Beköszöntő

Molnár Péter Egyeseknek Cervantes. Vagy Gaudí. Vagy a spanyol borok. Esetleg az el Clásico. Vagy végeláthatatlan homokos partok. Sziklákat csapkodó tarajos hullámok az Atlanti-óceán horizontja alatt. Álmos vasárnap délutánok egy középkori főtéren. Egy megnyugtató café con leche, vagy éppen a gyorsvasút száguldó csodája. A végtelen olajligetek. Vagy égig érő pálmák. Évezredes barlangrajzok és világhírű festmények. […]

Molnár Péter

Egyeseknek Cervantes. Vagy Gaudí. Vagy a spanyol borok. Esetleg az el Clásico. Vagy végeláthatatlan homokos partok. Sziklákat csapkodó tarajos hullámok az Atlanti-óceán horizontja alatt. Álmos vasárnap délutánok egy középkori főtéren. Egy megnyugtató café con leche, vagy éppen a gyorsvasút száguldó csodája. A végtelen olajligetek. Vagy égig érő pálmák. Évezredes barlangrajzok és világhírű festmények. A flamenco keserédes mozdulatai. A Camino kilométerei testben és lélekben, esetleg bikák patáinak dobogása a macskaköves utcákon… mindenkinek mást jelent Spanyolország. Nekünk a szenvedélyünket.

Egyeseknek talán szélmalomharcnak tűnik, a KultúrTapas online magazin mégis eltökélt abban, hogy mostantól ezt a szenvedélyt adja át Olvasóinak. A Don Quijote, netán Picasso szerelmeseinek, a spanyol ízek kedvelőinek és a világbajnokok szurkolóinak. De leginkább azoknak, akik még nem ismerik ezt a csodálatosan sokszínű országot, amelynek kultúrája még ma is rejtélyesnek és romantikusnak tűnhet a magyar ember számára. Mi elsősorban ezt a sokszínűséget szeretnénk megmutatni Nektek, formai és tartalmi korlátok nélkül. Felfedve a rejtélyeket, de semmiképpen sem eloszlatva a romantikát.

Legyen a Ti szenvedélyetek is Spanyolország!

 

Start typing and press Enter to search