spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

Ezért nincs a spanyolban K

Zoltán Szilárd | 2016.10.04.

Közhely, hogy az újlatin nyelvek a K betűt nem sűrűn használják (azaz szinte soha); sőt, olykor hallani olyat is, hogy „nem tagja az ábécének”. Ami viszont már nem igaz: a spanyol ábécének például mindig is tagja volt, az előfordulási gyakorisága pedig már más kérdés. Ezennel utánajárunk, hogy miért számít ma a K „száműzött” betűnek ezekben a nyelvekben, mi vezetett el a mai helyzethez.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol óra #spanyol nyelvészet #spanyol könyv

Spanyol Nyelvtanulás

100 vicces spanyol kifejezés, amivel színesítheted a spanyolod

Kürthy Ádám András | 2016.09.29.

A nyelvtanulás egyik legszórakoztatóbb része a szólások, szófordulatok megismerése. Ugyan kialakulásuk néha nehezen értelmezhető, és a magyarázatokat érdemes fenntartással fogadni, gyakran érdekes, mulattató képeket tartalmaznak, és apró foszlányokat is felfednek az új nyelv logikájából. A váratlan, vicces tartalom pedig segít, hogy élményszerűbben okosodjunk. Egy szó mint száz, ha velünk tartotok, sorozatunk utolsó részében együtt juthatunk el kedvenc spanyol szólásaink centenáriumáig.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtanulás #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol közmondások #spanyol szókincs

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Ne dőlj be! Trükkös spanyol városnevek

Molnár Péter | 2016.07.10.

Nem tudtunk olyan várost bemutatni, amit ne ismertetek volna fel egy órán belül. Nagyjából így foglalható össze májusi Facebook-játékunk tanulsága, amelyben spanyol városok szebbnél-szebb fotóit sorakoztattuk fel Nektek, amolyan KultúrTapas-vaktérképként. Raluca Popescu, román designer városnév-logóit látva új lendületet kaptunk és ezúttal néhány vicces képrejtvénnyel álltunk elő. Ahogy ismerünk Benneteket, ezekhez sem lesz majd szükség egy óránál többre... (A fairplay érdekében azért kicsit súgunk: a megfejtésekhez nem mindig a spanyolon át vezet az út!)

#spanyol #spanyol utazás #barcelona #madrid #salamanca #spanyol városok #mallorca #tenerife

Spanyol Nyelvtanulás

Mártózz meg a spanyolban!

KultúrTapas | 2016.06.05.

A nyelvtanulás nem ér véget a spanyol tankönyv becsukásánál, sőt, igazából ott kezdődik. Szenvedélyes nyelvtanulókként és gyakorló nyelvtanárokként tudjuk, a hosszútávú siker kulcsa nem a rövidtávú memóriánk sokkolásában rejlik, hanem a motiváltságunk fenntartásában. Csobbanjunk bele a kultúrába, keressük meg a környezetünkben a „spanyol falatkákat\" és − ha a hegy nem megy Mohamedhez − kössük össze a nyaralást a spanyoltanulással. Sokkal több élmény ér majd, mint amire egy átlagos spanyolországi vakáción számítanál, alábbi cikkünk pedig abban segít, mi alapján válaszd ki magadnak a legmegfelelőbb külföldi nyelvtanfolyamot.

#spanyol #spanyol tanulás #spanyol óra #spanyol nyelviskola #spanyol tanfolyam #nyelvtanfolyam spanyolországban #nyelvtanulás spanyolországban #spanyolországi nyelvtanfolyam

Spanyol Nyelvtanulás

8 trükk, amivel meghackelheted a spanyolt

Jeszenszky Márton | 2016.06.05.

Autó és teniszütő – kisiskolásként ennek a két szónak a segítségével egy életre megjegyeztük, hogy melyek a mély és melyek a magas magánhangzók. Idegennyelv-tanuláskor is jól jön pár hasonló fogódzó, hogy eredményesebben épüljenek be az elsőre kacifántos szabályok és rendhagyóságok a nyelvtudásunkba, melyeket aztán sokkal könnyebb is lesz előhívni, ha szükségünk van rájuk. A németeseknek ott az usoda-szabály meg a KATI-szórend, az alábbiakban viszont nyolc olyan technikával ismerkedhettek meg, amivel a spanyol nyelvtant is könnyedén meghackelhetitek!

#spanyol #spanyol tanulás #spanyol óra #spanyol nyelvtan #spanyol igeragozás #spanyol tanítás #spanyolozz otthon