Spanyol futballműhely a Corvinuson: A LaLiga beszáll a magyar fociba

A világ egyik legjobb labdarúgó bajnokságát képviselő LaLiga együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetemmel (Corvinus) a magyar sportgazdaság fejlesztése érdekében. A megállapodást az egyetem budapesti campusán jelentették be, ahol mindkét fél képviselői aláírták a keretmegállapodást.

Az együttműködés keretében a LaLiga és a Corvinus közös sportgazdasági kezdeményezéseket fognak tenni különböző területeken, hogy a hallgatók jobban megérthessék a sportgazdaság globális környezetét: elsősorban a menedzsment, marketing, pénzügy, technológia és innovációs témakörök vannak a figyelem középpontjában.

José Moya, a LaLiga Business School vezetője hangsúlyozta: „nagyszerűnek tartjuk a lehetőséget, hogy a LaLiga tapasztalatait megoszthatjuk Magyarországon, európai környezetben. Ez a megállapodás formálisan is megerősíti a LaLiga elkötelezettségét a sportszektor hatékonyságának és felelős működtetésének fejlesztése iránt, összhangban a szlogenünkkel: ‘ez nem futball, ez a LaLiga’. Ebben mások vagyunk, mint bármely más liga, nemcsak a sport területén, hanem az oktatási elképzeléseinkben is”.

A sportgazdaság folyamatosan növekvő szektor világszerte, számos lehetőséget kínálva a az iparág különböző szegmenseiben. A LaLiga számos latin-amerikai és az USA-beli Columbia University és a Pennsylvania State University után Európában elsőként a Corvinus-szal kötött együttműködési megállapodást. Ez a megállapodás segíteni fogja, hogy világszínvonalú sportgazdasági oktatáshoz férjenek hozzá a magyar szereplők.

Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita, a Corvinus Gazdálkodástudományi Karának dékánja kiemelte: „keressük az újabb lehetőségeket, hogy hosszú távú együttműködést alakítsunk ki olyan szakmai szervezetekkel, amelyet saját területük élvonalát képviselik globális szinten. A Corvinus elkötelezett abban, hogy olyan szervezetek munkáját támogassa, amelyek nemcsak üzleti érdekeket, hanem szélesebb társadalmi célokat is szolgálnak. A LaLiga egy ideális partner stratégiánk megvalósításában”.

Diego Sánchez, a LaLiga magyarországi képviselője hozzátette, hogy „ez egy olyan stratégiai együttműködés, amely tükrözi, hogy nem csupán a labdarúgás, de általánosabban a sportgazdasági oktatás fontos számunkra. Számos kapcsolódás van Magyarország és a LaLiga között, és meggyőződésem, hogy sokat tanulhatunk egymástól. Nem is találhatnánk jobb partnert a Budapesti Corvinus Egyetemnél, amely a legmagasabb színvonalat képviseli, érdemi nemzetközi beágyazottsággal”

Dr. Kozma Miklós, a Corvinus Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának nemzetközi kapcsolatok vezetője felhívta a figyelmet annak jelentőségére, hogy a megállapodás hozzájárulhat „nemcsak az egyetemi oktatás és a tudományos kutatások színvonalának további emeléséhez, hanem olyan korszerű működési modellek megalkotásához, amelyek a sport fő érintettjeinek valós értéket adnak, fenntartható módon. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. A LaLiga inspiráló mintát, értékes know-how-t adhat ehhez, mind globális terjeszkedésének sikere, mind érett társadalmi beágyazottsága alapján, amelynek helyi viszonyokhoz illesztését a Sportgazdaságtani Kutatóközpont segíteni fogja”.

A megállapodás aláírása mindkét szervezet elkötelezettségét tükrözi a hazai sportszektor fenntartható fejlődésének támogatásában a tudás és a stratégiai elképzelések kölcsönös megosztásán keresztül.

Start typing and press Enter to search