spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Ne dőlj be! Trükkös spanyol városnevek

Molnár Péter | 2016.07.10.

Nem tudtunk olyan várost bemutatni, amit ne ismertetek volna fel egy órán belül. Nagyjából így foglalható össze májusi Facebook-játékunk tanulsága, amelyben spanyol városok szebbnél-szebb fotóit sorakoztattuk fel Nektek, amolyan KultúrTapas-vaktérképként. Raluca Popescu, román designer városnév-logóit látva új lendületet kaptunk és ezúttal néhány vicces képrejtvénnyel álltunk elő. Ahogy ismerünk Benneteket, ezekhez sem lesz majd szükség egy óránál többre... (A fairplay érdekében azért kicsit súgunk: a megfejtésekhez nem mindig a spanyolon át vezet az út!)

#spanyol #spanyol utazás #barcelona #madrid #salamanca #spanyol városok #mallorca #tenerife

Spanyol Nyelvtanulás

Mártózz meg a spanyolban!

KultúrTapas | 2016.06.05.

A nyelvtanulás nem ér véget a spanyol tankönyv becsukásánál, sőt, igazából ott kezdődik. Szenvedélyes nyelvtanulókként és gyakorló nyelvtanárokként tudjuk, a hosszútávú siker kulcsa nem a rövidtávú memóriánk sokkolásában rejlik, hanem a motiváltságunk fenntartásában. Csobbanjunk bele a kultúrába, keressük meg a környezetünkben a „spanyol falatkákat\" és − ha a hegy nem megy Mohamedhez − kössük össze a nyaralást a spanyoltanulással. Sokkal több élmény ér majd, mint amire egy átlagos spanyolországi vakáción számítanál, alábbi cikkünk pedig abban segít, mi alapján válaszd ki magadnak a legmegfelelőbb külföldi nyelvtanfolyamot.

#spanyol #spanyol tanulás #spanyol óra #spanyol nyelviskola #spanyol tanfolyam #nyelvtanfolyam spanyolországban #nyelvtanulás spanyolországban #spanyolországi nyelvtanfolyam

Spanyol Nyelvtanulás

8 trükk, amivel meghackelheted a spanyolt

Jeszenszky Márton | 2016.06.05.

Autó és teniszütő – kisiskolásként ennek a két szónak a segítségével egy életre megjegyeztük, hogy melyek a mély és melyek a magas magánhangzók. Idegennyelv-tanuláskor is jól jön pár hasonló fogódzó, hogy eredményesebben épüljenek be az elsőre kacifántos szabályok és rendhagyóságok a nyelvtudásunkba, melyeket aztán sokkal könnyebb is lesz előhívni, ha szükségünk van rájuk. A németeseknek ott az usoda-szabály meg a KATI-szórend, az alábbiakban viszont nyolc olyan technikával ismerkedhettek meg, amivel a spanyol nyelvtant is könnyedén meghackelhetitek!

#spanyol #spanyol tanulás #spanyol óra #spanyol nyelvtan #spanyol igeragozás #spanyol tanítás #spanyolozz otthon

Spanyol Nyelvtanulás

Pero ¿por qué ‘chiringuito’?

KultúrTapas | 2016.05.23.

Egy nyelv, amely világszerte közel 400 millió ember anyanyelvének számít, egészen biztosan rejtegetni fog néhány különleges kifejezést. A tapasztalatok szerint ezek közül is a hazai nyelvtanulók egyik kedvence a 'chiringuito', amit Spanyolországban a tengerparti bárokra szokás mondani. A hangzásánál már csak az eredete rejtélyesebb, ezt mutatjuk be Nektek most E-STUDIO rovatunk legújabb részében. (Ajánlott tudásszint: A2)

#spanyol #spanyolország #spanyol utazás #spanyol tengerpart #spanyol nyaralás #spanyol turizmus #spanyol strandok

Spanyol Nyelvtanulás

Miben más a dél-amerikai és az európai spanyol?

Zoltán Szilárd | 2016.05.22.

Egy kérdés, amely minden kezdő spanyol nyelvtanulót foglalkoztat, számtalan nyelvészeti lexikont töltött már meg és természetesen jó néhány vicces videóval is megörvendeztette a YouTube-generációt. Itt az idő, hogy ezt mind összeeresszük és közérthető nyelvészeti áttekintés mellett jót mosolyogjunk azon, milyen sokszínű is az imádott spanyol nyelv.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol nyelvészet #spanyol nyelvtan #latin-amerikai spanyol #spanyol dialektusok #dél-amerikai spanyol #spanyol akcentusok