknek, mert a rögbisikerek mellett biztosan nem láthattuk volna őt örök spanyol kedvenceinkben, a Belső tengerben vagy éppen Pedro Almodóvar egyik klasszikusában (Eleven hús)És a Nem vénnek való vidék sem ért volna sokat a marhabénító nélkül, néhány ezer kilométerre egy fantasztikus spanyol rögbi-játékossal a keretben. Ezzel az érmével szerencsénk volt…

Start typing and press Enter to search