Spanyol bajnoki sajtószemle

A spanyol La Liga legnagyobb rangadóit bizonyára egy hazai futballszerető sem hagyja ki szívesen. Mivel a Real Madrid és az FC Barcelona mellett a többi hispán klubnak is egyre több szurkolója van idehaza, a KultúrTapas magazinban sajtószemlézzük Nektek a spanyol újságokat. A meccseket bárki megnézheti a tévében is, de vajon hogy látják őket a spanyol szakírók?

A Primera División 11. fordulójának pénteki nyitómérkőzésen a Córdoba hazai pályán sem tudta legyőzni a több mint egy órán át 10 emberrel játszó Deportivót. Az andalúz csapat új mestere, Miroslav Djukics játékos pályafutásának meghatározó klubja ellen végül nem tudta felrázni a Córdobát, amelynek három mérkőzésen begyűjtött 2 pontjánál már csak a mutatott játéka siralmasabb − véli az El País politikai napilap sportszakírója.

Egyelőre Djukics sem tud segíteni a Córdobán

A sereghajtó mérkőzésénél jóval több figyelem jutott a Barcelona almeríai vendégjátékának, amely az (el)vártnál több izgalmat hozott a katalán szurkolók számára. A dél-spanyol alakulat vezetését követően nem véletlenül hirdette a madridi székhelyű Marca szalagcíme: Suárez passzai újraélesztették a Barçát. Valóban, a katalánok rendkívül gyenge első félidei játékát követően az uruguayi csatár nagyvonalúsága és két gólpassza hozta vissza a csapatot a “szakadék széléről”. A spanyol futballszakírók egyöntetűen állítják, hogy a nyugalom megőrzése miatt létfontosságú volt a 3 pont begyűjtése a Barcelona számára a válogatott szünet előtt.

Luis Suárez gólpasszai megmentették a katalánokat

Madrid északi részén még ennél is nyugodtabbak lehetnek, hiszen a Bernabéu közönsége tükörsima mérkőzésen 5:1-es győzelemnek örülhetett a Rayo Vallecano ellen. A madridi As sportlap kiszámolta, hogy a Madrid ebben a ritmusban menetelve pontosan 145 góllal fejezné be az idei spanyol bajnokságot. A királyi klub kiváló formája ellenére a számolgatás talán még korai, hiszen a bajnoki pontvadászat egyharmadánál sem járunk. A spanyol fővárosban érthetően mégis örömmel foglalkoznak a csapat góltermésével vagy éppen Cristiano Ronaldo szombaton bemutatott aranycipőjével, és ezt még a Mundo Deportivo szarkazmusa sem tudja elrontani. A barcelonista sportlap szerint Cristiano “szombaton fordítva vette fel az aranycipőjét, hiszen csak egy gólt szerzett”.

Gólöröm madridi módra

A vasárnapi négy mérkőzésen nem kevesebb, mint három döntetlen esett, néhol egészen kevés játékkal. Sevilla, a csatatér − írta az El País helyszíni tudósítója a hazai csapat Levante elleni mérkőzéséről. A Sánchez-Pizjuán stadion 35 ezer nézője kevés futballt és sok szabálytalanságot láthatott, a valenciai Mestallába kilátogatók azonban talán még ennyit sem. Az eddig bravúrosan szereplő hazai alakulat nem bírt a szervezett, ám továbbra is bukdácsoló Athletic Clubbal, amely így értékes, “bankrablással felérő” tettet hajtott végre. A Mundo Deportivo kiemeli, “a bilbaóiak elsőként ikszeltek az idényben a Mestallában, ahol meg tudták akadályozni, hogy a Valencia átvegye az irányítást a mérkőzés felett.”

Beñattal ellentétben az Athletic nem fogott padlót Valenciában

A forduló zárómérkőzését San Sebastiánban játszották, ahol a bajnok Atlético de Madrid hiába szerzett vezetést Mandzsukics találatával, végül pont nélkül távozott az Anoetából. Az As kiemeli, hogy a madridi csapatra “nem lehetett ráismerni” az északi üdülővárosban, miközben a baszk alakulat előbb egyenlített, majd Agirretxe fejesével a hajrában megnyerte a mérkőzést. A hazaiak ezzel elkerültek a kiesőzónából és nyugodt körülmények között várhatják a két hét múlva esedékes 12. fordulót. Már amennyire persze egy edző nélküli klubnál nyugodtnak lehet maradni.

A Real Sociedad kezdőcsapata a bajnok ellen

Start typing and press Enter to search