spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol nyelvtanulás − önállóan

Szabolcsi Judit | 2015.02.22.

Nyelvet tanulni manapság már ezerféle módon lehet. A hagyományos módszereket mindenki ismeri: nyelvtanfolyam, nyelvkönyv, magántanár. Ezt kiegészítendő, vagy akár ehelyett az interneten nézhetünk a célnyelven videókat, filmeket, sorozatokat, olvashatunk e-bookokat, hallgathatunk podcastokat, játszhatunk, csetelhetünk külföldiekkel. Igazából csak időnk és pénztárcánk szabhat határt a nyelvtanulási módszerek közötti válogatásnak.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol óra #tanulj spanyolul #spanyol leckék #nézelődj

Spanyol Nyelvtanulás

8 érdekesség a latin-amerikai spanyol nyelvről

Kürthy Ádám András | 2015.02.03.

Hitte volna-e valaki, hogy két tízes listával le lehet tudni a spanyol nyelv érdekességeit? Ez alkalommal frissen indított Latin-Amerika rovatunk tiszteletére igyekeztünk olyan apróságokat is gyűjteni, melyek megkülönböztetik az óceán két oldalán beszélt spanyolt. A változatosság kedvéért most nyolc érdekesség következik – akad köztük korai nyelvórákról ismerős tudnivaló, de valódi ínyencség is.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtan #latin-amerikai spanyol #spanyol dialektusok

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol-angol hamis barátok

Zoltán Szilárd | 2015.01.20.

Mielőtt a címből bárki is emberekre gondolna, érdemes tisztázni, hogy itt a „barátok” természetesen nyelvi jelentésben értendő. Mégpedig a hamis barát kifejezés olyan szópárt jelöl két nyelv között, melyek hangalakja vagy írásképe nagyon hasonló, viszont nem pontosan ugyanazt jelentik, így bizonyos szövegkörnyezetekben félreértésre adhatnak okot.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol-angol #hamis barátok #false friends #angol nyelv

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás