Fotópályázat: irány Salamanca!

Hivatalosan is lezárult a KultúrTapas magazin történetének első fotópályázata. Az alábbiakban röviden beszámolunk a játék lebonyolításáról és természetesen bemutatjuk a győztes pályaműveket is. Kezdődhet a dobpergés!

Hola fotópályázat

„Régóta tervezzük, hogy korábbi sikeres Facebook-játékaink után bevonunk Benneteket a KultúrTapas közösségi oldalának alakításába, egyben teszteljük azt a hispano-fanatizmust, ami az elmúlt hónapokban felénk árad tőletek.” − hirdettük meg júniusban a KultúrTapas magazin történetének első fotópályázatát. Nektek köszönhetően végül nem kellett csalatkoznunk a lelkesedésben, hiszen közel száz résztvevő 250 pályaműve érkezett hozzánk, komoly feladat elé állítva ezzel a szerkesztőség csapatát.

A folyamatos előzsűrizés mellett publikált spanyolországi fényképek hatalmas sikert arattak Facebook-oldalunkon. A KultúrTapas követőinek „kedvelései” mellett a pályázók népszerűsítési kampánya is jelentősen hozzájárult a várakozáson felüli, hatalmas versenyhez. Sajnos azonban egy váratlan esemény beárnyékolta a játék tisztaságát, egyszerre megdöbbentve a pályázókat és a szerkesztőség tagjai. Az ázsiai internetes kártevők támadásával szemben tehetetlennek bizonyultunk, a további károk megelőzésének érdekében pedig kénytelenek voltunk nehéz döntéseket is meghozni.

A KultúrTapas szerkesztősége nem szerette volna, ha mások miatt közel száz olvasónk lelkes munkája elvész, nem beszélve a diviertEspañol és az Academia Mester által felajánlott salamancai nyelvtanfolyam lehetőségéről. Az egyenlő feltételek fenntartásának érdekében végül a díjakat kizárólag szakmai szempontok alapján ítéltük oda, minden, az előzsűrizésen átesett pályamű értékelése mellett. A minőségi fényképanyagnak köszönhetően nem számít meglepetésnek, hogy rendkívül szoros végeredmény született. Lássuk is a díjazottakat, akiknek szívből gratulálunk!

Fotópályázatunk fődíjának nyertese:

Granada, Andalúzia (Domokos Kinga)

Domokos Kinga képét látva a szerkesztőség minden tagja elismeréssel csettintett. Elsősorban különleges hangulata miatt emelkedett ki a pályaművek közül, a spanyol bár-kultúra szerelmeseiként bátran vállaljuk a kijelentést: ez a kép egy darabka Spanyolország.

Második helyezett

Béjar, Kasztília és León (Szentgyörgyváry Flóra)

Szentgyörgyváry Flóra fényképe a salamancai Béjar mellett készült, és egy igazán különleges pillanatot ábrázol. A nap sugarai elnyújtóznak a kopár vidéken, az ég ragyogóan tiszta, szinte hallani a csendet és a nyugalmat. A természet tökéletes pillanata ez.

Harmadik helyezett

S’Agaro, Katalónia (Szántó Violetta)

Szántó Violetta fotója dobogós helyezéssel zárta pályázatunkat, ebben a kánikulai hőségben pedig különösen vágyakozunk a Földközi-tenger hűs habjaiba. Még úgy is, ha azok a sziklák bizony óva intenek…

A zsűri különdíja

Salamanca, Kasztília és León (Aczkov Adriána)

Aczkov Adriána kapja a KultúrTapas zsűrijének különdíját egy olyan képpel, ami mindannyiunkat mosolyra fakasztott. Reméljük, a fotópályázat csütörtöki díjátadója is ilyen mosolygós hangulatban telik majd. Várunk mindenkit szeretettel!

Start typing and press Enter to search