spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

Újabb spanyol szólások MacGyver neszesszeréből

Kürthy Ádám András | 2015.07.29.

41. Hosszabb szünet után folytatjuk sorozattá bővülő írásunkat az érdekes spanyol szólásokról. Tartjuk a formánkat: most is (nagyjából) tizenhét szólást veszünk sorra, és az eddigiekhez hasonlóan hasznos tippeket adunk a spanyol nyelv szellemesebb használatához. A végére azt is meglátjuk, sikerül-e spórolni valamit. Ez lenne a „guinda del pastel\" („meggy a tortán”). Ne is habozzunk, vágjunk bele!

#spanyol #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol mondások #macgyver #spice girls #tarzan #kicsi a világ

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Tanulj meg spanyolul! − nyelvkönyvek és praktikák

Tóth Mayer Gergő | 2015.05.24.

Sok megkeresés érkezik hozzánk és a hazai spanyoltanárokhoz általában, amiben kétségbeesett spanyolosok érdeklődnek, hogyan tanulhatnának hatékonyabban, akár önállóan is. A következőkben néhány olyan praktikát olvashattok, amik hasznosak lehetnek kezdők és haladók számára egyaránt. Bárkinek, aki arra adta a fejét, hogy ezt a gyönyörű nyelvet megtanulja.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtanulás #spanyol nyelvkönyvek #spanyol könyvek #spanyol tanár

Spanyol Nyelvtanulás

Még 17 észbontó spanyol kifejezés

Kürthy Ádám András | 2015.05.17.

21. A legutóbbi összeállítás nagy sikere és a számos visszajelzés után aludtunk egyet a dologra, vagyis egyeztettünk a párnánkkal („consultamos con la almohada\"), és arra jutottunk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy kutyába se vegyük őket. Következzék tehát az újabb lista – avagy a lista következő része.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol szólások #spanyol mondások #spanyol közmondások #közmondások spanyolul

Spanyol Nyelvtanulás

17 spanyol kifejezés, amitől leesik az állad

Kürthy Ádám András | 2015.05.03.

Nem is olyan régen nagy szenzációt okozott egy angol nyelvű toplista a legviccesebb magyar kifejezésekről. Sokan berzenkedtek is ellene, mondván, hogy a cikk hamis képet fest a magyar nyelvről, mert leggyakrabban nem is így fejezzük ki magunkat. Tehát ne csodálkozzunk, ha nem a következő a 17 spanyol kifejezést halljuk majd meg először, amint kiszállunk a repülőgépből a madridi Barajason – és azon se, ha ez a 17 véletlenül nem is 17 lesz!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol mondások #spanyol közmondások

Spanyol Nyelvtanulás

A hispán lét elviselhetetlen könnyűsége

KultúrTapas | 2015.04.15.

Spanyolnak lenni nem csak születési hely kérdése, bár jogosan mondhatnátok, hogy a legtöbb esetben köze van hozzá. A „Spanish Way of Life\" − vagy ahogy ők maguk mondanák: «espánish guay of láif» − ugyanis ragadós, néhány hónap Spanyolországban és máris egy lépéssel közelebb leszel az Ibériai-félszigethez, mint a Kárpát-medencéhez. Lássuk hát, mivel cikiznek majd a barátaid a spanyolországi Erasmus után!

#spanyol #spanyolország #spanyol szokások #fieszta #őrült spanyol #spanyol hagyományok #spanyolok

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás