spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

Még 17 észbontó spanyol kifejezés

Kürthy Ádám András | 2015.05.17.

21. A legutóbbi összeállítás nagy sikere és a számos visszajelzés után aludtunk egyet a dologra, vagyis egyeztettünk a párnánkkal („consultamos con la almohada\"), és arra jutottunk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy kutyába se vegyük őket. Következzék tehát az újabb lista – avagy a lista következő része.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol szólások #spanyol mondások #spanyol közmondások #közmondások spanyolul

Spanyol Nyelvtanulás

17 spanyol kifejezés, amitől leesik az állad

Kürthy Ádám András | 2015.05.03.

Nem is olyan régen nagy szenzációt okozott egy angol nyelvű toplista a legviccesebb magyar kifejezésekről. Sokan berzenkedtek is ellene, mondván, hogy a cikk hamis képet fest a magyar nyelvről, mert leggyakrabban nem is így fejezzük ki magunkat. Tehát ne csodálkozzunk, ha nem a következő a 17 spanyol kifejezést halljuk majd meg először, amint kiszállunk a repülőgépből a madridi Barajason – és azon se, ha ez a 17 véletlenül nem is 17 lesz!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol mondások #spanyol közmondások

Spanyol Nyelvtanulás

A hispán lét elviselhetetlen könnyűsége

KultúrTapas | 2015.04.15.

Spanyolnak lenni nem csak születési hely kérdése, bár jogosan mondhatnátok, hogy a legtöbb esetben köze van hozzá. A „Spanish Way of Life\" − vagy ahogy ők maguk mondanák: «espánish guay of láif» − ugyanis ragadós, néhány hónap Spanyolországban és máris egy lépéssel közelebb leszel az Ibériai-félszigethez, mint a Kárpát-medencéhez. Lássuk hát, mivel cikiznek majd a barátaid a spanyolországi Erasmus után!

#spanyol #spanyolország #spanyol szokások #fieszta #őrült spanyol #spanyol hagyományok #spanyolok

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol nyelvtanulás − önállóan

Szabolcsi Judit | 2015.02.22.

Nyelvet tanulni manapság már ezerféle módon lehet. A hagyományos módszereket mindenki ismeri: nyelvtanfolyam, nyelvkönyv, magántanár. Ezt kiegészítendő, vagy akár ehelyett az interneten nézhetünk a célnyelven videókat, filmeket, sorozatokat, olvashatunk e-bookokat, hallgathatunk podcastokat, játszhatunk, csetelhetünk külföldiekkel. Igazából csak időnk és pénztárcánk szabhat határt a nyelvtanulási módszerek közötti válogatásnak.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol óra #tanulj spanyolul #spanyol leckék #nézelődj

Spanyol Nyelvtanulás

8 érdekesség a latin-amerikai spanyol nyelvről

Kürthy Ádám András | 2015.02.03.

Hitte volna-e valaki, hogy két tízes listával le lehet tudni a spanyol nyelv érdekességeit? Ez alkalommal frissen indított Latin-Amerika rovatunk tiszteletére igyekeztünk olyan apróságokat is gyűjteni, melyek megkülönböztetik az óceán két oldalán beszélt spanyolt. A változatosság kedvéért most nyolc érdekesség következik – akad köztük korai nyelvórákról ismerős tudnivaló, de valódi ínyencség is.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtan #latin-amerikai spanyol #spanyol dialektusok

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol-angol hamis barátok

Zoltán Szilárd | 2015.01.20.

Mielőtt a címből bárki is emberekre gondolna, érdemes tisztázni, hogy itt a „barátok” természetesen nyelvi jelentésben értendő. Mégpedig a hamis barát kifejezés olyan szópárt jelöl két nyelv között, melyek hangalakja vagy írásképe nagyon hasonló, viszont nem pontosan ugyanazt jelentik, így bizonyos szövegkörnyezetekben félreértésre adhatnak okot.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol-angol #hamis barátok #false friends #angol nyelv

Spanyol Nyelvtanulás