Spanyolország a terézvárosi Népek Fesztiválján

Terézváros a Magyarországon található legtöbb követségnek, így Spanyolországénak is helyet adó budapesti kerület. Az idén nyáron először megrendezésre kerülő, Hunyadi téri Népek Fesztiváljának következő vendége Horvátország és Szerbia után éppen Spanyolország lesz 2021. július 31-én, szombaton.

Az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, a budapesti Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet közös rendezvénye a terézvárosi Hunyadi téren a Népek Fesztiváljának nyári programsorozatához kapcsolódik. Ennek keretében a Terézvárosban található nagykövetségek mutatják be népük, országuk szokásait, népviseletét, kortárs irodalmi felolvasásokkal, zenei bemutatókkal és ételek kóstoltatásával színesítik jelenlétüket.

PROGRAM

Időpont: 2021. július 31. 15.30 
Helyszín: 1067 Budapest, Hunyadi tér

15.30      Megnyitó

16.15      Hogyan készül a jó gazpacho? Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövetének                        közreműködésével

16.45      Spanyol gitárkoncert I. (Zoltai Döme és Tóth Benedek közreműködésével)

17.15      Ízelítő a spanyol irodalomból (Julia Otxoa “Különös küldemény” c. kötetéből Rezes Judit színművész olvas fel)

17.30      Amint kint, úgy bent – Vándorúton a Caminón  (Dukát Csilla, a Szent Jakab társaság elnöke)

18.15      Pasión flamenca  (Pirók Zsófia és Lippai Andrea flamenco estje, gitár: Alex Torres, ütőhangszerek: Tar Gergely)

19.30      Spanyol gitárkoncert II.  (Daniel Montes  <Mexikó>  és Bianca Laboissiere <Brazília> koncertje)

20.00      Spanyol fiesta  – a nyár slágerei és tánctanítás (Asereje és Macarena)

21.00      Kertmozi:  Julieta  (rendezte: Pedro Almodóvar, 2016, 100’)

A Gyereksarokban 15.30 és 20.00 között gyerekprogramok, ismeretterjesztő játékok, nyeremények

A Hunyadi téri Spanyolország-kiállítást Dr. Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője nyitja meg, a megjelenteket pedig Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövete, valamint Soproni Tamás, Terézváros Polgármestere köszönti.

Start typing and press Enter to search