TEO y la MAR – Flamenco est a Muzikumban

A Flamenco világnapjához igazítva november 18-án pénteken egy igazán ünnepi estén sodródhatsz az andalúz dallamokkal, a lüktető ritmussal, a duzzadó, majd apadó érzelmekkel teli mozdulatokkal a Muzikum színpadán: TEO y la MAR, azaz Keck Mária flamenco táncművész és énekes, valamint Teo Mandžuka flamenco gitárművész duójára ráadásul most jegyeket is nyerhettek nálunk!

Ha meghalljuk a szót: flamenco, legtöbbünk a perzselő napfényben úszó andalúz városokra, végletes érzelmeinkre, tüzes szenvedéllyel sodródó táncosnőre, vörösre, feketére, a ritmus sebes pergésére gondol. A flamenco mindez és ennél még sokkal több. Egy kultúra, egy életforma, egy nyelv, egy művészeti kifejezési forma, és mindezek révén egy olyan közeg, médium, idő és tér, ami összeköt minket, amiben találkozhatunk és kapcsolódhatunk.

FLAMENCO NYEREMÉNYJÁTÉK A KULTÚRTAPAS INSTAGRAM-OLDALÁN

Kapcsolódhatunk e távoli kultúrával, annak felszabadító végletességével, nevetni és sírni késztető energiáival, de egymással és magunkkal is a zenén, a ritmuson, a mozdulaton, az élményen, az odafigyelésen keresztül. A flamenco előadás misztikus körébe ugyanúgy belép a néző, mint az előadó. Együtt sodródunk a dallammal, a lüktető ritmussal, a duzzadó, majd apadó érzelmekkel teli mozdulatokkal egy olyan végpont felé, ahol mindannyian igazi lelkesedéssel, inspirációval telten, felszabadultan, tele annak a bizonyos napfénynek az erejével örülünk majd az élménynek, amit együtt éltünk át.

A TEO y la MAR Keck Mária flamenco táncművész és énekes, valamint Teo Mandžuka flamenco gitárművész duója, amelyben saját flamenco alapú kompozíciókat és hagyományos flamenco darabokat játszanak, utóbbiakat a műfaj improvizatív hagyományai szerint. A felálláshoz ez alkalommal Böröcz Petra flamenco táncművész csatlakozik vendégművészként a Muzikum színpadán!

Keck Mária – ének, cajón, tánc
Böröcz Petra – tánc
Teo Mandžuka – flamenco gitár

Belépő: 3900 HUF (teljes ár)

Jegyek 2022. OKTÓBER 19-től kizárólag a TIXA rendszerében kaphatók

Dátum, helyszín:
2022.11.18. (péntek), 19.00
Muzikum Klub & Bisztró | Klubterem
1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Start typing and press Enter to search