Diálogos: Folytatódnak a spanyol-magyar írótalálkozók

A koronavírus ideiglenesen az online térbe repítette, de idén ősszel ismét visszatér a spanyol kultúrát gyakran és szeretettel befogadó Uránia Nemzeti Filmszínház falai közé a Diálogos: Spanyol-magyar irodalmi találkozások sorozata. A 2019-ben a Spanyol Nagykövetség kezdeményezéseként indult irodalmi programsorozat idén is a kortárs spanyol irodalom legnagyszerűbb alakjait hozza el Budapestre, hogy magyar pályatársaikkal beszélgessenek – sokunk örömére.

Ének, tánc, hegyek, „ez nekem való”,

mondja Szabó T. Anna költő, író az Énekelek, s táncot jár a hegy című regényről, amellyel Irene Solà 2020-ban elnyerte az Európai Unió Irodalmi díját. Így ismét nem túlzás azt állítani, a spanyol és a magyar kortárs irodalom élvonala ad egymásnak találkozót október 14-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A Spanyol Nagykövetség által, a Cervantes Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház közreműködésével megrendezett Diálogos irodalmi programsorozat keretein belül a két női sikerszerző, Szabó T. Anna és Irene Solá beszélget irodalomról, költészetről, a természetfölöttiről, boszorkányokról, női és alkotó erőről, és arról, hogy mindez hogyan van ma jelen a mindennapjainkban, az olvasmányainkban és  a fantáziánkban.

A Diálogos irodalmi programsorozat beszélgetései során közelképet kapunk a szerzők munkásságáról, egyéni látásmódjáról, miközben az is felvetődik majd, hogyan látják a szerzők saját szerepüket a kortárs irodalomban. A szerzőket Bakucz Dóra műfordító, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója kérdezi. A beszélgetések nyelve magyar/spanyol, szinkrontolmácsolás biztosított.

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával valósul meg. A belépés díjtalan, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A beszélgetés után spanyol borkóstolással készülnek a szervezők.

Start typing and press Enter to search