spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

A spanyoltanulás művészete: Dalí és a spanyol nyelvtan

KultúrTapas | 2020.05.10.

A spanyol nyelv maga a művészet. Lírai, dallamos, és egy igazán egyedi kultúra hangja, amin olyan festőművészek szólnak hozzánk, mint Picasso, Dalí vagy éppen Miró. Ingyenes online spanyoltanfolyamunkkal az Instagramon mutatjuk be a spanyoltanulás művészetét: a festőgéniuszok inspirációját kihasználva a prepozíciók, az elöljárószavak használatát visszük vászonra, majd a szókincsfejlesztéssel lépünk újabb szintre. Velünk tartotok?

#spanyol nyelvtan #spanyol festők #spanyoltanulás #spanyoltanfolyam #spanyolkurzus

Spanyol Nyelvtanulás

Karanténspanyol: Spanyol nyelvtani gyakorlatok az Instagramon!?

Molnár Péter | 2020.04.21.

Szeretnéd kihasználni a karantént a spanyoltanulásra, de sem a spanyol nyelvtankönyvek, sem a pénztárcád nem motiválnak igazán? 1200 spanyolos már tudja, hogyan dobja fel a spanyoltanulást az #instaspanyol karanténkurzusa: ingyenes spanyol tanfolyam minden szinten, nyelvtanulási hackek, tanulókártyák és egy új spanyol nyelvtani alapozó a KultúrTapas Instagram-oldalán.

#spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtan #spanyolnyelvtanulás

Spanyol Nyelvtanulás

Ingyenes spanyoltanulás az Instán: #maradjotthon #spanyolotthon

Molnár Péter | 2020.03.23.

Nekünk csak egy szuperképességünk van, de azzal leverjük a koronát a járványhelyzetről: önfeledt spanyolozással, ingyenes tanulókártyákkal, interaktív gyakorlással és spanyolos infógrafikákkal vesszük fel a harcot a karantén szürkeségével. Ingyenesen, mindenki számára elérhetően otthonról, az Instagramon. Előremutatunk, mint Kolumbusz a Ramblán, és persze számítunk Rád: #maradjotthon #spanyolotthon

#spanyol nyelv #spanyol nyelvtanulás #spanyol nyelvóra #spanyol kurzus #spanyoltanulás #spanyolosok ##spanyol nyelvkurzus

Spanyol Nyelvtanulás

Imperativo és subjuntivo: A spanyol felszólító mód használata példamondatokkal

Zoltán Szilárd | 2020.02.02.

A spanyol felszólító mód sokszor nagy falatnak bizonyul a középhaladó spanyoltanulóknak. Kezdő szinten elsősorban a tiltáshoz használt kötő mód (subjuntivo) inti óvatosságra a spanyoltanulókat (vagy éppen a spanyoltanárokat), és a helyzet középfokon sem mindig változik. Zoltán Szilárd ezúttal példamondatokkal, lépésről-lépésre mutatja be a spanyol felszólító mód és a rettegett subjuntivo használatát, jó néhány buktatót és legendát eloszlatva.

#spanyol nyelvtan #spanyol nyelvtanulás #spanyol nyelvtani szabályok #spanyoltanulás #spanyol felszólító mód

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyoltanulás. Spanyolkönyv. Spanyol viccek?

Molnár Péter | 2019.11.24.

Vicc ez a spanyoltanulás. Vagy mondjuk inkább úgy, sosem röhögtél még ennyit spanyoltanulás közben! Miguel García Viñolo, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem spanyol lektorának új könyve bebizonyítja, hogy a nyelvtanulás akkor a leghatékonyabb, ha jól érezzük magunkat közben. A gazdagon illusztrált kiadvány célja persze nem az, hogy könnyed nyári (téli?) olvasmány legyen, hanem a spanyol vicceken keresztül mutat be nyelvtani, kiejtési vagy akár kulturális sajátosságokat a spanyolban. Bemutatjuk hogyan, és ha részt veszel spanyol játékunkban, még egy példányt is megnyerhetsz: Chistes lingüísticos de componente cultural para la enseñanza del español

#spanyol nyelvtanulás #spanyol nyelvkönyvek #spanyoltanár #spanyoltanulás #spanyolóra

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol nyelvvizsga felkészítés videó: Spanyol B2 középfok szóbeli kötetlen párbeszéd

Riz Barnabás | 2019.11.04.

A spanyol nyelvvizsga-felkészítő sorozat második részében Riz Barnabás, a Nagy Origó Spanyol Nyelvvizsga Könyv szerzője ezúttal a spanyol középfokú állami és nemzetközi nyelvvizsgák (B2 szint), valamint a spanyol emelt szintű érettségi interjú jellegű feladattípusához nyújtani Nektek kapaszkodót. Spanyol példámondatok, felkészítő-ötletek és persze az elengedhetetlen videó, amivel a spanyol kiejtéseteket is tökéletesíthetitek.

#spanyol nyelvtanulás #spanyol nyelvvizsga #spanyol középfok #spanyol érettségi #spanyol emeltszint

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol nyelvvizsga felkészítés videó: Spanyol B1 alapfok szóbeli kötetlen párbeszéd

Riz Barnabás | 2019.10.26.

Az elmúlt 10 évben több, mint másfél millióan tettek sikeres nyelvvizsgát Magyarországon, ám spanyolból ez a szám még mindig csak néhány tízezerre tehető. A sikeres spanyol nyelvvizsga persze nem a számok bűvölésén, hanem a hozzáállásunkon – és mindenekelőtt a jó felkészülésen múlik. A következő hetekben ehhez nyújt Nektek segítséget Riz Barnabás, a Nagy Origó Spanyol Nyelvvizsga Könyv szerzője, aki a KultúrTapas spanyol nyelvvizsga-felkészítő sorozatában hétről-hétre közelebb visz Benneteket a sikeres spanyol nyelvvizsgához.

#spanyol alapfokú nyelvvizsga #spanyol szóbeli #spanyol nyelvizsga-felkészülés #Origó spanyol nyelvvizsga #spanyol alapfok

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol kéttannyelvű oktatás: Átadták a Spanyol Nagykövetség Díját

KultúrTapas | 2019.10.15.

Ünnepélyes keretek között, a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában adták át október 15-én a Spanyol Nagykövetség Díját, mellyel a magyarországi spanyol kéttannyelvű gimnáziumokban tanuló diákok teljesítményét ismerik el. A díjátadóra Spanyolország Nemzeti Ünnepe, a Día de la Hispanidad alkalmából tartott fogadáson került sor.

#spanyol nagykövetség #spanyol nagykövet #spanyol nyelvoktatás #spanyol kéttannyelvű iskolák

Spanyol Nyelvtanulás

5 spanyol kiejtési hiba, amit (majdnem) minden spanyoltanuló elkövet

Zoltán Szilárd | 2019.09.28.

Korábban arról írtam, hogy miért olyan vicces, amikor spanyol anyanyelvűek angolul beszélnek. Hát, mi se nevessünk annyira, mert valószínűleg ugyanilyen viccesek vagyunk az ő szemükben, amikor spanyolul beszélünk. Az alábbiakban megpróbáltam összeszedni néhány pontba azokat az – anyanyelvünkből adódó – sajátosságokat, amelyeket sokszor önkéntelenül is átviszünk a spanyolba. Az egyes fejezetek végén hangpéldákat is hoztam a helyes kiejtésre, spanyol anyanyelvű beszélőktől, hogy könnyebb legyen fejlődni és javítani a spanyolunkat.

#spanyol kiejtés #spanyoltanulás egyedül #spanyoltanulás önállóan #spanyoltanulás otthon #spanyolnyelvtanulás